Да, колони не съм слушал на XTZ, но предвид това че повечето им продукти са по-евтини от това, което предлагат, тоест се борят с по-висок клас компоненти, съм сигурен че човек, каквото и да вземе няма да остане разочарован. Така подходих с усилвателя, а и по чуждестранните форуми се наблюдават подобни мнения, не съм срещнал негативни мнения. Също така има и ревюта. Нищо не задължавам автора, просто искам да му ги предложа като алтернативен вариант, тъй като тези 2 фирми ми станаха фаворити, спрямо качество/цена.
От това, което наблюдавам като тенденция поне в този клас, съм извадил заключение че Monitor Audio имат перфектно съотношение цена/качество, а при XTZ е повече качеството, от колкото цената, затова препоръчвам, например въпросните колонки ги съпоставят със златната серия на MA, а усилвателя преборва Arcam A28, поне такива са мненията в интернет.

kalints - XTZ продават само онлайн продуктите си с доставка до всяка точка, като предлагат (мисля че беше 14 дни, но може да те излъжа) време за тестове и ако не ти хареса продукта да им го върнеш.
Други не лоши предложения за мен, които съм слушал и са ми по-надолу в личната ми класасция, са
Acoustic Energy Radiance 1 (в момента ги има с -30% намаление за 1050лв),
KEF Q700 (ако може да ги намериш до 2000) които са ми по-надолу в класацията и
ATC SCM7.
Това е за сега по-интересното, за което се сещам да съм слушал и да ми е направило впечатление. Но първите предложения за мен са най-балансирани, а за тази стая определено бих инвестирал в добри флоорстендъри.