Автор Тема: Съвет за надграждане ...  (Прочетена 15576 пъти)

Неактивен p100ynov

• Публикации: 133
Re:Съвет за надграждане ...
« Отговор #15 -: Януари 27, 2011, 21:52:02 pm »
И аз да споделя своя опит с Focal. Притежавах 4-5 години 716 S, като отначало ги слушах с Cambridge Audio, после с Naim Nait 5i. И в двата варианта ми харесваха. Английските усилватели си пасват с Focal-а, защото успяват да убият малко от агресията на твърдата пищялка. Да, бих нарекъл Focal-ите агресивни, но не и цветни. Цветен, според мен, е дума, която по-скоро охарактеризира звученето на Denon-а. Ти обаче си свикнал с тази комбинация, затова не е ясно как ще ти хареса друга. Затова най-логичното нещо е да се опиташ да ЧУЕШ Focal-а в различни комбинации и сам да си направиш извода. Няма особен смисъл от теоретизиране на нещата.
you're nobody without a naim

tumnia1

• Гост
« Отговор #16 -: Февруари 05, 2011, 17:12:18 pm »
 :)Добре, за да бъда по изчерпателен за тези, които не са ме разбрали, ще поясня. Усилвателят е много добре от към звучене, има добра динамика, работи отлично. За мощността - не може да контролира добре колоните, като го усиля повече, говорителите ще изхвърчат - играят прекалено, това аз го разбирам като липса на мощ и изкривяване. Доколкото знам, един усилвател трябва да бъде три пъти по-мощен от колоните.  И затова са и толкова скъпи високите класове усилватели, като не само мощността е важна. Моето мнение е, че Rudra може най-добре да обясни това за всички нас.   Забравих, повреда няма просто му проверете характеристиките и вижте колко е голямо икривяването му при 4 ома. :)

Неактивен p100ynov

• Публикации: 133
« Отговор #17 -: Февруари 05, 2011, 18:40:46 pm »
Колега, ватовете и изкривяванията нямат нищо общо със звученето и с хода на говорителя (или почти:)
Ако вземеш един лампов с 2x5 вата и 1-2% изкривяване (а такива има), мислиш ли, че говорителя ще се разхожда метър напред, метър назад?
Ако все пак мислиш, че на усилвателя му има нещо - занеси го на сервиз. Никой не може да ти го отремонтира онлайн:)
you're nobody without a naim