Автор Тема: Усилвател за Usher Mini Dencer one DMD  (Прочетена 13391 пъти)

vas2308

• Гост
Усилвател за Usher Mini Dencer one DMD
« -: Септември 16, 2013, 20:26:41 pm »
Здравейте,
Купух си тези чудесни флорстендър ОТ и сега съм в процес на колебание за усилвател. Това което установих е че колоните са "трудни" (нискочувствителни) и когато ги захранвам с усилватели с мощност под 100 вата свирят добре когато не са много усилени. Пробвал съм ги с Marantz PM17 (2 х 60) , Naim 5i -2 (2х 50) , Marantz PM17 МК2 (м) К.I  (2 х 75) , Victor AX-Z911 (2х 100) с всяко увеличаване на мощността има чуваемо подобрение в звука и контрола над колоната. От това което четох разбрах че имам нужда от минимум 2х150 на 8 ома ( е предполагам с Акуфейс А65 - 2х65 вата клас "А"  ще свирят ама $$$$$ ) Ta към момента колебанието ми е между 4 усилвателя.

1. Plinius 9200
2. ATC SIA2 -150
3. Usher R 1,5 MKII
4. Bel Canto s300 iu

Plinius ако изпадне бих взел втора ръка
АТЦ съм намерил  от дилър с гаранция още  3 години (общо са 5)
Usher R 1.5 - нов с гаранция 2 години
Bel Canto - екс дисплей от дилър  с гаранция 2 год.

Та готов съм да чуя мнения и препоръки - може да препоръчате и нещо друго в този клас. А ако някой има от горните ще се радвам да го чуя с мойте колони за проба преди да се насоча към покупка (в София съм и транспортирането от мен - почерпката гарантирана)

Неактивен p100ynov

• Публикации: 133
Re:Усилвател за Usher Mini Dencer one DMD
« Отговор #1 -: Септември 16, 2013, 23:29:01 pm »
Не си споделил бюджет!
you're nobody without a naim

vas2308

• Гост
« Отговор #2 -: Септември 17, 2013, 13:21:25 pm »
Не си споделил бюджет!

Ами бюджета е като за нов Usher R 1,5 MK2 (3000-4000 хил лева)
Останалите изброени от мен понеже са по скъпи и затова съм написал че няма да са абсолютно нови. Plinius 9200 нов е 9000 лева (затова съм написал втора ръка) АТЦ ново е 2800 паунда (затова мисля да го вземам в гаранция но не ново)

vas2308

• Гост
« Отговор #3 -: Септември 18, 2013, 17:38:48 pm »
Днес взех за демо в къщи два стерео ампа (крайни стъпала) от Киров Хай Енд.
Bel Canto S300 и Bel Canto S500
В момента съп пуснал по слабото S300 и направо ме отвя такава разлика в звука спрямо маломощната интегралка, колоните вече са под контрол, сцената е много добра има много приятно макар и по сосбенно звучене и баса е много отчетлив, ясен без бумтене.(това са само първи впечатления от два часа слушане Ще го послушам ден два и после ще включа S500 за да видя дали ще има съществено подобрение с по якото S500. 

Неактивен p100ynov

« Отговор #4 -: Септември 23, 2013, 21:43:51 pm »
Не че ти препоръчах усилватели в посочения бюджет, ама и ти не си споделил какво стана с S500  :P
Мина достатъчно време...

Иначе е ясно, че това е пътят - слушане, слушане и пак слушане, по възможност в домашни условия.

vas2308

• Гост
« Отговор #5 -: Септември 26, 2013, 16:56:57 pm »
Aми и S300 и S500 имат еднакъв характер. Усеща се малко повече моща на S500 но нищо коренно различно. Е има по същствена разлика на много високи нива на слушане но тези нива са над максимума ми (просто при усилване на високи нива държат повече контрол при моменти на удар на бас, гръм и т.н.т .
Впечатленията ми от Bel Canto са много добри. Аз подходих много резервирано към този клас усилватели (знаете analog клас D , ICE модул B&O) Но колкото и да се опитвах да отхвърля този тип усилватели ...не стана , свирят много добре. (сега вярно че бях чел че правят добра синергия с Usher Dancer серията и спецялно с Be 718 и Be 718 DMD , та предположих че ще паснат и на по големите Usher MD1 DMD

