23-25 ноември 2012
10:00 - 20:00 часа
"Гранд Хотел София"
София, ул. Гурко 1За поредна година българските любители на качествения звук ще имат възможността да видят и чуят множество събрани на едно място системи от най-различни класове и ценови категории. Въпреки недостатъците на такъв тип изложение - от гледна точка на акустика, организация на прослушванията и огромен човекопоток, това е възможност за много хора, да се докоснат (надявам се този път не буквално

) до компоненти и системи, които иначе е възможно никога да не чуят и видят, особено пък в такова количество и разнообразие.
След няколко поредни години HI-FI Expo, голяма част от форумните участници вече имат изградени впечатления.
Любопитно ми е, какво се надявате да е различно този път(съобразявайки се с действителността), какви са очакванията ви от тазгодишното експо и проявявате ли конкретни интереси към определеи продукти, концепции или течения в HI-FI сферата, които бихте искали да бъдат по-сериозно застъпени на изложението.
Аз например се надявам тази година прослушванията да бъдат контролирани и организирани. За това стана дума още преди няколко години, говорих с някои от участниците на изложението и идеята беше добре приета, но приложена в твърде малък мащаб - ако не бъркам само един от изложителите правеше организирани прослушвания - при затворена врата, с ограничен брой посетители. Според мен, такъв тип слушателски сесии са много по-смислени и полезни, макар за не всички посетители да е удобно и приемливо да чакат пред вратата докато дойде техния ред. Ще се радвам ако се въведе като масова практика на тазгодишното експо, ако не през цялото време - то поне в определени часове - предварително упоменати.
Също би било интересно, определени вносители на кабели и аксесоари от висок клас, да организират демонстративни сесии, с цел показване на скептично настроените слушатели - какъв е смисъла от качествения кабел, маса, разклонител и т.н. Това упражнение би било наистина трудоемко и сложно, но би могло да се организира - отново като затворени демонстрации с ограничени като брой посетители, в определени часове.
Мисля, че е добра идея изложителите да изнесат подробен списък със системите в стаите си - поместен на сайта на експото, за да може посетителите още преди да отидат, да преценят кои стаи и системи биха представлявали най-голям интерес за тях и да направят накаква примерна програма за обиколката си. Така хаоса може би ще е една идея по-малък, а това като че ли е от полза за всички

.
Толкова от мен за сега, очаквам вашите мнения, идеи и коментари

.