Автор Тема: Временно ползване на рисивър с колонки от домашно кино  (Прочетена 7247 пъти)

alhristov

• Гост
Моля за помощ за начинаещ в AV техниката и извинение ако въпросите са глупави.
Желая да си закупя ресийвър и в началото да използвам съществуващите колони от системата за домашно кино Panasonic.
Ще се използва за домашно кино и слушане на музика. Помещението е около 28кв.м.
Параметрите на колоните са:
Front: 3ohms, 125W max, 1kHz
Rear:3ohms, 125W max, 1kHz
Center: 6ohms, 250W max
Sub: 6ohms, 250W max
Прави ми впечатление, че усилвателя на Panasonic е с абсолютно същите параметри.
Ресийвъра, за който мисля е Yamaha RX-A810 или Denon AVR-1912.
Моля, за мнение дали при нормална употреба ще гръмна колоните или ще издържат претоварването.
С покупката на ресийвър и запазване на колоните ще получа ли по-качествен звук или само възможности за свързване и бъдещо разширение?
Благодаря на всички склонни да ограмотят един начинаещ!

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Временно ползване на рисивър с колонки от домашно кино
« Отговор #1 -: Декември 01, 2011, 11:30:24 am »
Ако обърнеш внимание на надписите на гърба на тези рисивъри, предполагам би могъл да отговориш на въпроса си сам.
И при AVR-1912, и при RX-А810, като минимален допустим импеданс на озвучителните тела е обозначено 4Ohm.
Ползвайки озвучителни тела с по-нисък импеданс, реално нарушаваш условията за експлоатация - а с тях и условията за гаранционно обслужване на рисивърите.

Съветът ми е, вместо да правиш такива рискови експерименти, да се замислиш за взимането на две евтини букшелф колони с рисивъра, които за в бъдеще евентуално да ти служат за съраунд канали.

Относно рисивърите, Yamaha RX-A810 и Denon AVR-1912 са различен клас рисивъри, в различен бюджет.
Ако ще се търси алтернатива на Denon AVR-1912 при моделите на Yamaha, то тя би била по-скоро 671 модела.

В крайна сметка, какви озвучителни тела си планувал за в бъдеще и кое те насочи към тези два рисивъра?

alhristov

• Гост
Благодаря Rudra,
както споменах имам желания за подмяна на техниката, а не познания.
Към RX-А810 ме насочи, че е нов модел, HDMI Input/Output, CINEMA DSP, HDMI upscaling, YPAO multi-point measurement и т.н., тоест позволява бъдещо свързване на За AVR-1912 предположих, че е от същия клас.
Относно колоните, мислех, че мога да използвам съществуващите и не съм разглеждал нищо, както и нямам идея за бюджет.
По принцип проблем ми е мястото, затова бих предпочел по-компактни.
Моля, предложи ми нещо евтино и средно за 5.1.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Преди да определиш концепцията си за тип озвучителни тела, разположение и бюджет, няма как да ти дадем адекватен съвет.
Разгледай темите в раздела за домашно кино, има обсъждани различни варианти.
В зависимост от озвучителните тела, на които се спреш, би могло да се препоръча подходящ за тях и за нуждите ти рисивър.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
alhristov, и аз не мисля, че е добра идея да връзваш тези колонки с толкова нисък импеданс към ресийвъра.
Да не говорим, че с тях и с новия ресийвър едва ли ще получиш някакво подобрение във звуково отношение.
Наистина е добре първо да се ориентираш какви колони би взел в бъдеще преди да купиш ресийвъра. Дори и като бюджет.

alhristov

• Гост
Какво ще кажете за:
YAMAHA RX-V771
2 х JAMO S-608 предни
2 х JAMO S-602 съраунд
1 х JAMO S-60 център
1 х субуфер
или
YAMAHA RX-V771
2 х YAMAHA NS-777 предни
2 х YAMAHA NS-777 съраунд
1 х YAMAHA NS-C525 център
1 х YAMAHA YST-FSW050 субуфер

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Ако колоните ще са от този клас няма нужда да се изхвърляш с толкова скъп ресийвър.
Вземи си RX-V571.