Драги
Anto,
Интересно е, че когато цената на Creek Evo2 в България беше около 200лв. по-ниска от официалната цена за Англия, никой не се оплакваше, никой не каза добра дума - колко са атрактивни цените, никой въобще не коментираше!
Сега, когато цената е
Равна на Английската цена, дори пак е малко по-ниска, някой ти извива ръцете!?
Предполагам след като така внимателно следиш цените в европа, ти е направило впечатление, че още от излизането си, новата серия Еvo2 е по-скъпа от старата, а цените тук не бяха променени.
Хрумна ли ти да питаш вносителя, защо ти продава на по-ниска цена? Или евентуално да го уведомиш, че плануваш и CD за в бъдеще и да се поинтересуваш тази по-ниска цена реална ли е и до кога ще бъде така? Несъотвествието в цените беше видно, не провокира ли то любопитствато ти своевременно?
Или когато нещата са в полза на клиента, няма никакво значение каква е цената, но когато цената се нормализира - до официалната в Англия цена... тогава някой ти извива ръцете?
За да ти дам още малко тема за размисъл:
В германското
Stereoplay, цената на Evo2CD е 785 EUR =
1530лв!
В английското
Hi-Fi Choice, цената на Evo2CD е 680 GBP =
1560лв!
В българсикя
AV Store, цената на Evo2CD е
1425 лв!Опитай сега да ми обясниш кой, защо и на кого извива ръцете

Разбирам, че си недоволен от промяната на ситуацията и това, че сметките ти не са излезли според планираното.
Но конкретно вносителя на Creek е един от най-коректните на нашия пазар и мисля, че поведението и изводите ти нямат нищо общо с обективността.
Що се отнася до цената на стария плеър Evo - докато за новите продукти има RPP - официална цена за региона, с която дадения вносител е препоръчително да се съобразява. То намаленията, промоциите и разпродажбите са изцяло въпрос на негово решение и виждане за ситуацията. При положение, че цената на стария модел Evo, в Европа ти се струва атрактивна - имаш пълната свобода да пазаруваш от там. Да обвиняваш някой търговец, че намаленията и промоциите му не съответстват с тези на стократно по-развит пазар като Англия и Германия... според мен е несериозно и наивно!