Автор Тема: Monitor Audio RX8+RX6+RXC  (Прочетена 8670 пъти)

georgi1978

• Гост
Monitor Audio RX8+RX6+RXC
« -: Ноември 23, 2012, 21:04:04 pm »
Здравейте.
Не намерих публикация за тези ОТ с търсачката и пускам тази тема...
Като цяло искам да ги ползвам за кино и музика. В стая около 30-40 м2. Помещението е 40м2, като е частично разделено за кухненски бокс. може да се пробвам да приложа скица по късно. разстоянието до ТВ(46'') е около 3-4м. макс разстояние от стена на ОТ 30-40см. Държа рх8+рх6... евентуален ъпгр в бъдеще до 7.1.
Интересува ме:
1. подходящ ресивър?
2. мнения за системата?
3. това че РХ8 са 4ома бърка ли ме по някакъв начин?
4. подходящ суб?
5. всичко останало което би ми помогнало?
6. трябва ли да ги чуя или да се доверя на марката?
Определям се като средно бос в аудио тематиката :) Обичам да е шумно и силно, не бих казал че съм кой знае колко претенциозен към качеството! Монитор Аудио заради невероятния според мен дизайн.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:Monitor Audio RX8+RX6+RXC
« Отговор #1 -: Ноември 24, 2012, 11:40:39 am »
Не разбрах дали идеята е да ползваш система с колони хем RX8, хем RX6. Или се колебаеш кой от двата модела да ти бъде за основни/предни колони?

georgi1978

• Гост
« Отговор #2 -: Ноември 24, 2012, 17:54:53 pm »
РХ8+РХ6+център, като в бъдеще ще стане 7+1. Имам от къде да взема тези колони сравнително евтино, но като сет. Притеснява ме че РХ8 е 4 ома, РХ6 е 6 ома.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #3 -: Ноември 25, 2012, 12:35:02 pm »
Мисля, че схемата е възможна - да ползваш RX6 за съраунд, макар че е малко нетрадиционна идея.
Един здрав ресийвър, предвиден да работи с 4 ома колони би се справил със захранването на цялата система.
В друга тема тук беше дискутирана ситуация със система от 8 омови предни и 4 ома център.

Специално за Yamaha RX-A820 дават, че може като фронтални да се закачат 4-омови колони с комбинация от 6-омови.

georgi1978

• Гост
« Отговор #4 -: Ноември 25, 2012, 13:17:27 pm »
Наистина това е единият от вариантите. Другия е с денон 23** или 33** и един стерео усилвател за РХ8. Кой от двата е за предпочитане и защо. Визиата на Денон някак си ми допада повече от тази на Ямаха.

vessk0

• Гост
« Отговор #5 -: Ноември 25, 2012, 14:07:31 pm »
Аз лично бих предпочел Денон-а, добре си пасва с МА и отделно придава широка сцена.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #6 -: Ноември 25, 2012, 14:40:13 pm »
Да, варианта Denon или друг модел с преаут с комбинацията с подходящ стерео усилвател е даже по-добър.
Въпроса е ти сам да прецениш дали си склонен да смениш посоката си на развитие в аудиото.
От предишните ти теми оставам с впечатлението, че се вълнуваш от по-различно усещане.

georgi1978

• Гост
« Отговор #7 -: Ноември 25, 2012, 16:45:46 pm »
 :D може би си прав. Да си призная всичко почна с кар аудиото 1-бас 10'', после 2 после и т.н до 2*15'' около 130дБ+. Или остарявам или поумнявам не знам, но май повече започва да ме привлича дизайна и качеството пред налягането.
    В сайта на МА обявяват че ''RX8 and Its ultra-slim front profile conceals a deeper cabinet, which provides the volume needed for seismic levels of bass from dual 6” bass drivers. A single 6” bass/mid driver delivers naturally vibrant midrange sound''...
Наистина малко ме притеснява само 6'' басче, но мисля да се доверя на марката. Надявам се няма да сбъркам!

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #8 -: Ноември 25, 2012, 18:49:42 pm »
"Басчето" не е 6", а са два по 6", което е нещо съвсем различно. Не е като т.нар. "бас-каси" от кар-аудиото, но и никой разумен човек не търси подобен звук у дома.
Не си казал каква музика ще слушаш на тази система.

georgi1978

• Гост
« Отговор #9 -: Ноември 25, 2012, 19:22:08 pm »
hard (rock)+metal; metallica,acdc;bullet for my valentine;slayer;avenged sevenfold;
предполагам от време на време странджанска народна  :D по празниците

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #10 -: Ноември 25, 2012, 19:42:46 pm »
Нищо в тази музика няма, което да изисква 2х15" басове.
RX8 ще се справят перфектно с нея стига да им осигуриш място да се разгърнат.
Даже не мисля, че имаш нужда от отделен стерео усилвател към ресийвъра. Един наистина здрав модел би ти бил напълно достатъчен.
Не разбрах защо многоканална система ако идеята е да се слуша музика?

georgi1978

• Гост
« Отговор #11 -: Ноември 25, 2012, 20:50:35 pm »
В началото още съм отбелязал че ще се ползва и за филми... Децата за игри, аз ще слушам музика и така... От форумите съм останал с убеждение че за музика е по добрият вариант със стерео усилвател. Само Ямаха намерих като вариант с 4 ома на фронт канали, а тя не ми допада като външен вид. Мисля че се спрях на варианта с Денон + стерео усилвател 2*100-200В. Надявам се да имам място да наредя всичко както трябва и да се получи супер. Засега събирам елементите... Дано поредната ми детска прищявка се оправдае накрая... Имам няколко суба с който да изпробвам за начало... Благодаря на всички за съветите и мненията. Дано скоро да ми трябва помощ при настройка и разположение на ОТ.