Да се върна към впечатленията. Колкото и да ми харесваше все пак се опитвах да докаже , че този клас не е чак толкова добър. Та още двама човека виках да слушаме и двамата го харесаха, а единия даже не можеше да повярва , че има такъв звук от тези "кутийки" . Стигнах до там че взех в къщи стъпало чист клас "А"  2х 58 вата (което е много по добре свирещо от сегашните ми усилватели и  преди време при А/Б тест убедително победи дори Марк Левинсъм 23 (вярно че е старичък модел , но все пак ....) Ta едва при сравнение с това стъпало с еднакви кабели , еднакви колони , еднакъв пред, еднакъв източник - даже захранващия кабел еднакъв - Аудиокуест Енерджи 4 ...Та това стъпало вече беше достоен конкурент на Bel Canto S500 (определено по мощно се усещат клас А  ватовете от 150-те вата на S300) Но дори при сравнение с този усилвател в някой отношения Bel Canto имаше предимства. Клас А усилвателя е някак с по дълбока сцена и по изразен регистър на високите и високи среди (хваща по отчетливо шепнещи и фонови шумове) и една идея по дълбок бас. Но пък Bel Canto може да се слуша дъго време и противно на очакването за клас D  има мекота, баланс между високи, среди и бас и въпреки че е по мек пак го има детайла.  Счената не е толкова дълбока , но пък я разширява повече и се усеща повече разделянето между инструментите. Други предимства на Bel Canto са че е идеален за вечерно слушане поради следните причини:
- при тихо слушане баса и детайла остават и не е нужно да се усилва
- студен е и не се нагрява, вечер като пусна нещо преди заспиване се чува добре, а ако заспя може да си стой включен не харчи ток като клас А , aз обичам да оставям усилвателите си включени с дни  (а и  обичам да заспивам на музика, та след като направих достатъчно тестове на големите Usher оставих на основната ми система S500 и включих в спалнята на малките Usher - S300)

Та днес върнах двете Bel Canto (намаше го моя продавач) в крайна сметка искам да взема S300 за втората ми система в спалнята, но искам да ми продадът демо бройката и очаквам серьозно намаление (все пак S300 не е и актуален модел вече)

Та търсенето на усилвател продължава за основната ми система (сега ще послушам стъпалото клас А още седмица - на приятел е) иска ми се да чуя и ATC SIA 2 или още по добре стъпалото АТC P1. оставам отворен и за други предложения, но гледам до сега никой не ми е отговорил или предложил нещо. Въпреки че ще взема S300 бюджета ми за стъпало или класна интегралка остава пак около 4 хил лева. (рабира се може да варира с хилядарка ако си заслужава)   Даже сега се замислям дали да не изчакам малко и да не взема и нещо по серьозно (от рода на Pass Lab)

vas2308

• Гост
« Отговор #6 -: Октомври 10, 2013, 13:14:18 pm »
В крайна сметка се сдобих с пред и крайно стъпало - Bel Canto Pre3  и Plinius SA-102     :)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #7 -: Октомври 10, 2013, 15:52:59 pm »
Ще чакаме снимки.

iwoto

• Гост
« Отговор #8 -: Октомври 10, 2013, 18:50:18 pm »
Честити Василе,аз се сдобих с едно дърто и яко стъпало Над, като временно решение уж , но като гледам кво прави с Ъшара, може и за постоянно да остане.

Неактивен p100ynov

« Отговор #9 -: Октомври 10, 2013, 21:07:08 pm »
В крайна сметка се сдобих с пред и крайно стъпало - Bel Canto Pre3  и Plinius SA-102     :)

Точно като моделите, посочени в първия пост  :D

Честито от мен! Плиниус-а изглежда впечатляващо, сигурно и свири така.
Чудя се дали си единствения човек в света с такава комбинация между пред и крайно  ;)

Похвали се с малко снимки, де! Сподели повече впечатления... моля  :)

vas2308

• Гост
« Отговор #10 -: Октомври 18, 2013, 20:17:37 pm »
Тия дни ще направя снимки и ще кача тук на преда и стъпалото. А даже мисля да снимам всичко и да си пусна тема в раздела за представяне на системите -  "Моята система". Ще споделя и впечатления :)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #11 -: Октомври 18, 2013, 21:06:46 pm »
Мястото за снимки е в раздел - "Моята система", не тук.