Автор Тема: Бюджетното решение на iwoto  (Прочетена 28208 пъти)

iwoto

• Гост
Re:Бюджетното решение на iwoto
« Отговор #15 -: Октомври 20, 2012, 13:59:51 pm »
Хм , вчера правих разместване в хола и колоните дойдоха на широката стена (преди бяха на тясната ,а слушателското място беше на 5м , сега е на 3).
Има огромна разлика в звука , първото впечатление е за подобряване , но да видим след месец,два ;)
Със сигурност високите "омекнаха" още и не усещам никакви остроти песните.
Освен това се чува повече детайл , вероятно от това ,че са по близо и станаха някак малко по-ритмични.

Kikata

• Гост
« Отговор #16 -: Октомври 21, 2012, 01:18:26 am »
Зависи и от самото обзавеждане/мебелировка на помещението,подова настилка и т.н.  :) Дълго да се радваш на системката  ;)  .

iwoto

• Гост
« Отговор #17 -: Октомври 21, 2012, 14:39:00 pm »
Да,ясно е че зависи от всичко , но разликата е толково голяма , че мога да я сравня със смяната на усилвател.
А при смяната на източник и кабели не долавям голяма разлика в моята система.

iwoto

• Гост
« Отговор #18 -: Ноември 22, 2012, 20:08:05 pm »
Мда , след разместването колоните звучат много по-добре , не е било временно състояние.
Явно предишното разположение е било много неудачно , сега разбирам че и ниските и високите здраво са се усилвали , сега звучат много по-леко,ефирно.

Взех си нов апарат та реших да кача малко "по-така" снимки :D

Винаги съм си падал по Youtube клипчетата и смятам ,че носят някаква информация , въпреки влошаването на качеството, та взех че и аз качих 1

http://www.youtube.com/watch?v=qpuLJ7GAHj4

Ще посетя и експото таз година та да видим колко далеч сме от ХИЕНДА

vessk0

• Гост
« Отговор #19 -: Ноември 23, 2012, 02:27:51 am »
Браво, снимките са трепач, трябва да те наемат за рекламно лице. :D (y)

iwoto

• Гост
« Отговор #20 -: Май 03, 2013, 11:31:48 am »
Айде ново 20  :).
Тъй като планирам ъпдейт, издърпах колоните напред за да проверя колко разстояние максимално мога да осигуря.
Успях да ги докарам до около 40 см. Резултатът е коренна промяна в баса.Много по-музикален,стегнат и завършен.
10 см. разлика оказаха много голям ефект.Явно Фокалите , въпреки че са с преден порт , обичат свободното пространство.
Направо започвам да се ядосвам ,че откривам топлата вода след толкова много време.Но по-добре късно отколото .... (rock)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #21 -: Май 03, 2013, 11:42:38 am »
;D Ами това е нещо, за което говорим едва ли не през ден във форума. Специално е наблегнато на него и в статия на сайта (за изграждането на стерео система). Някои хора въпреки това продължават да вярват, че след като озвучителните тела са със затворен обем или преден порт нямат нужда от пространство.
Както виждаш, понякога е нужно е човек да стигне до даден извод по трудния или поне по обиколния път.

Уви, не мисля, че тези 40см ще са достатъчни за колоните, към които си се насочил.

Kikata

• Гост
« Отговор #22 -: Май 03, 2013, 11:55:20 am »
Колега,към какви колони си се насочил ,ако не е държавна тайна   ? Фокалите са доста прилични колони за домашно ползване...  :)

iwoto

• Гост
« Отговор #23 -: Май 03, 2013, 12:29:46 pm »
Освен баса , подобрение има и в сцената - стана по триизмерна.

Относно ъпдейта , не съм решил нищо конкретно.Добро впечатление ми направиха Динаудио, но те искат много разстояние и малък ВЕЦ да ги храни.Общо взето се ослушвам.

vas2308

• Гост
« Отговор #24 -: Май 03, 2013, 13:21:26 pm »
За DynAudio , конкретно за ДинАудио Аудиенс 52(може да важи и за 2/7 модела) ако махнеш отзад акустичната пяна на порта минимум 50 см. ти трябват отзад от стената да не кажа 70, поне в моето помещение  е така де. В момента мойте са на точно 37 см от стената , но съм ги оставил с затворени портове с оригиналната им пяна ли е какво, не знам как да го кажа, но пък след затваряне на портовете намаля  баса и съм ги подпрял лекично с REL в ниските честоти. Иначе на същото място B&W 685 с преден порт нямат проблем. До няколко дни ще пробвам как ще е с Usher 718 на оригиналните им стойки и разположени на 70 см. Тези ОТ доста ме впечатлиха като ги прослушвах в КировХиЕнд. Прослушай ги преди да вземеш DynAudio -Понеже Usher Не са толкова известни ли , не знам , но мисля че са подценени и за парите си предлагат много , ще се опитам да им направя едно ревю като ги послушам месец.

iwoto

• Гост
« Отговор #25 -: Юни 07, 2013, 20:41:22 pm »
Днес пристигнаха.

Usher X718.Излязоха ми изгодно и ги купих на сляпо.
От 17.00 часа ги слушам ухилен кат ряпа.Като ги гледам , също се ухилвам-финиша е страхотен.15кг/бр.
Въпреки ,че съм ги сложил на шкафа(майсторя стойки в момента),храня ги с Над-а, кабла е китайско менте и са на 20 см от стената, свирят страхотно.
Мога само да гадая какво ще е като ги разположа и захраня оптимално.

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #26 -: Юни 07, 2013, 21:19:39 pm »
Честито , хубави колони са , в Киров съм ги слушал и много ме впечатлиха . Послушай ги и ще чакаме по обстойно ревю. Айде със здраве :) .

Неактивен dimstanchev

• Публикации: 57
« Отговор #27 -: Юни 07, 2013, 22:21:27 pm »
Честито! "ухилен кат ряпа" явно не само аз се чувстам от време на време така! :D

midas

• Гост
« Отговор #28 -: Юни 07, 2013, 22:42:23 pm »
Честито и от мен!Слушал съм по-голям модел на Usher, впечатляващ звук.Да им се наслаждаваш с кеф.

Kikata

• Гост
« Отговор #29 -: Юни 08, 2013, 15:48:34 pm »
Честито и от мен,страхотен избор си направил,колега  :) ...чета невероятни отзиви за модела.Като бюджет как са,понеже не видях цени в сайта на Киров ? По спомен май вървяха по 1300 долара в щатите за чифт...