Автор Тема: Кой е подходящият усилвател за Epos M12i  (Прочетена 13724 пъти)

seeker

  • Гост
Re:Кой е подходящият усилвател за Epos M12i
« Отговор #15 -: Януари 19, 2013, 13:58:36 pm »
Не, не .... моля ви. Всяко едно мнение е ценно за мен. Според мен няма за какво да се извиняваш dimitar_genchev. Аз наистина нямам поглед върху нещата, които се продават на нашия пазар. Така,че проблем няма .... ти предложи, аз казах, че надхвърля бюджета ми. Нещата приключват.

Rudra, отново ме изненада приятно с решенията, които ми даваш. В момента не мога и не искам да се изказвам за възможностите на озвучителните ми тела и затова дали ме задоволяват в моето помещение, защото ги слушам с ресивър Denon и двд Pioner  ;D. С тази техника не мисля, че е уместно да си вадя някакви изводи и затова съм във форума.
Според мен в момента най-слабото ми звено в системата е източникът и кабелът, с който е вързан към ресивъра. Затова реших да изчакам Evo 50D и да взема приличен кабел, за който също се надявам да ми помогнете. Тогава, може би ще съм крачка напред и ще си правя изводите дали искам още бас или не. При всички положения двата варианта, които ми даде много ми допадат. Да ти кажа за домашното кино изобщо не държа и може да се окаже много далечна перспектива. Целта ми е хубаво стерео. В тази връзка няма ли да има разлика в ниските честоти при Evo 2 и Evo 5350 и след това да мислим за суб или ъпгрейд на колоните.
Как мислиш ... правилно ли расъждавам? Оставяйки парите настрана.

Неактивен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1831
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Кой е подходящият усилвател за Epos M12i
« Отговор #16 -: Януари 19, 2013, 14:18:54 pm »
Цитат
Един от обсъжданите усилватели е Creek 5350 които струва точно 2400 лв. при официалния вносител , след това се коментираше и желание за CD , което ако е от същата серия и то гравитира около 2 и нещо.

dimitar_genchev , това е твоето изказване. Щом се чувстваш обиден от забележката, би ли сопделил кое е CDто, от същата серия, на цена 2 и нещо?
Цената на Evolution 5350 лесно може да се провери на сайта на официалния вносител, става дума за съвсем официална цена, не за уговорки на място.

Разбира се, че целта на форума е всеки да може да изрази мнение (силно препоръчително е да обосновано и обмислено), но изразявайки мнение, трябва да си подготвен да понесеш и критики за мнението си.
Както виждаш, то се е сторило неразумно не само на мен.

Мисля, че вместо да се обиждаш от отправената критика и да съжаляваш, че въобще си писал, далеч по градивно би било просто да проверяваш и преценяваш нещата по-внимателно преди да ги напишеш.

seeker, напълно възможно е да усетиш разлика в ниските честоти с тези два усилвателя - в следствие на по-доброто захранване и запас от мощност, по-добиря контрол и т.н. Пак обаче стигаме до идеята за възможностите на колоната. Както и да бъде захранена, мид/бас говорителя в тези колони няма как да съперничи на един добър субуфер - предвиден да се съчетава добре в стерео системи, а и на говорителя в Epos M12i не му е това работата :)
Просто трябва да прецениш до колко представянето на колоните в ниските честоти те задоволява сега. Ако не изпитваш остра нужда да промениш нещо в тази сфера, то спокойно можеш да оставиш купуването на субуфер за далечното бъдеще или съвсем да го изключиш като вариант. Добавянето на сериозен стерео усилвател, запълването на стойките с подходящ материал, оптималното позициониране на колоните, оптималния избор на кабели и т.н. биха могли да подобрят представянето на Epos M12i в много посоки - не само в ниския регистър.

