Автор Тема: Избор на евтин, моторизиран екран  (Прочетена 8320 пъти)

vessk0

• Гост
Избор на евтин, моторизиран екран
« -: Декември 05, 2012, 20:17:33 pm »
Предстои ми закупуване на проектор Mitsubishi HC4000 и съответно трябва да си избера читав екран. Нямам никакъв опит с тези неща, така че ще се радвам на помощ.
Търси се големина на екрана около 72", максимум до 80-84", моторизиран и предпочитам да е от бюджетния клас. Всъщност дали ще има голяма разлика между екран за 200 и 600лв да речем? Ето два примерa, които ми допадат като цена - това и това.
Ще се гледа на тъмно, тоест коефициент на gain 1.0 до 1.1 мисля че ще е подходящ с цвят матово бяло или сиво, не знам.
Вие сте. :)

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
Re: Избор на евтин, моторизиран екран
« Отговор #1 -: Декември 05, 2012, 20:38:37 pm »
Аз имам ето този и съм много доволен само дето не е моторизиран
http://www.roel-98.com/catalogue/kancelarski-materiali/sredstva-za-podvarzvane-i-prezentacia/ekrani-pokazalki-stojki-za-prektori/product/9812

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #2 -: Декември 06, 2012, 12:02:26 pm »
Не бих те съветвал да взимаш сив екран с нисък gain. Те са за по-ярки проектори. White matt с Gain 1.1 върши добра работа в повечето случаи.
Виж, ако говорим за сив екран с по-висок gain вече нещата стават други.
Говоря за нещо такова:
http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=30047

Специално с проектор като HC4000 си пасват идеално и ефекта е страхотен.
Цената обаче е доста по-висока.

Ако търсиш нещо супер бюджетно може да видиш екраните на Optoma. По-сигурния вариант и пак на не много висока цена са тези на Elite Screen.

vessk0

• Гост
« Отговор #3 -: Декември 07, 2012, 13:47:41 pm »
Както казах, при мен ще се гледа само на тъмно! Иначе сигурно и от време на време ще се разцъква някоя игричка на него по-натам като имам повече свободно време. Ще те послушам и ще се оглеждам определено за това, към което се бях насочил, а именно бял матов екран с 1.1 гейн. :) Тези Оптома изглеждат приятни екрани, ще ги разгледам и тях, сигурно ще мина през Киров като по-голям асортимент да видя на живо за какво става дума, макар и да предлага висок клас. Ръка да види, око да пипне. ;D

Неактивен pnikolov

• Публикации: 71
« Отговор #4 -: Януари 17, 2013, 13:09:40 pm »
Аз малко късно се включвам в дискусията, но като собственик на въпросният проектор мога даже да те поканя да го видиш на живо какво представлява.

Обаче ще трябва да ти попаря надеждите да играеш игри с проектора. Просто няма как да постигнат такава скорост на опресняване.. Аз затова си взех вкъщи ТВ Панасоник - новата ST серия. Има две по-високи серии, но са по-бавни от ST  ;) С малко повече четене всичко излиза наяве.

Гледам че има вече и нови екрани.. което е похвално, но ще ги мислим тях при следващият ремонт вкъщи  ;D

vessk0

• Гост
« Отговор #5 -: Януари 18, 2013, 20:52:37 pm »
А, аз не съм претенциозен, на мен ми трябва основно за филми, пък ако става и за игри, бих поразцъкал някой ден нещо, колкото ей така да е на голям екран. :) Писах ти на ЛС по повод поканата, до около 2-3 седмици ще инсталирам проектора, надявам се до тогава да съм си избрал екран.

vessk0

• Гост
« Отговор #6 -: Февруари 25, 2013, 20:11:34 pm »
Малко късно ще дам отзиви (преди 2 седмици ми пристигна екрана и там някъде и проектора), но исках да пробвам готови настройки, да посвикна и да коригирам според моите нужди. Тъй като екрана е тип "MAX WHITE" с 1.1 "gain", се наложи да махна повишаването на яркостта от "калибрираните" настройки (разбирай от 13 на -1) и в крайна сметка съм супер доволен. Определено си заслужава парите! Ще поръчам още един екран този път сив с 0.8 gain, защото ми идва твърде светло и ще направя пряко сравнение. Един от двата ще си оставя, а другия ще продам.

Нащраках няколко бързи снимки с телефона, да добиете някаква представа, пък по-натам ще направя по-хубави снимки с апарата:

Снимки от картинки и филми:

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #7 -: Февруари 25, 2013, 22:01:50 pm »
Наистина ли са толкова тъмни черните ленти под и над филма /Трансформърс/ или светят в тъмното?

vessk0

• Гост
« Отговор #8 -: Февруари 25, 2013, 22:35:09 pm »
Не, телефона е "поукрасил" малко контраста и черното, реално леко сивее черното, но въпреки това надмина очакванията ми, очаквах да е по-светло.