Ще споделя впечатление от личен опит. Известно време слушах едни ОТ в панелен блок, ниските честоти не бяха стегнати. На моменти бяха бумтящи, при средите се появяваше резонанс, на моменти се чуваше някакво бръмчене, мучене, итн. След време ми се наложи да ги преместя в друго помещение. Къща с фундамент от камък с височина един метър над земята и дебелина над 60см. Нагоре стените са зидани с плътни тухли. Когато пуснах ОТ за първи път не можех да повярвам на ушите си! Цялата звукова картина беше различна, много по добра. Баса слизаше по ниско и беше много стегнат, имаше тежест, която в старото помещение липсваше. Средните честоти бяха много по чисти, натурални. Високите се стегнаха и станаха по точни. Може да слушам музика с часове без да чувствам каквато и да е умора или напрежение. След това бях чел, че това което чуваме докато слушаме музика е 60% акустиката на помещението и 40% звука, който излиза от тонколоните. Нека собственика да напише с какви впечатления е останал. За стая от 16 квадрата, B&W 683s2 биха разтресли пода здраво
. В този случай аз бих се спрял само и единствено на букшелфи.