seeker

  • Гост
Re:Кой е подходящият усилвател за Epos M12i
« Отговор #17 -: Януари 19, 2013, 14:41:16 pm »
Тоест взимам Evo 50D, задължителните стойки със съотвтния материал за запълване, продавам Denona, Evo 5030 и преценявам за субуфер. Това е най-добрият вариант може би.
Още в предния си пост щях да питам но забравих. Къде се включва суба в коментираните усилватели? Винаги съм си мислел, че трябва да има изход, на който да пише sub. ::)

maxrev

  • Гост
Re:Кой е подходящият усилвател за Epos M12i
« Отговор #18 -: Януари 19, 2013, 14:56:41 pm »
CREEK Classic CD/Silver
Цена- 1 950 лв, Промо цена- 1 260 лв
. Classic CD playerhas evolved from the CD50mk2. There has been
a change in the design of the casework so that it better matches the
Classic 5350SE integrated amplifier.
Този плейър имах предвид ,има го на сайта на аудоарте,откъдето съм го копирал горното.Не бях обърнал внимание,че се води класик,а не CD5350 ,което прави мнението ми мега погрешно очевидно .Стар продукт е ,но се продава все още,предполагам щом го предлагат в аудио арте.Доколкото съм чел,evolution 5350  е наследник именно на класик серията,сега преименувана на еvo 5350 и очевидно е по-висока моделна линия от ево 2.Evo50D имам предвид,че по това,което пише за него е друг тип продукт(когато/ако излезе на пазара),при който ще се набляга основно на възможностите му като дак и никъде не съм казал,че не може да се съчетава с другите продукти от ево или която и да е серия,а точно обратното .Аз също се извинявам,че се изказах .

Неактивен dimitar_genchev

  • Публикации: 8
Re:Кой е подходящият усилвател за Epos M12i
« Отговор #19 -: Януари 19, 2013, 15:21:08 pm »
Rudra , както се опитах да кажа не съм конкретизирал плеър или поне не това имах предвид. Моля те не се хващай във всяка конкретна дума, а погледни общия план на изказването. Да такъв плеър 5350 CD не съществува , нека не влизаме в безсмислени спорове , познавам апаратурата на Creek не по зле от теб. Аз уважавам твоето мнение , а ти като администратор на форума си длъжен да уважиш всяко мнение на всеки член . И нека пак да повторя , контекста на моят пост е , че освен споменатите усилватели на Creek , може да се обърне и по сериозно внимание на продукт , който е по интересно звучащ и с по интересна конструкция, било то и в по висок бюджет. Моето мнение не ангажира никой с покупка ,аз не съм магазин , само споделям моя скромен опит от наскоро слушания продукт. Ако има още нещо неизказано , моля пиши ми на лични да не занимаваме аудиторията с нашия спор :).        

seeker

  • Гост
Re:Кой е подходящият усилвател за Epos M12i
« Отговор #20 -: Януари 19, 2013, 20:10:12 pm »
Благодаря на всички участници в темата. Беше ми полезна и изясних за себе си нещата. Съжалявам, че тя стана повод за спорове, но все пак смятам, че нищо не е станало.
Едно единствено нещо не разбрах и затова ще попитам пак: Къде, на кой изход се включва сибуфера при Evo 2 и Evo 5030. Идеята много ми допадна, защото смятам, че един суб и в момента би ми въшил работа?

Неактивен drpetar

  • Публикации: 239
Re:Кой е подходящият усилвател за Epos M12i
« Отговор #21 -: Януари 19, 2013, 20:39:46 pm »
Здравей, ако усилвателят няма изход за суб, тогава се използват изходите, на които закачаш кабелите към тонколоните. Използва се специален кабел, но трябва да си вземеш суб, който поддържа такова свързване - виж картинките. Казва се Neutrik SpeakOn. Поздрави :)

Неактивен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1831
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Кой е подходящият усилвател за Epos M12i
« Отговор #22 -: Януари 19, 2013, 20:42:12 pm »
И двата усилвателя имат preamp output, който може да се използва за свързване със субуфер.
При ползване на субуфер за стерео обаче, най-предпочитания начин на връзване е така нареченото високо ниво(High Level) - с други думи взимане на сигнала директно от изхода за тонколони.

