Автор Тема: Неопитен но с амбиции :)  (Прочетена 11591 пъти)

rytmiks

• Гост
Неопитен но с амбиции :)
« -: Декември 22, 2011, 13:30:20 pm »
Здравейте,
нов съм в тези много дълбоки и мътни води на озвучаването  ??? , просто обичам да слушам музика с компания и обикновено аз осигурявам музиката за купоните. До сега ползвах уредба Sony но отдавна си мечтая за стерео усилвател и колонки ,нещо по фръцкаво. Предимно пускам музика от компютъра и е хубаво да има повечко мощност, защото съм забелязал че чуват ли се хората помежду си купон не става  (rock) . Поизчетох това онова и се спрях на тоз младеж.
Моля за вашето мнение за следната комбинация NAD C375 BEE
http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29835
(или http://www.marantz-bg.com/?PageID=10&RecordID=35)
Колони Klipsch Reference RB-81 II
http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=30074
Предварително благодаря.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Неопитен но с амбиции :)
« Отговор #1 -: Декември 22, 2011, 14:02:23 pm »
Здравей rytmiks  :)
Не мисля, че в конкретния случай, особено с колоните на Klipsch, които са изключително лесни за захранване, има смисъл усилвателя да е двойно по-скъп от озвучителните тела.

При положение, че те интересува основно озвучаване на купони и слушане на много високи нива, а и имайки предвид, че за източник ползваш компютър, според мен има по-добри решения.

Ако имаш възможност да осигуриш повечко разстояние зад озвучителните тела и помещението е достатъчно голямо, то за твоята ситуация, интересен вариант би бил например:

NAD C356 BEE + DAC  +  Klipsch Reference RF-82 II

Бюджетът е същия, като при описаната от теб конфигурация, но ще получиш доста по-сериозно налягане и вграден в усилвателя DAC - важна подробност, при положение, че ползваш компютър като източник.

Всъшност интересните варианти никак не са малко, но преди да се насочиш към нещо конкретно, добре е да обмислиш вариантите за разположение в помещението си, както и неговата големина, за да можеш да се ориентираш към подходящи за него озвучителни тела, и съответно усилвател, който да ги захранва добре.

Marantz MM7025 e само крайно стъпало - което значи че няма управление и е силно ограничено откъм входове. При ползване на компютър за източник, управлението би могло да се извършва от там, но не мисля че е добра идея.

Успех!

rytmiks

• Гост
« Отговор #2 -: Декември 22, 2011, 15:47:46 pm »
Е добре тогава другия усилвател без този DAC модул как се справя с преобразуването на сигнала ? (Сигурно е много тъп въпроса ама срам не срам  :)) ?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Декември 22, 2011, 16:00:45 pm »
Без такъв модул, реално към усилвателя не може да се подаде цифров сигнал.
Разкодирането на аудио сигнала от Цифров до Аналогов, трябва да се извършва в компютъра.
Този вариант е силно компромисен, освен ако не си се оборудвал с наистина качествена звукова карта, която сама по себе си не е много евтина. При подаването на аналогов сигнал от компютър, добре е да се предвидят и качествени аналогови кабели, които, особено при по-голяма дължина, са по-податливи на смущения от външната среда.

За мен варианта с DAC е силно за предпочитане в твоя случай - без значение дали е вграден в усилвателя или отделен компонент.

Може би ще ти е полезно да прочетеш статията Общи насоки за изграждането на стерео система.

rytmiks

• Гост
« Отговор #4 -: Декември 22, 2011, 18:42:08 pm »
Статията е супер !! Мерси много . Определено без DAC няма да минем . Сега въпроса който ме мъчи е как от компютъра ще вкарам дигиталния сигнал във вградения DAC ? Кой порт се ползва ?

Arson

• Гост
« Отговор #5 -: Декември 22, 2011, 19:21:54 pm »
В случая с NAD C356 BEE + DAC може да се използва USB кабел или оптичен кабел, тъй като DAC-a има такива входове.

rytmiks

• Гост
« Отговор #6 -: Декември 23, 2011, 10:51:42 am »
Ясно , сигурно има драйвери , windowsa разпознава DAC и после на playera му задавам да праща изходния сигнал към USB ? С winampa възможно ли е това ?

lz3ty

• Гост
« Отговор #7 -: Декември 23, 2011, 11:38:53 am »
 Rytmiks здравей!  Дано не правя спам,но при мен ситуацията е следната: от лаптопа сигнала минава до DAC по няколко начина.
1.През USB с кабел
2.През USB безжично-има донгъл към DAC /Arcam rDAC/ ,който се купува допълнително и е много удобен-включва се към USB гнездото на лаптопа, WIN7 го разпознава при първоначално вкл. и си намира драйвери.
3. С оптичен кабел.
Външния DAC може да ползваш и с мултимедиен плеър-цената им не е висока ,а и  неговия хард диск е 1ГБ -много място за flac формат-голямо удобство.
Поздрави!

rytmiks

• Гост
« Отговор #8 -: Декември 23, 2011, 11:45:15 am »
Много много благодаря картинката почна да се прояснява  (rock)

hgi

• Гост
« Отговор #9 -: Декември 23, 2011, 19:30:58 pm »
Аз съм с Klipsch Reference RB-81 и NAD C 326BEE (50 W). Захранва ги идеално и колоните си бичат доста сериозно - аз лично не ги издържам дълго позасилени (20 и няколко квадрата стая).

Варианта на Rudra ще ти е перфектен, но според мен помещението ти трябва да е поне 30 квадрата.

rytmiks

• Гост
« Отговор #10 -: Декември 28, 2011, 11:00:42 am »
И все пак ако окомплектовам NAD C375 BEE с Klipsch Reference RB-81 II ,понеже колоните наистина пише, че са с висока  чувствителност би ли имало проблем чисто технически погледнато ? :)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #11 -: Декември 28, 2011, 11:30:11 am »
Не би трябвало да има проблем, но не би имало и особен смисъл :)

rytmiks

• Гост
« Отговор #12 -: Декември 28, 2011, 11:49:49 am »
Примерно за градинско парти  ;) ей така да има повече Ват че все не достига  да сберем селото на мегдана ;D

maxrev

• Гост
« Отговор #13 -: Декември 28, 2011, 14:39:15 pm »
Като ще даваш 2000+ лв.за усилвател поне си купи истински такъв от по-висок клас,примерно  http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29943  или http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29827 .Ако става въпрос за озвучаване и гюрултии също не ти трябва посочения клипш,а за тези цели има големи гардероби,които ще задоволят доста по-добре глада за ватове на "сбирането на селото на мегдана".Все пак градинските партита едва ли са ти ежедневие така,че многото ватове в случая както каза и Rudra нямат особен смисъл.Далеч по-голям смисъл има да наблегнеш  на  качеството,тъй като предполагам далеч по-често ще си ги слушаш в къщи с не повече от 20-30 В от мощността на усилвателя.   Изобщо помисли как да направиш балансирана система в бюджета,който си отделил,като винаги има смисъл да инвестираш  в тонколони от по-висок клас ,като имаш предвид,че по-големите на размер , ватове и чувствителност тонколони ,не винаги свирят по-добре .При усилвателите също се оказва,че не винаги тези с по-големите кутии и висока обявена мощност ,свирят по-добре от по-скромните на вид и невпечатляващи на хартия данни.

rytmiks

• Гост
« Отговор #14 -: Декември 28, 2011, 18:14:22 pm »
Много благодаря за отрезвителния отговор  :) продължавам с лутането из обширните полета на Hi-Fi то  (rock)