Автор Тема: Ползувате ли тонкоректор (equalizer) вьв вашата система ?  (Прочетена 13058 пъти)

vortexx

• Гост
Re:Ползувате ли тонкоректор (equalizer) вьв вашата система ?
« Отговор #15 -: Септември 15, 2011, 00:04:17 am »
Както казва колегатa hgi, нещата ще бъдат подобрени след време. Стана ми интересно, гледайки системата, защо  hgi смята че съм почитател на преекспонирания бас. Може и така да е, може и да не е, но кое е нещото издавайки това?

hgi

• Гост
« Отговор #16 -: Септември 15, 2011, 00:51:56 am »
@vortexx, Нищо не издава такова нещо, беше изстрел в тъмното - просто след като хвърлих бърз поглед бих се изненадал ако баса ти е слаб и трябва да се усилва, но кой знае... Много неща по веригата оказват влияние и може наистина да се налага.

vortexx

• Гост
« Отговор #17 -: Септември 15, 2011, 10:46:12 am »
Rudra бих искал да те попитам за мнението ти относно добавянето на суб към 2бр. фронт колони, с цел слушане на стерео. Тук изпадаме ли в хипотезата на “изправяне“ на кривина с друга?
Въпросът ми е продиктуван от това, че има хора, прибягващи до този подход. Отричаш ли го, или това също е последен вариант?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #18 -: Септември 15, 2011, 11:09:13 am »
vortexx, темата за субуфер в стеро система е обсъждана неведнъж във форума. Потърси в подходящия раздел.
Ето например една тема, в която може би ще намериш отговор на въпросите си:

Sub за Стерeо

vdsvicky

• Гост
« Отговор #19 -: Септември 15, 2011, 21:31:50 pm »
Rudra , вьпреки негативното ти отношение кьм мен , Аз нямам намерение нито да споря , нито да се засягам. При положение ,че всички ние използуваме холните си помещения за "натрупването" на техника и озвучителни тела и се стараем да осьществим мечтата си да чуем "истинското" , то правим компромиси между приятното и полезното. Не може в хол 5x3.5 кв.м. да разположиш ОТ-тата както на "теб" ти харесва , разполагаш ги функционално и практично. И на мен не ми харесват много неща , но според условията .......... . EQ-то е хубава работа ( ако не беше то нямаше да ги има в многото усилватели и нямаше да се произвеждат отделно като компоненти) . Особенно при запис вьршат страхотна работа. Има носители при които не е необходимо употребата на EQ , но има и такива при които е наложително. Харесвам баса ,но при положение , че има и комшиѝ около теб , то трябва да се сьобразяваме с тях и така честоти 40Hz и 63Hz се режат, за да може поне да се насладиш на вокала. Например малко са качествените записи на  Louis Daniel Armstrong - Сачмо , за да ги слушаш без EQ . Сьжелявам вьобще ,че отворих дума за EQ-тата  и по-скоро исках да разбера коѝ , как ги използува ако вьобще ползува такива , но сега сьжелявам . Питаш - лошо , не питаш - по-лошо. Не се правя на маѝстор или пьк вещ , но техниката която я имам - се гордея с нея. Особенно с Pioneer SA-9100. Готов сьм по всяко едно време да бьда гостоприемен за Rudra ,за да се убеди с ушите си за какво става на вьпрос ,пьк после ще тьрпя критики. Отправям открита покана кьм Rudra да види и чуе за какво става на вьпрос. Чест и почитания кьм всички и пак повтарям - сьжелявам , че вьобще отворих такава анкета. Не сьм злопаметен човек и тьрпя критика и този пост не сьдьржа заяждане. Винаги с радост чета мненията Ви.

ionicle

• Гост
« Отговор #20 -: Декември 02, 2011, 23:28:01 pm »
определено не ползвам. предпочитам звука неоцветен, какъвто е бил заложен в началото.

maxrev

• Гост
« Отговор #21 -: Декември 03, 2011, 05:52:58 am »
В конкретния случай коментарите са излишни просто.Човека пуснал темата ,който си заявява,че робува на марки и пайниър е пътя истината и живота за него и най - вече с 30-годишни компоненти натрупани на пълна харабия из къщи и тотално отрича всичко след 80-та година в аудиото ,просто няма смисъл да се дискутира каквото и да е  по въпроса или пък другия дето си е повярвал,че  с някъв рисийвър и тонколони от съвсем начален клас  е докарал алфата и омегата на звука в дома си и чак канят нормалните хора ,за да ги убеждават в някви луди работи просто- Но комент. Иначе по темата  ,колкото и да е трудно да се повярва не ползвам корекции,нямам и такива на текущия си усилвател,пробвал съм на предходните,включително и пайнър почти мой набор с огромно захранване и сите корекции,файда няма,както и на долнопробен рисийвър с одисей ала бала пресет звукови режими и тъпни и звука леш.По- скоро помага играта с разположението на ОТ за по-доброто звучене,както  и качеството на източника и записа,а не на последно място от значение е и запаса от мощност на усилвателя с тороиден траф,който няма нужда да тежи 15 кила за да дава нужния ток,помагат със сигурност  и ненадутите от годините кондензатори и неизгърмялите транзистори да речем или пък пращящите потенциометри  .Иначе там бас,требле ,лоуднес  копчалък и т.н.  са си интересни играчки,определено впечатляват гостите и  докато им се наситиш са яката раЛта ,ама в един момент разбираш,че не това е записано в крайна сметка и с тези корекции лъжеш само себе си  ,че си с яката система и лекинко с времето почваш да осъзнаваш,че не свири ли добре в директ режим,ко ще и пионеер да е вездесъщ  и непреходен ;D е  изкуцала работата на тоталка.