Здравейте отново,
Вече около 2 месеца се кефя на новата системка:
Focal Chorus 716VNAD C356 BEЕ + DACNAD C546 BEENAD C426SONOS CONNECT (Zoneplayer ZP90)За моите стандарти е направо превъзходна. Колоните имат хубав звук и макар да свирят от 50Hz нагоре, досега не съм усетил нужда от субуфер. Макар да слушам от време на време радио, наистина качеството на радиостанциите не е добро, имам предвид не само качеството на записите, ами и на сигнала, тези с най-добър и силен сигнал не стават за слушане (сетете се кои са). CD-то мачка всичко. Имам около 50 хубави диска и около 200 едновремешни полулегални, които бях забравил как звучаха, защото на старата ми минисистема просто не тръгваха. СОНОСа е много хубава машинка, лесно се управлява от компютър и от Андроид смартфон. Макар че е едно такова мъничко и бяло и сред останалите компоненти седи като едно кафяво, се справя много добре. Сега обаче имам няколко въпроса, подредени по важност поне според мен:
1.Снабдих се оттук-оттам с FLAC музика, обаче повечето албуми са на един файл и има друг *.QUE файл, в който са описани отделните тракове, но за съжаление СОНОСа не ги разпознава, а ги плейва целите албуми дюс. Та ако може да ми препоръчате някаква програмка, с която да си ги разделям, но без да се изгуби качество.
2.Въпросът за озвучаване на кухнята е все още актуален и ако може да ми препоръчате някакви симпатични тънки колонки, които да се монтират директно на стената. Нещо като
Studio L820 или
M22 v3 On-Wall Speakers
, или
Vento 810.2.
3. Дали масите на отделните аналогови входове на усилвателя са галванически разделени една от друга и са прекъснати, ако този вход в момента е неактивен. Питам, защото, ако си вържа телевизора към някой от аналоговите входове на усилвателя, дали това няма да внесе шумове в другите. Понеже усилвателят е заземен, а телевизорът не е, но масата на кабелната, в общия случай има различен потенциал, от масата в контакта и ще текат изравнителни токове между телевизорът и усилвателя.
Чудех се дали да пиша в раздел "Моята система", ама понеже имам въпроси реших да е тук.