В кухнята прекарваме доста от времето (готвим, храним се, гледаме телевизия), но, да по-скоро си трябва музика за фон. Така или иначе букшелфки на стойки, жената няма как да приеме. Може би нещо от сорта на
http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29807, макар да са съраунд колони. Малко ми се струват скъпички за работата, която ще вършат. Така или иначе, озвучаването на кухнята е евентуална и може би далечна перспектива.
А за другия въпрос, доколкото разбрах, имам няколко вариaнта, които ще опиша, за да внеса повече яснота:
1. Да ползвам компютър и ЦАП - Този вариант не ми се струва особено удачен, защото компютърът ми е мобилен и трябва всеки път да го откачам закачам, пък и нямам цифров изход, което ще доведе и до закупуване на USB такъв. Да, има и безжични варианти, ама нещо не ме кефят.
2 Да ползвам NAD C446 BEE и така ще имам стриймър, тунер и ЦАП в едно от същата марка (чисто естетично), но пък на този малък дисплей ще се губя из папките с файлове.
3.Да ползвам SONOS CONNECT (Zoneplayer ZP90) и ЦАП в усилвателя + евентуално предложения от Rudra тунер. SONOSа ще го управлявам от Андроид телефон (евентуално дори и от кухнята). Доколкото разбрах SONOSа е най-удобен за управление. Май, засега клоня към този вариант.
4. Също като 3, но да ползвам вместо SONOS, плеяр от рода на Пуканка. При този вариант не ми се изясни, качеството на стрийма, дали ще е същото като на SONOS и управлението, дали ще е много по-неудобно (в хола ще мога да ползвам и телевизора да си помагам при навигацията).
Това е, надявам се да станах по-ясен (или съвсем неясен).