След период на дълги размисли и ...страсти в крайна сметка реших да направя завършена система и си поръчах CD Creek Evolution 2.С две думи ,така изградената система надмина очакванията ми.Останах супер доволен!С всяко пускане, не преставам да се възхищавам на качеството на саунда.Разбира се, ползвам основно няколкото оригинални диска с качествен запис,които си купих междувременно.Като казах завършена система, имах в предвид и това ,че добавих и ресивър на Ямаха RX-V771 и интерконектен кабел между стерео компонентите Audioquest King Kobra.Между ресивъра и усилвателя стои по-обикновен кабел на Profigold.Аудиото, което получавам от мултимедията през Ямахата е в пъти по-добро от това ,което беше до момента и си го обяснявам най-вече с по-добрите фронтални колони и може би по-доброто обработване на сигнала в ресивъра.Остава да добавя и подходящия център и ще покажа снимки в завършен вид.Не съм сигурен ,дали тук е мястото да попитам, но не искам да разводнявам добрия форум с отделни теми касаещи само мен.Интересува ме при положение ,че съм вградил усилвателя към ресивъра и фронталните ми колони са 8 ома, дали мога да включа към ресивъра център ,който е 6 ома.Има ли някакъв риск и в какво се изразява.Ресивърът има настройка за промяна на импеданса на озвучителните тела, но на задния капак са посочени само две възможности:А.8 ома,фронт+ останалите колони също 8 ома и В:6ома ,като в този случай фронта може да е 4ома а останалите колони 6ома.Идеята ми е центърът да е от същата серия на Dali-ikon vokal2 MK2.В същност фронталните ми колони са от старата серия на Ikon2 и от там идва разликата в съпротивлението.Старата серия е 8 ома, а новата т.е. Ikon2 МК2 е 6 ома.Странна работа ,но факт.Друга възможност е по-старият и по-малък модел Ikon vokal 1, но като чели съм убеден ,че по-добър вариант ще е Vokal2 MK2.
Благодаря предварително!