Автор Тема: Моята кино стая - sanana  (Прочетена 8112 пъти)

sanana

• Гост
Моята кино стая - sanana
« -: Февруари 11, 2015, 20:57:08 pm »
Popcornhour - A-110
Yamaha       - Rx-v459
Yamaha       - Ns-c515
Yamaha       - Yst-w515
Jamo           - E-370
Jamo           - studio center 150
Elite Sceen   - 92"
Epson          - Emp-Tw700
Clicktronic    - Hdmi 15m
APC             - SC620I 620VA, 390W

Най-интересното е самата стая. Тя изолирана от всякъде с каменна вата, двоен гипсокартон, гумени демфери за окачвачвачите, анти-вибрационна лента и др. Дебелината на цялота изолация е 10см.Остана само да сложа още една врата на касата и да облицовам. Поздрави  

Неактивен Invisigoth

• Публикации: 36
Re:Моята кино стая - sanana
« Отговор #1 -: Февруари 11, 2015, 21:04:02 pm »
Готина стая.
Освен стандартните насоки за колоните напред и екранът надолу, аз бих добавил един рошав килим.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #2 -: Февруари 12, 2015, 10:29:48 am »
Браво, страхотно изпълнение на стаята.
По компонентите имаш още доста работа, но началото е поставено.

sanana

• Гост
« Отговор #3 -: Февруари 14, 2015, 12:00:56 pm »
До Invisigoth - 1) ако задните колони се обърна напред ще изгубя ефекта на киното (няма как да колоните да отидат по-назад за да ги завъртя) 2) Екрана е свален максимално, ако го сваля по-надолу ще се скрие зад предните колони. 3) имаше килим, но нещо не ми харесваше и го махнах, скоро ще взема нов.

До lazarus18 - Някои от нещата са на доста години - колоните са на 10г. Не знам скоро дали ще правя ъпгрейд, пък и вече имам други по-важни неща ( баня, кухня )

Неактивен Anto

• Публикации: 94
« Отговор #4 -: Февруари 14, 2015, 12:51:18 pm »
Здравей,
това хол ли е или обособена кино стая. Смятам, че и така е чудесно изживяване гледането на хубав филм. От тук нататък, за да получиш малко подобрение, ще е нужна сериозна сума. Така че, наслаждавай се на това което си изградил, без да имаш някакви терзания относно подобрения и ъпгрейди. Ако това е самостоятелна стая за кино, направо си за завиждане, защото малко могат да се похвалят с такава.
Поздрави!

sanana

• Гост
« Отговор #5 -: Февруари 14, 2015, 13:01:03 pm »
стаята е само за филми :)

Неактивен pnikolov

• Публикации: 71
« Отговор #6 -: Февруари 20, 2015, 13:09:18 pm »
Дай малко повече информация относно проекта на стаята - живо ме интересува. Ти ли си го прави или надзираваше майсторите?
Или си наелнякоя специализирана фирма (въпреки че ме съмнява)

Ще може ли снимки на вратата и на касата между двете врати? Ако имаш някакви от изпълнението на проекта ще е добре. Рядко се случва някой в БГ да направи такова нещо - все четем по западните форуми по въпроса, а е хубаво и тук да натрупаме опит.

Неактивен Anto

• Публикации: 94
« Отговор #7 -: Февруари 20, 2015, 17:32:23 pm »
Защо не използва акустичен гипсокартон?

sanana

• Гост
« Отговор #8 -: Февруари 21, 2015, 11:18:48 am »
до pnikolov : гипсокартона 12.5мм е на конструкция UD/CD, като между металните дюбели и  директните окачвачи сложих гумени демфери които да поемат остатъчните вибрации. Каменна вата взех с алуминиево фолио,така и така правех всичко, реших да е още топло зимата от 100кг./м2 3см залепена за стената с звукоизолираща полипропиленова пяна. Нарочно я взех 3см. защото с 5 см. стените щяха да станат 12см и съвсем щеше да се стесни стаята. После оставих 2см. въздух и сложих първия пласт картон, върху него поставих звукоизолационна мембрана 2.8мм (от едната страна е вата а от другата битум ) и след това поставих 2-рия картон. Навсякъде където два метала се допират сложих уплътнителна лента против вибрации.Таване е по същия начин, като картона е един но пожапоустоичив. НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА СТОИТЕ ДО МАЙСТОРИТЕ И ДА ИМ КАЗВАТЕ КАКВО ДА ПРАВЯТ, ЗА 10 МИН. МЕ НЯМАШЕ И НЕ СЛОЖИЛИ ГУМЕНИТЕ ДЕМФЕРИ НА ТАВАНА :@ Ако кажат - Ама това не става, няма как да стане или по-добре ето така (най-лесния начин) имаите едно на ум. Идеи за кино стая черпих от http://www.minhembio.com/, а конструкцията от една фирма. Врата не съм я почвал още, в момента си ремонтирам трапезарията, но ще търся дърводелец да изреже касата (малко и трябва) и ще монтирам втората врата. От 160 до 200 лв. излиза да се облицова една врата от двете страни.

До Anto: Нямаше да стане - акустичния картон е дупки и след време щяха да се отбележат на тапета като вдлъбнатини.

ето и снимки преди ремонта - избих комина за да стане по-широко и да сложа по-голям диван.
Поздрави :)