Автор Тема: Свързване на TV Samsung 40C650 към Home Theatre LG HT303SU  (Прочетена 5414 пъти)

nedge

• Гост
Здравейте,

Имаме телевизор Samsung 40C650 (http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/lcd-tv/LE40C650L1KXXU) и домашно кино LG HT303SU (http://www.lg.com/in/tv-audio-video/home-theater-system/LG-HT303SU.jsp). Свързал съм ги през скарт кабел. Телевизията ми е цифрова ефирна като антената е свързане с телевизора. Когато гледам телевизионен канал мога да слушам аудиото или през колонките на телевизора (стават като цяло) или през колоните на домашното кино на LG. Зада го направя mute-вам през дистанционното на телевизора звука на телевизора и LG-то го настройвам на TV. Така звука излиза през колоните на LG-то.

Когато пусна филм (mkv файл, през външен диск) звука го чувам единствено през колонките на телевизора. Не успях да го подкарам да мине през домашното кино. Пробвах също така със обикновено кабелча за микрофон/слушалки - телевизора има изход от страни а домашното кино има вход. Отново не тръгна звука на mkv филма. Когато го пробвах с телевизия всичко си работеше (звука излизаше през домашното кино).

Телевизора има оптичен изход, но домашното кино няма оптичен вход. Филмите ги гледам през телевизора защото той чете всичко което ми трябва в момента, докато домашното кино е ограничено от гледна точка на формати които се разпознават. Каществото на звука на киното е доста добър.

Това което ми е целта е да мога да слушам филмите през домашното кино. Някакви идеи?

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:Свързване на TV Samsung 40C650 към Home Theatre LG HT303SU
« Отговор #1 -: Юли 18, 2012, 20:34:41 pm »
Връзката през скарт кабела няма да стане връзката със звука към външната аудио система.
През изхода за слушалки трябва да се получи. АКо не се лъжа дори съм връзвал точно по този начин този модел.

vessk0

• Гост
« Отговор #2 -: Юли 18, 2012, 22:16:35 pm »
Мда, ще трябва да ползваш AUX входа или този за слушалки. Но при всички случаи звука ще ти е двуканален.

nedge

• Гост
« Отговор #3 -: Юли 19, 2012, 12:02:38 pm »
Благодаря за помощта. Ще пробвам варианта през AUX входа. Мисля да пробвам да закача и обикновени слушалки към телевизора да видя дали изобщо излиза сигнал когато гледам филми (при телевизия работи).

nedge

• Гост
« Отговор #4 -: Юли 19, 2012, 12:48:12 pm »
Тръгна  и работи на 6 :) Обикновено аудио кабелче от изхода за слушалките на телевизора към предния порт "Port In" на домашното кино. От дистанционното на домашното кино избирам "Portable" (преди това избирах AUX и не тръгваше. AUX входовете са 2 чинча отзад на домашното кино,, а аз ползвам аудио жака)

Благодаря много за помощта!