Ето как е решено това при субуферите на REL:



В тази тема - Sub за Стерeо, сме обсъждали подобни въпроси.

seeker

  • Гост
Re:Кой е подходящият усилвател за Epos M12i
« Отговор #23 -: Януари 20, 2013, 16:42:06 pm »
Благодаря .... Сега остава да направя така, че да не ме изгонят от къщи докато събера системата  (rock).



Неактивен seeker

  • Публикации: 13
Re: Кой е подходящият усилвател за Epos M12i
« Отговор #24 -: Декември 20, 2021, 21:09:47 pm »
Здравейте,
дойде време да съживя тази тема!
Неусетно са минали девет години и аз отново съм в изходна позиция и в търсене на партньор на моите, явно любими, Epos m12i.

Известно време ги послушах с Creek Evo2, но се разделих с него. Сега му се радва мой добър приятел, а аз трябва да взема решение кой или кои усилвател и източник да бъдат патньори на Epos m12i, като изборът трябва да даде смисъл и на един бъдеш ъпгрейд и на колоните.

Разбира се, имам идея за усилвател и източник, но бих се радвал и на предложения, защото истината е, че не съм слушал различни марки и модели, още повече с моите колони. В тази връзка се надявам на вашата помощ.

Много съм чел и слушал за усилвателите на NAIM, които имат и много фенове тук в този форум. Също съм имал възможноста да ги чуя в шоурума на представителя им у нас, с колони Monitor Audio от бронзовата серия. Рабира се много ми хареса. Бях като ударен с мокър парцал, защото до тогава не бях чувал такъв звук. За съжаление тогава не можех да си го позволя.
Сега съм се прцелил в Naim Nait 5si, a за източник съм харесал Blusound Node 2i. Предполагам, че е в сферата на фантастиката някой да е чувал точно тази комбинация, но се надявам да е прочел нещо. Аз не можах да намеря нищо.
Rudra, щв се хвана за написаното от теб в темата:
Както вече стана дума, Creek е чудесен и напълно логичен партьор на Epos.
При избора на колони си слушал Epos M12i именно с Creek Evo2 и беше споделил, че комбинацията ти е допаднала много.
Затова ще се спра на варианта Creek.

Какви други варианти би ми предложил?
Ще бъда благодарен на всички за мнения и препоръки. :)
 

Неактивен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1831
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Кой е подходящият усилвател за Epos M12i
« Отговор #25 -: Декември 21, 2021, 11:21:05 am »
Здравей,
Какво не ти достига в звука на Creek Evo2 и какво би искал да постигнеш със смяната на усилвателя в звуково отношение?
Ако си обмислял бъдещ ъпгрейд на колоните - в каква посока би бил той - за да се съобрази избора на усилвател и в тази посока.

Иначе това, на което си се спрял, е добър вариант, стига да си наясно с капризите и особеностите на Naim :)

Неактивен seeker

  • Публикации: 13
Re: Кой е подходящият усилвател за Epos M12i
« Отговор #26 -: Декември 21, 2021, 13:57:48 pm »
При Creek Evo2 в известна степен имаше недостик в ниските честоти. Мисля, че колоните също имат нужда да бъдат подпомогнати в тази насока :). Също бих искал повече контрол и не знам как да го нарека .... малко повече детайл, повече звуци и повече енергия.
Не знам дали това е достатъчно като насока.

Относно ъпгрейда на колоните си мисля, че е доста рано. Преди това искам да постигна максимума на тези, а и задължително пак ще се допитам до форума. За мен е ясно, че трябва да се допитвам и да се съобразя с мнения на хора, които са наясно с Naim и техните най-добри партньори като ProAc, Focal (Много са ми звънки), Monitor audio, Sonos Fiber и др. Аз нито имам възможност да чуя всичко, нито имам това желание. Наясно съм и, че ще търся преден бас рефлекс.

