Не знам дали ще бъда полезен на автора на темата... Преди четири години имах Nait 5si. Много добър усилвател, но трябва да имаш предвид, че това е началният клас на усилвателите на Naim. Доста ми харесваше, но тъй като съм много запален и имах такава възможност, постепенно преминах на по-високо ниво усилватели на Naim. Първоначално се насочих към XS2 (сега има чудесен заместник в лицето на XS3), а от няколко месеца съм с NAC-N плюс NAP250DR.
От една година имам и Blusound Node 2i, но никога не съм го слушал в комбинация с Naim Nait 5si.
Блусаундът е много приятно устройство. Има вграден ДАК, има и USB вход тип А за флашки и външни хард дискове и можеш да го използваш като плейър за музикално съдържание до резолюция 24 bit/192 Hz. Не може директно да конвертира и просвирва DSD файлове, но има опция да ги просвирва, като предварително ги конвертира и записва в РСМ 24/192. Може да просвирва и файлове от NAS сървър или компютър по вътрешна мрежа - WiFi или по етернет. Няма USB вход тип В - т.е. не може да се използва като "чист" ДАК към компютър.
Като мрежови стриймър е много добър, има вградена поддръжка на всякакви интернет стрийминг ресурси - Tidal, Qobuz, Spotify и т.н. Има и апаратна поддръжка на MQA файлове от Tidal. ,Има и много добро приложение - app, за управление от мобилни телефони и таблети - за Андроид и Ейпъл.
Вграденият му ДАК е добър, но може да се използва и като транспорт и през цифров изход (коаксиален или оптичен) може да подадеш неконвертирания сигнал към наличен по-добър ДАК.
И нещо съвсем маниашко. Има една полска фирма, която произвежда линейни захранвания за Nоde 2i, с които да замениш вграденото захранване на Блусаунда. Операцията е свързана с отваряне на кутията и замяна на една платка без поялник. Развиват се винтове и се изключват конектори. Поставя се друга платка, закрепва се и се включват конекторите. Естествено това го правиш на свой страх и риск и губиш гаранцията. С новото захранване върви външен захранващ блок (нещо подобно на захранването на лаптоп). В резултат се подобрява качеството на звучене.
Обаче, повтарям, това е за маниаци като мен.