Автор Тема: Моят екран  (Прочетена 6783 пъти)

Неактивен pnikolov

• Публикации: 71
Моят екран
« -: Февруари 11, 2011, 20:15:57 pm »
То е малко рано за тема, но да се похваля с новата придобивка, пък и Лазарус трябва да ги види тези снимки, че нещо не ни излизат размерите и ще трябва май екрана да го свалям по-надолу от окачения таван, който ще правя. Идеята ми беше да вкарам корпуса вътре,но за жалост нивото на очите ми е точно където свършва екрана и ще трябва да се гледа нагоре постоянно - а това няма да е добре.

Ето ви и секцията, която мисля да правя зад въпросния екран - сега ми дойде на идея, дали не мога просто да извадя горната част на секция напред, толкова, че като погледнеш фронтално да не виждаш корпуса. Хммм - трябва да се пообмисли малко.

Иначе размерите на отворения екран са както следва:
От корпуса до края на най-долната черна линия - 160см
От корпуса до горната част на бялото - 40см.
Черната ивица е 5.5см
Бялата зона е 202.5 на 114.5см.
ОТ пода до началото на екрана е 115см  :(

Екрана е Лумене 200С ако някой се чуди

Неактивен dr_slavov

• Публикации: 133
Re:Моят екран
« Отговор #1 -: Февруари 14, 2011, 18:33:15 pm »
Това секция ли е?
Не са ли само два рафта?
A-200
Denon 1910 + Focal Sib&Cub
Sony KDL46W5500

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #2 -: Февруари 14, 2011, 18:53:48 pm »
Да, секция е /засега картинка/. Това са вратички, които се отварят.
Идеята му е екрана да пада пред нея.

Неактивен pnikolov

« Отговор #3 -: Февруари 14, 2011, 20:07:12 pm »
Хи хи, нали не очаквате да сложа такъв диван  ;D Пък и ще ми вземат 10 бона за него - няма смисъл - по-добре да ги инвестирам в техника.
Просто си харесахме с жената този модел - много е изчистен. Но за съжаление, понеже дълбочината на нишата където ще я правим е само 24см- та под ТВто ще имам център и под него 4 отворени позиции за техниката.

Обаче има и друг проблем - поради високите тавани (което пък е хубаво) екрана няма достатъчно дължина. И сега мисля някакви варианти да спускам първо целия корпус, а впоследствие да се отваря и екрана. Абе яко механизация, която да видим колко ще се получи... Дал съм задача първо да тези, които ми правиха дограмата - да ползвам един мотор за щори - една псевдо щора, която е закачена за двг. и съответно за корпуса на екрана и екрана май ще виси под окачения таван  :( Но ако става този вариант - приемам го, щото иначе нещо не си го представям.

Някой ако има идеи да ги споделя, че съм малко в задънена улица.

Отделно ми трябва нещо такова:

само че тези, които ви показвам са с голяма височина. На мен ми трябва В да е максимум 50см  :(
Искам да си сложа ТВ пред спалнята, но ако шкафа стърчи над леглото ще е грозно. Та и тук ако имате идеи ги приемам на драго сърце  8)

Неактивен dr_slavov

• Публикации: 133
« Отговор #4 -: Февруари 14, 2011, 21:15:32 pm »
Ако наистина искаш помощ дай малко повече инфо.
Най-вероятно ти имаш нещо в главата но за останалите(поне за мен) от една снимка не може да разбере какво точно искаш.
Къде например видя, че в схемата която си дал B е повече от 50 см?
A-200
Denon 1910 + Focal Sib&Cub
Sony KDL46W5500

Неактивен pnikolov

« Отговор #5 -: Февруари 15, 2011, 09:39:10 am »
Мерси, че все пак се опитвате да помогнете - ето тук някъде го видях, но им е доста объркан каталога или поне моя немски доста куца  ;D
http://easylink.hafele.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/HDE-INT-EasyLink_HDE-INT-Site/en_EN/-/EUR/Haefele_BrowseCatalog-Category?CatalogCategoryID=d4LAqBlZgTIAAAEeWqMHXCr7&CatalogID=&CategoryDomainID=&NavigationSource=Tree

Отделно като напишеш TV lift в гугъл или по търговските сайтове излизат доста неща, но поради големите кг. гледам все пак да търся нещо в Европа, че иначе и мито и ддс и т.н.

Между другото вчера вечерта жената даде гениалната идея - екрана да се вмъкне в най-горния ред шкафове на секцията, които при нужда от екрана ще излизат напред и екрана ще пада на нужната височина  8)
Сега остава да се обмисли и този вариант..

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #6 -: Февруари 15, 2011, 12:49:04 pm »
Ако вмъкнете екрана в дъната на горните шкафове ще трябва винаги да ги отваряте всички заедно . По практично според мен е това да се направи на рафта над телевизора .Самият рафт може да се изработи от олекотена метална конструкция облечена с подходящият фурнир  и да е по дебел за да вградиш платното вътре .

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #7 -: Февруари 15, 2011, 13:10:04 pm »
Това, което аз му препоръчах и е нещото, което се прави при почти всеки монтаж в подобна ситуация, е да се свали нивото на окачения таван само над секцията и малко пред нея. Вътре в получената кухина се скрива корпуса на екрана и платното излиза от някакъв процеп. Понеже в неговия случай се налага допълнително сваляне на екрана ще трябва да се направи една конструкция за монтаж на мотора, която е на 20-тина см. от тавана.
Най-лесно е, най-добре изглежда и най-евтино.

Ето, за нещо подобно говоря: