Здравейте,
Както заглавието подсказва, търся тела за
този звяр. Ще бъде система само за гледане на филми, без музика и телевизия. Засега ще е 5.1 с тенденция да добавя още 2 задни за 7.1(плюс втори субуфер евентуално). Знам, че има блурей филми 7.1, но не знам дали всъщност са два отделни задни канала или системата "интелигентно" разделя един канал на двете задни колони?!
Но основният ми проблем е, че нямам никаква идея от тонколони - марки, съпротивление, инчове на говорителите и т.н., и т.н. Поразгледах няколко от темите тук и видях, че хората разглеждат марки, за които никога не съм и чувал. Не съм се интересувал досега, защото не съм имал финансова възможност и затова съм игнорирал темата. Знам само JBL и JAMO. И оттам нататък - пълна мъгла. Къде в БГ може да се чуе, пробва, види, подходяща за моите условия, колона? Какво да гледам/слушам при избора(външният вид не ме интересува)?
Холът ми е 34кв. м., стара къща с високи тавани - 3м. Телевизорът ще е огромен(80 или 90инча) и не знам дали ще имам необходимото 50-60см.(ако правилно съм прочел) отстояние. Ширината, където ще е ТВ-ора, може да варира(може да се дръпне ТВ-ора малко напред) м/у 3.5м. и 4м.
За ресивъра: от pdf-a на сайта пише следното:
220 W/Ch (6 Ω, 1 kHz, 1% THD, 1 Channel Driven, IEC);
280 W/Ch (6 Ω, 1 kHz, 1 Channel Driven, JEITA)
Но, на ревютата в нета хората пишат 145w. И понеже съм пълен аматьор, не знам какви колони са подходящи/стават.
Плюс това, има още нещо: този модел поддържа технология Digital CrossOver, което, ако правилно съм разбрал, означава, че пищялките и басите се захранват с отделни кабелни жила. И това още повече ме обърква, защото не разбирам дали това означава, че мога да вържа и колони с нормално връзване към ресивъра без да прецакам или
обезсмисля горепосочената технология. Естествено, дори не знам дали това е поредната маркетингова дъвка или наистина работи.
Съжалявам за тъпите въпроси, но засега само такива имам!