Автор Тема: Универсално дистанционно FAQ/ - мнения ,обсъждане ,предложения  (Прочетена 54084 пъти)

Неактивен lazarus18

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1633
Има инфрачервейи приставки за телефоните до колкото знам и може да се получи.
Виждал съм и софтуер за iPhone, който работи доста хитро и доста функционалйо, но е платен.

lz3ty

  • Гост
При iPhone се купува допълнителен модул /много малък и се включва към гнездото за захр. кабел/ струва около 50 долара -L5 remote- http://www.l5remote.com/.Неудобството е,че все пак се налага да се включва нещо,но от собствен опит мисля,че работи перфектно.Работи с  неограничен брой устройства, дисплея  се аранжира  по собствен вкус.

CP

  • Гост
Интересно! Поразрових се, изглежда се мъчат нещо да подкарат и за андроид: http://www.dijit.com/ Това тук работи с някаква приставка, с която телефонът се свързва чрез bluetooth, а пък самата приставка праща инфрачервени сигнали към уредите. Приставката струва 70 долара.

Неактивен RossT

  • Публикации: 21
За да събудя темата - някой ползва ли Logitech Harmony Touch, за да сподели впечатления? Аз ползвам едно Philips Prestigo и нямам забележки, освен, че екранът е с много малко пиксели и нещата не изглеждат като на retina display;) + не много високата чувствителност на допир...

Почти бях купил едно Logitech Harmony Touch, но гледам Logitech решили да излизат от бизнеса с дистанционни и разни други, та се зачудих малко....

CP

  • Гост
Да вдигна темата.

От десетина дни ползвам Logitech Harmony Smart Control, та реших да напиша малко отзив.

Понеже за пръв път се сблъсках с универсално дистанционно си мислех, че инсталацията ще е доста трудна. Оказа се, обаче, че андроид приложението, с което се инсталира /има и за iphone/ свърши доста добра работа. Дистанционното е малко и удобно, hub-а е добре изглеждащ и учудващо без проблем препредава IR сигналите към уредите. Самата RF функционалност пък на дистанционното е голяма работа, няма вече "махни се, че пречиш да пусна филма"  :), да махаш столове, които пречат и т.н. Така че, засега съм супер доволен.

Единственият проблем, с който се сблъсках беше това, че звукът от телевизора идваше по Audio Return Channel и Viera Link на Панасоник телевизора ми, съответно HDMI Control на Denon-а пречеха, телевизията обикновено тръгваше без звук. Когато пък ги изключех, пак нямаше звук, защото обратно по HDMI кабела звукът не върви без тия контроли. Пробвах разни хватки, за които четох в logitech форума, без успех. Накрая реших проблема, като добавих един оптичен кабел за звука и премахнах опитите на двата уреда да контролират положението. Сега всичко върви добре.

Чудя се само, колко ли издържат копчетата на тия дистанционни при всекидневна употреба, изглежда доста фини, ама ще видим...

Неактивен lazarus18

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1633
А можеш ли да управляваш устройства, които са в мрежата, но не през IR, a мрежово?

CP

  • Гост
Мисля, че не може.

С андроид/айфон приложението може да се управлява пълноценно вместо с дистанционното, обаче според мен е по-ангажиращо. За пускане на музика без включен телевизор, например от плеъра, най-добрият начин си остава или през Twonky Mobile или с приложението за Денон/Маранц ресивъри AVR Remote, заради много по-удобната навигация през дисплея на телефона/таблета. В момента се мъча да настроя по-лесното пускане на интернет радио станции през дистанционното.