Автор Тема: От Xonar Essence ST към DacMagic - ъпгрейд или стъпка в страни?  (Прочетена 7581 пъти)

tuktu

• Гост
В момента съм с този звукова карта на компютъра Xonar Essence ST и съм я свързал с чинчове към усилвателя, та въпроса ми ще има ли смисъл и някакъв ъпгрейд относно звука да поставя примерно Cambridge Audio DacMagic?  

Kikata

• Гост
Re:От Xonar Essence ST към DacMagic - ъпгрейд или стъпка в страни?
« Отговор #1 -: Декември 06, 2011, 13:00:22 pm »
Колега,като цяло какво ти е впечатлението от картата,доволен ли си  ?

tuktu

• Гост
« Отговор #2 -: Декември 06, 2011, 15:55:23 pm »
Ми да ти кажа за сега съм много доволен като цяло от картата, работи добре, звука е реален и общо взето си заслужава парите. Аз съм я вързал с Denon PMA710AE, Denon DCD710AE и Focal Chorus 716V (rock)

tuktu

• Гост
« Отговор #3 -: Декември 06, 2011, 16:14:53 pm »
Asus Xonar Essence ST съм я вързал с аналогови кабели от звуковата карта до усилвателя (QED Performance Audio 3 метра) и бих казал, че няма смущения и т.н. За слушане на музика си ползвам Foobar2000+ASIO support, което отнема 15-20 мин. за инсталация и настройки, а за Blu-ray концерти ползвам TotalMedia Theatre 3

Kikata

• Гост
« Отговор #4 -: Декември 06, 2011, 21:50:59 pm »
Благодаря за детайлите  ;) ,моята пристига утре и определено съм нетърпелив да я понатисна ... аз също ще я ползвам през аналоговия изход,а да кажеш откъде си взе кабелите QED Performance Audio 3 метра и какви пари ти излезнаха,че аз в момента карам с едно Jamo,поне докато успея да си позволя нещо по-сериозно като кабеляване ?

tuktu

• Гост
« Отговор #5 -: Декември 07, 2011, 10:00:26 am »
Попитай в store.avguide.bg , а ако нямат провери и в www.denon-bg.com и честно казано не си спомням колко платих за кабелите.

Kikata

• Гост
« Отговор #6 -: Декември 07, 2011, 15:24:14 pm »
Ок,благодаря за инфото .

vessk0

• Гост
« Отговор #7 -: Декември 08, 2011, 03:44:20 am »
На тази карта мога да се ъпгрейднат оп-амп-овете, не знам обаче колко ще повлияе положително на звука това.
И аз много се чудя дали е по-разумният вариант тази карта, от колкото външен ДАК за да речем среден клас стерео система.

Kikata

• Гост
« Отговор #8 -: Декември 09, 2011, 00:32:29 am »
Веско,моята дойде вчера готова,със сменени оперативни усилватели с едни LME49720HA...истината е,че не мога да се откъсна от колоните,звука никога досега не е бил толкова детайлен,а баса... ооооо,бебчо,баса го има точно там ,където трябва и колкото трябва...скоро ще скачам на едни Alessandro MS-1 2009 version и ми е леко любопитно как би се справил вградения слушалков усилвател,но не мисля ,че ще има каквито и да е проблеми  :) Остана само да взема Велодин-а и да греба с пълни шепи от живота ,хе хе ...

vessk0

• Гост
« Отговор #9 -: Декември 09, 2011, 00:50:04 am »
Значи намерих решение на терзанията си. Разкарвам всичко, минавам обратно на РС, забравям за външен ДАК, взимам тази карта, модвам я според нуждите ми и наливам пари в усилвател и стерео колони.  8)

Усилвателя за слушалки е TPA6120A2, който е официално обявен да предоставя впечатляващите 80mW мощност при 600 ома @ 0.00014% THD + N, 120db SNR!!! Сметни колко мощ ще има при по-нормален импеданс слушалки!

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #10 -: Декември 09, 2011, 00:53:06 am »
Различните видове модвания не са тема на този форум! Съобразявайте се с правилата!