Автор Тема: Съвет за усилвател към система за домашно кино  (Прочетена 25802 пъти)

bishan

• Гост
Re:Съвет за усилвател към система за домашно кино
« Отговор #30 -: Януари 19, 2012, 11:50:40 am »
Благодаря, за отговора, Вашите опасения съвпадат с моите относно свързването което засилва моята увереност в темата.

murrey

• Гост
Re:Съвет за усилвател към система за домашно кино
« Отговор #31 -: Март 12, 2013, 13:48:36 pm »
Здравейте, в началото на темата е посочен Arcam A28 като подходящ за вграждане в система за домашно кино. Разглеждайки ръководството и снимкити на задната част на усилвателя не можах да видя къде и как се прави връзката с ресийвъра. Някой може ли да обясни?

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re: Съвет за усилвател към система за домашно кино
« Отговор #32 -: Февруари 28, 2018, 10:52:07 am »
От чисто техническа гледна точка можеш да ги свържеш.
Дали резултата ще си заслужава не се наемам да кажа.
Планираш ли ъпгрейд на колоните?

Неактивен batVes

• Публикации: 9
Може ли да "повдигнем" малко темата с молба за няколко предложения на усилватели, които са актуални модели към днешна дата. Тоест да могат да се интегрират към системата за домашно кино.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1863
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Лесно можеш да видиш дали един усилвател поддържа такъв тип свързване, стига да погледнеш гърба му или в краен случай упътването.
Обикновено началните класове усилватели на повечето фирми Не поддържат такъв тип свързване, защото реално няма смисъл. Надали са много хората, които биха надградили кино ресивър за 2500-3500лв (повечето модели с предусилвателни изходи стартират около този бюджет), със стерео усилвател за 1000.

Моделите стерео усилватели стартиращи около 3-4000лв обикновено поддържат такъв тип свързване.

Ето тук има някакъв списък с усилватели, поддържащи тази функция, но не знам доколко е пълен и актуален :

Amplifiers with HT-bypass - update 14. april 2025

Неактивен batVes

Ето тук има някакъв списък с усилватели, поддържащи тази функция, но не знам доколко е пълен и актуален :

Благодаря за бързата реакция!
В списъка обаче са дадени усилватели предимно с "Pre Out" изход, а не с "Power Amp In" вход.
Но щом има такъв списък, би трябвало да има и такъв какъвто аз търся... ;)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Наличието на предусилвателни изходи не означава, че усилвателите не поддържат HT Bypass.
Кой усилвател от дадените в списъка те интересува и няма HT Bypass?

Неактивен batVes

Наличието на предусилвателни изходи не означава, че усилвателите не поддържат HT Bypass.
Кой усилвател от дадените в списъка те интересува и няма HT Bypass?

NAD, и разбира се да може да се интегрира към дом.кино без да се лишаваме от стереото.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
:) Разбирам, че е много по-лесно информацията да се поднася наготово, но в упътванията на 2 от посочените в сайта модела на NAD, (не ми достигна ентусиазъм да проверя упътването на всичките 5) пише следното :

"Fixed: This setting should be selected when C 388 is connected to the
output of a preamplifier and is used primarily as a power amplifier.
Output level is fixed and the C 388’s Volume Control is bypassed. This
feature is sometimes referred to as “Cinema Bypass” because it allows the
C 388 to be used for the front channels of a surround sound system by
relegating the volume control function to the surround processor. "

С други думи - да, могат да се използват по обсъждания начин - на всеки от входовете на усилвателя може да се зададе опция фиксирано ниво - за да се ползва като крайно стъпало за връзка с AV процесор - а на другите входове да оперира по стандартен начин.

Твоят модел е от по-старото поколение и там нещата са решени с хардуерен мост - като положението е Или/Или - или само пред, или само стъпало, или интегриран. Но няма тази гъвкавост. Затова и той, както и други модели на NAD от неговото поколение, не фигурират в списъка усилватели, които поддържат HT Bypass

Неактивен batVes

:) Разбирам, че е много по-лесно информацията да се поднася наготово, но...
Абсолютно вярно! ;)

Твоят модел е от по-старото поколение и там нещата са решени с хардуерен мост - като положението е Или/Или - или само пред, или само стъпало, или интегриран. Но няма тази гъвкавост. Затова и той, както и други модели на NAD от неговото поколение, не фигурират в списъка усилватели, които поддържат HT Bypass
Да, така е. Това го разбрах от другите ти постове в другата ми тема.
Точно затова искам да заменя моя с такъв, който да поддържа тази функция.
И понеже много ми допада звука на NAD искам пак от същата марка по възможност, това е. :)
Бях решил да купувам ROTEL, но не можахме да се харесаме и търсенето продължава...