Автор Тема: Ръчни настройки на ресивър DENON  (Прочетена 27261 пъти)

Неактивен dr_slavov

• Публикации: 133
Re:Ръчни настройки на ресивър DENON
« Отговор #30 -: Февруари 22, 2011, 18:15:58 pm »
Малко "оф топик" но......
Въпрос към iuli1971 . Какво значи: Пускай си настройките през микрофона и си свиркай.
За да направиш това упражнение ти трябва малко повече от базисни познания на чужд език. А ония дето кара совалката може да направи подобен коментар на твоя: Какво му е да я подкараш, лоста на мах и тя всичко сама прави.
Абсолютно е прав колегата. Недопустимо е да продаваш техника за хиляди левове и да нямаш преведено ръководство. И то защо? Не че няма възможности. Просто се спестяват разходи.

A-200
Denon 1910 + Focal Sib&Cub
Sony KDL46W5500

Неактивен iuli1971

• Публикации: 96
« Отговор #31 -: Февруари 22, 2011, 18:53:11 pm »
Изобщо не оправдавам вносителя,че няма превод на български.Разбира се -трябва да има но...факт е че няма.Първо-отзивите за автонастройките на данон са повече от добри.Второ-в ръководството всичко е обяснено с картинки така че и дете да го разбере.Трето-инструкцийте ги има в мрежата и през гугъл схванах това което ме интересуваше.Е имаше и малко помощ тук от форума и от приятел с познания в английския.
Що се отнася до совалката :)-най-малкото не се кара а се пилотира и е най-сложното нещо създавано от човек. :)
PANASONIC TX-P50VT50E,samsung LE-40 C650,samsung UE-46EH6030,HDI Dune HD DUO,Denon AVR-1611,JAMO S-606+JAMO SUB-250.

bym1

• Гост
« Отговор #32 -: Февруари 23, 2011, 15:29:18 pm »
Здравейте,
Идеята на дискусията е да се подпомогнат незнаещите от тия които повече знаят. Не искам и не ми харесва конфронтацията между дискутиращите. Тя не ражда полезна информация. Че е необходимо ръководство на български не ще и спор.  Има картинки за деца, ракетата се пилотира а не се кара, колата не се кара а се управлява. Безсмисленно. Въпрос към скептиците. Защо ръководствата на пуканката и на денона са толкова подробни със снимки, със цветни надписи и изключително подробни указания. Защо са на повече от 6 езика. Мисля си, че производителите разбират повече от търговия от нас и искат продукта им да се купува от всеки, да се ползва от всеки  и да се похвали. Тогава притежателя рекламира  покупката. Авторекламата несъзнателна при това  си върши работата. Дано създателите на сайта и магазина прочетат това.
Я да ви задам по- лесни въпроси.
-Как слушате стерео, например тунерчето на денончето. Аз така никога няма да слушам ама искам да знам. Корекции, автокорекции,, ръчни корекции и т. н. т.
 -Как гледате филмчета на ресивърчето. Като го пуснете и каквото дойде автоматично  или коригирате звука. Как.
Зная, че всичко е индивидуално но в многообразието има и единство. Ще ми е приятно да направя нещо по ваш съвет както преди ме посъветваха рудра и лазарус18 за което им благодаря.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #33 -: Февруари 23, 2011, 19:28:20 pm »
Аз лично винаги слушам музика в режим Директ и съответно не ползвам никакви корекции/еквилайзери за подобрение.
Същото е и при кино. Така ресийвъра пуска точно това, което му подава плеъра - DD/DTS и тн.
Направил съм калибрация с микрофона, но понеже на настоящия ми ресийвър тя не засича много добре разположението на колоните /може би заради кофти акустика на помещението/, съм ги пипнал малко като честота на срез и разстояние на събуфера.
На стария ми ресийвър имаше няколко DSP програми за подобряване на съраунда и ги ползвах при кино.

Аз с ръководство на български не мога и часовник да сверя. Айде да имате меню на български иди дойди, но а гледаш на английски менютата и да четеш някакъв превод, направен от човек, който не е виждал подобен уред през живота си е пълна мъка.
Лошо е като не знае човек английски, но не вярвам да не познавате някой, който да е има някакъв ресийвър и да ви помогне.

sisan

• Гост
« Отговор #34 -: Март 29, 2011, 18:43:24 pm »
Незнам, дали тук му е мястото, ама да попитам. Четох в друга тема, че от дистанционното на Денон-а, може да се управлява и телевизор. Питам за AVR-1611 и 1911 моделите. Може ли някой да даде линк, където пише кои марки ТВ и модели се поддъжат, рових в нета , но не намерих?

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #35 -: Март 29, 2011, 20:04:36 pm »
В книжката на усилвателя трябва да пише :)

Неактивен dr_slavov

• Публикации: 133
« Отговор #36 -: Март 29, 2011, 20:24:38 pm »
На последните страници на ръководството. Там са и кодовете за различните марки.
A-200
Denon 1910 + Focal Sib&Cub
Sony KDL46W5500

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #37 -: Март 29, 2011, 23:32:43 pm »
Абе и аз ги търсих, но в това от Интернет ги нямаше.
По принцип в менюто на ресийвъра се настройват устройствата, но май искаше и кода освен марката.

Неактивен drpetar

• Публикации: 239
« Отговор #38 -: Март 29, 2011, 23:52:13 pm »
Виж в ръководството тук: http://denon.co.uk/DocumentMaster/UK/AVR1611E2_ENG_IM_100.pdf - стр. 54-57.
По спомени първо иска модела на ТВ и после предлага няколко кода. Самият аз докато имах 1611 не успях да подкарам ТВ (Самсунг) през дистанционното на рисивъра, но е твърде възможно причината да е в мен - настройването ми се стори голяма играчка  :& и ме домързя да упорствам  ;D