Автор Тема: Помощ в избора на ресивър и колони!  (Прочетена 7264 пъти)

the rain

• Гост
Помощ в избора на ресивър и колони!
« -: Септември 22, 2011, 15:31:44 pm »
Здравейте. От скоро време се замислям над това да сменя озвучителната си система у дома. В момента съм с ресивър Sony STR DG 500, колони Sony 5.1 SS MF450H и буфер JBL E150. Наскоро се сдобих и с PS3 и с него гледам Blu-ray филми и от там се реших че трябва да направя коренна промяна в озвучаването. Дилемата ми е следната при ресивърите като марки (надявам се Вие да ми препоръчате някой добър модел): Onkyo, Denon и Harman Kardon а при колоните съм се спрял на: Polk Audio, Klipsch и JBL. Надявам се да ми помогнете понеже съм малко объркан защото навсякъде има различни мнения за различните марки.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Помощ в избора на ресивър и колони!
« Отговор #1 -: Септември 22, 2011, 16:07:12 pm »
Здравей,
По какъв начин се спря на тези марки рисивъри и колони - чрез слушане или чрез четене?
За да ти препоръчаме каквото и да било, ще е необходимо да дадеш доста повече информация относно конкретната ти ситуация. Например колко е голямо помещението и как биха могли да бъдат разположени озвучителните тела в него, какъв е максималния бюджет за системата, какви по-конкретни изисквания имаш към звука, какво си слушал дотук и как ти се струва и т.н.

Преди всичко това обаче, прочети досегашните теми в раздел "Домашно кино" - може да намериш отговор на някои потенциални въпроси, които вече са обсъждани неведнъж във форума.

Успех!

the rain

• Гост
« Отговор #2 -: Септември 22, 2011, 21:10:31 pm »
Не съм чувал до сега звученето на две от марките колони Polk и Klipsch и сега почивните дни ще отида до магазините който ги предлагат да чуя кое ще ми допадне повече а иначе помещението ми е 7,50 дълго на 4,50 широко и около 2,50 високо. За парите си мисля че до 2000лв бих дал за ресивър и до 1000 -1200 за колона.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Септември 22, 2011, 21:22:25 pm »
Въпросът за помещението се отнася не само до размерът му, а и до това какво разстояние можеш да осигуриш на колоните от задната и страничните стени.

Що се отнася до бюджета, ако правилно съм те разбрал, то имаме 2000лв. за рисивър + 5.1 звучителни тела по 1000 лв за брой - прави около 8000лв. общо?

При такава ситуация, изборът е богат и разнообразен и може да се сглоби доста прилична система!

Нищо не каза за звуковите си предпочитания.

the rain

• Гост
« Отговор #4 -: Септември 22, 2011, 21:55:13 pm »
Извинявай малко съм те подвел защото не казах че искам да сменя само фронталните колони и да запазя центъра и съраунда понеже смятам че те се представят доста добре когато гредам някой blu ray филм просто фронталните не издържат да по високо напрежени и ресивъра вече си е старичък. Търся качествен звук да няма кривене когато му дам повече напрежение да гали ухото да не е натрапчиво звучене.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #5 -: Септември 22, 2011, 22:23:33 pm »
Многократно е обсъждано тук, че централната колона е силно препоръчително да бъде от същия производител и по възможност серия, като фронталните. В противен случай често се получават неприятни темброви разминавания.

По начина, по който описваш нещата, си на път да изградиш силно небалансирана система - нещо, което почти никога не води до добър резултат.

Няма нищо лошо да се започне изграждането или обновяването на системата на чести - първо с рисивър и фронтални колони, после с подходящ за тях център и т.н., но това има смисъл да се прави ако се изгради ясна концепция за бъдещето на системата.

Да се дадат 2000-2400лв. за чифт колони, 2000лв. за рисивър ... и да се ползват с център, съраунди и субуфер от възможно най-ниско ниво, за мен би било хабене на средства.

Пак те съветвам да прочетеш останалите теми от раздела, да прецениш какви озвучителни тела биха били подходящи за твоето помещение - със заден или преден порт и т.н. и да преосмислиш като цяло концепцията за бъдещата си система.

Успех!

civica

• Гост
« Отговор #6 -: Септември 23, 2011, 15:16:21 pm »
Конкретно предложение !

Денон 1912 или Ямаха 571/671 и тонколони от Focal Chorus или Monitor Audio - за този бюджет имаш доста голям избор !