Под капризи ако имаш предвид кабели NAC A5 (над 3,5м.), захранване, стойки за колони ..... ДА, наясно съм.
Това, което не знам е дали си пасват NAIT 5si и NODE2. И ще се наложи ли добавяне на DAC .... Rega например и дали ако трябва да се добавя и DAC не е по-добре да се насоча към DAC на NAIM, като изобщо не съм ориентиран в тези им продукти и цени. :)

Неактивен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1831
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Кой е подходящият усилвател за Epos M12i
« Отговор #27 -: Декември 21, 2021, 14:20:50 pm »
Naim определено звучи по-плътно и енергично от Creek, но не бих казал, че блести с повече детайл (това не от най-силните страни на Naim). NODE2 има собствен DAC и няма да е наложително взимането на такъв, поне на първо време - в бъдеще, ако те застигне желание за ъпгрейди - винаги можеш да мислиш в тази посока. Naim не предлагат вече самостоятелен DAС - само мрежовите им плеъри имат цифрови входове и могат да се ползват и като DAC - за външен източник.

От посочените от теб колони с две ръце подкрепям ProAc, особено в комбинация с Naim, но те изискват по-сериозна инвестиция.

Неактивен Georg Mihailov

  • Публикации: 110
Re: Кой е подходящият усилвател за Epos M12i
« Отговор #28 -: Декември 21, 2021, 15:29:45 pm »
Не знам дали ще бъда полезен на автора на темата... Преди четири години имах Nait 5si. Много добър усилвател, но трябва да имаш предвид, че това е началният клас на усилвателите на Naim. Доста ми харесваше, но тъй като съм много запален и имах такава възможност, постепенно преминах на по-високо ниво усилватели на Naim. Първоначално се насочих към XS2 (сега има чудесен заместник в лицето на XS3), а от няколко месеца съм с NAC-N плюс NAP250DR.
От една година имам и Blusound Node 2i, но никога не съм го слушал в комбинация с Naim Nait 5si.
Блусаундът е много приятно устройство. Има вграден ДАК, има и USB вход тип А за флашки и външни хард дискове и можеш да го използваш като плейър за музикално съдържание до резолюция 24 bit/192 Hz. Не може директно да конвертира и просвирва DSD  файлове, но има опция да ги просвирва, като предварително ги конвертира и записва  в РСМ 24/192. Може да просвирва и файлове от NAS сървър или компютър по вътрешна мрежа - WiFi или по етернет. Няма USB вход тип В - т.е. не може да се използва като "чист" ДАК към компютър.
Като мрежови стриймър е много добър, има вградена поддръжка на всякакви интернет стрийминг ресурси - Tidal, Qobuz, Spotify и т.н. Има и апаратна поддръжка на MQA файлове от Tidal. ,Има и много добро приложение - app, за управление от мобилни телефони и таблети - за Андроид и Ейпъл.
Вграденият му ДАК е добър, но може да се използва и като транспорт и през цифров изход (коаксиален или оптичен) може да подадеш неконвертирания сигнал към наличен по-добър ДАК.
И нещо съвсем маниашко. Има една полска фирма, която произвежда линейни захранвания за Nоde 2i, с които да замениш вграденото захранване на Блусаунда. Операцията е свързана с отваряне на кутията и замяна на една платка без поялник. Развиват се винтове и се изключват конектори. Поставя се друга платка, закрепва се и се включват конекторите. Естествено това го правиш на свой страх и риск и губиш гаранцията. С новото захранване върви външен захранващ блок (нещо подобно на захранването на лаптоп). В резултат се подобрява качеството на звучене.
Обаче, повтарям, това е за маниаци като мен.

Неактивен Georg Mihailov

  • Публикации: 110
Re: Кой е подходящият усилвател за Epos M12i
« Отговор #29 -: Декември 21, 2021, 16:06:05 pm »
За мрежовите плейъри на Naim - ако съдя по моя предусилвател NAC-N 272, който е и мрежови плейър и има вграден ДАК,  той може да се използва и като ДАК по локална мрежа - по UPnP, като източникът е компютър. Софтуерният плейър на компютъра - в случая Аудирвана, го разпознава като ДАК по UPnP и по WiFi или етернет може да конвертира всякакви файлове - HiRes или DSD до DSD64.
Предполагам, че същото правят и "чистите" мрежови плейъри на Naim.