Автор Тема: HDMI кабел(20м) модел,качество и цена  (Прочетена 30980 пъти)

sisan

  • Гост
Re:HDMI кабел(20м) модел,качество и цена
« Отговор #30 -: Април 04, 2013, 18:25:27 pm »
Привет,
за да не отварям нова тема, ще пиша тук. Притежавам кабел HDMI QED Performance, който свързва ресийвъра и ТВ-то.
От известно време 1 седмица (ползвам го почти 2 години), започнаха да се появяват светещи бели пиксели, които при размърдване на кабела изчезват. Явно кабела е сдал багажа. Според мен това се е случило поради факта, че ТВ е поставено на стойка Vogels THIN 245, и кабела обикаля по стойката, за да може съответно тя да се върти спокойно. Светещите точки се появяват тогава когато стойката е завъртяна само в определена позиция.
Разбира се стремял съм така, да закрепя кабела, да няма пречупвания и прегъвания, но явно движението, колкото и минимално да е то, си е казало думата.

Та моля за някакъв съвет. Имали някакoя марка кабели, които да са по гъвкави и да не се скапват при моите условия на експлоатация. Или няма такова "животно". Ако няма то тогава става тъпо, защото не ми се дават отново 100лв. като знам, че все едно съм ги изхвърлил в кофата, а пък от друга страна да си копувам евтини кабели и да ги сменям като носни кърпи пак не ми харесва. Нещо не мога да взема решение и за това моля за съвет.

Благодаря предварително.

Неактивен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1831
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:HDMI кабел(20м) модел,качество и цена
« Отговор #31 -: Април 04, 2013, 18:35:24 pm »
А ти пробва ли с друг кабел?
Има вариант проблема да не е в кабела, а във входа на телевизора примерно.
Обикновено ако се появят механични проблеми по самия кабел, то те не са в проводника а в пиновете на накрайника. С други думи това колко е гъвкав кабела, предполагам няма да реши проблема ти, ако има напрежение при контактуването между накрайника на кабела и входа на телевизора.

sisan

  • Гост
Re:HDMI кабел(20м) модел,качество и цена
« Отговор #32 -: Април 04, 2013, 18:53:59 pm »
Не съм, но кабела преди да влезе в ТВ е фиксиран добре за стойката, така че да се избегне именно разбиването или повреда на самата букса на ТВ-то при движнието. Вярно че кабела е разположен странно, защото телевизора се извърта перпендикулярно на стената и застава под 90градуса спряму нея. И за целта кабела излиза от долу по средата на ТВ-то после завива на дясно и след това отива на ляво, за да стигне до буксата. Именно там където се обръша посоката, въпреки че кабела е оставен по-свободен и има голям радиус на завоя като размърдам  там кабела и точиците изчезват.

sisan

  • Гост
Re:HDMI кабел(20м) модел,качество и цена
« Отговор #33 -: Април 04, 2013, 19:11:57 pm »
Между другото си прав за напрежение при буксата, защото мойто ТВ е Филипс 7606 и там, за да сочат HDMI-те на долу е изрязана пласмасата, но твърде малко разтояние е оставено някъде около 10 см и кабела ако е дебел се подпира леко от ръба. Но според мен проблема е в тези завои и все пак лекото движение което се формира при разтягането на стойката.

Неактивен lazarus18

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1633
Re:HDMI кабел(20м) модел,качество и цена
« Отговор #34 -: Април 04, 2013, 23:08:34 pm »
Може би с лентов кабел от този сорт ще е по-добре:
Inakustik Premium Flat

sisan

  • Гост
Re:HDMI кабел(20м) модел,качество и цена
« Отговор #35 -: Април 05, 2013, 12:51:37 pm »
lazarus18, това е добра идея.
Снощи като се прибрах, как ли не го "кълчих" кабела и всичко си беше ОК, никакви проблеми. Това винаги, най-много ме е изнервело, когато съществува проблем и той се появява, когато му скимне, и човек не може да го систематизира и анализира, аджеба от къде идва, и кой е виновника за него, за да фиксне работата. Е така прави и при мен 2-3 дена всичко си е ок, и таман си решил, че проблема е бил някав мимолетен, сипал си си една ракийка и салатка, отпусналси се, и айде изведнъж от нищото се появявят тея мъждукащи точици, които примигват  по екрана като мъглявина, размърдваш кабела и всичко спира. Появявали са се можеби 4-5 пъти, за около 10-тина дена и то винаги когато ТВ е обърнато на 90градуса към масата където си пийвам и хапвам, абе изнервящо е, ако го правеше постоянно до сега да съм изхвърлил кабела, ами пусто да остане като ми се свиди. :(

sisan

  • Гост
Re:HDMI кабел(20м) модел,качество и цена
« Отговор #36 -: Април 05, 2013, 13:23:12 pm »
Кое според вас е по-добрия вариянт:
inakustik premium flat
QED Performance e-Flex


п.с. Лошото е че първия вариант има 1.5м и 3м, а на мен ми трябват 2м., но питам принципно коя марка е по-препоръчителна от към качество. QED май е по-скъп.