Автор Тема: Търся съвет при избор на усилвател и колони за рап, рок, хаус, дъбстеп и тн.  (Прочетена 7834 пъти)

andre6ky

• Гост
Здравейте.
От около две седмици останах без каквото и да било озвучение, и съответно се замислих как да се сдобия с нова система и каква да бъде тя. Отначало реших, че ще търся ресиивър, да му купя  ОТ ....... Но тъй като целта на системата не е домашно кино , няма да гледам филми, няма да изграждам 5.1 и тн. и след прочетеното от вашия и от други български форуми, реших да търся стерео усилвател. Към този усилвател, искам да свържа компютър (лаптоп) и евентуално  телевизора. Първо да кажа, че не съм много навътре с нещата, за това търся помощ от вас. Стаята в която ще се слуша музика е около 20 кв. Не знам колко е правилно но първо искам да взема усилвателя и после ОТ. Като искам вашето мнение за Denon PMA720AE , спрял съм се на него за сега, а за ОТ който ще се купят малко по-късно евентуално стоящи на Monitor Audio. Ще се справя ли посоченият от мен денон със мощността/ достатъчен ли ще бъде за стаята ? Кой ОТ ще му подхождат най-добре ? Отворен съм за предложения за други стерео усилватели бюджет около 1000 лв. И пак да кажа ще се слуша музика. Приемам и критика и съвет, ще съм благодарен на всичко, защото съм бос по темата.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Според мен далеч по-разумно е да се насочиш първо към озвучителни тела, които са подходящи за твоето помещение и които отговарят на вкуса ти по отношение на звук и визия. Едва тогава да търсиш стерео усилвател, който да ги захранва адекватно и да си пасва темброво с тях.

andre6ky

• Гост
Добре, съгласен съм, знаех си че трябва първо ОТ, но се инатях. За да не пускам нова тема за избор на ОТ, ще питам в тази. Стаята изясних вече колко е голяма, жанровете музика който слушам са рап, рок, хаус, дъбстеп и тн. Харесвам по-плътен мек бас изпълващ цялото помещение, за отчетливостта на високите и вокалите се подразбира. Не търся гюрултия, търся добро качество и прилична за помещението мощ. В къща живея ако е от значение, проблем със съседи нямам.Тъй като съм се насочил към Monitor Audio  и техните стоящи ОТ си мисля конкретно за Monitor Audio Bronze BX 5 или Monitor Audio Bronze BX6 ако успея с паричките за Monitor Audio Silver RX6. Сега имам малък проблем с избора между посочените по-горе ОТ... нямам къде да ги чуя и сам да си реша кой ми прилягат на ухото. От Русе съм. Надявам се да не изнервям  хората който четат темата  :( Според вас, добре ли съм се насочил към тези ОТ с моите изисквания ? Има ли подходящи за мен от горепосочените ?

Неактивен Дред

• Публикации: 19
Добре, съгласен с............................
Има ли подходящи за мен от горепосочените ?

Колега , за имане има , но да ги чуеш в Русе , шанс никакъв . Ако покупката не е спешна изчакай Експото и се разходи и послушай , а после може да си ги поръчаш с доставка до вратата ти . Това мога да те посъветвам . Иначе аз харесвам едно и чувам по различен начин , ти друго и винаги ще е така - просто хората са различни .

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
При така зададения въпрос, според мен има няколко варианта.

Първо, мисля че презентацията на BX5 и BX6 е доста близка като качествено ниво. Разбира се BX6 звучи доста по-обемно, предлага повече налягане и като цяло звучи по-отворено, но типа звук е до голяма степен идентичен.
Мисля че няма да е твърде пресилено да се каже, че BX5 e умалена версия на BX6 - както по размери, така и по звучене.
RX6, макар и по-малка от BX6 и реално отговаряща на BX5 като брой говорители и конструкция, за мен е качествена стъпка на горе, при това не малка.

Сега вариантите:

Бюджетно достъпен вариант би бил Monitor Audio BX5 + Denon PMA720AE или пък NAD C326 BEE.

Като план максимум в конкретния случай бих предложил Monitor Audio Silver RX6 + Creek Evo 2 или NAD C356 BEE. Както виждаш, тук конфигурацията се оскъпява допълнително и от по-високия клас усилвател - нужен според мен за да покажат RX6 реалните си възможности.

Междинен вариант би бил примерно Monitor Audio BX6 + NAD C356 BEE, но при положение, че разликата в цената между BX6 и RX6 е реално под 300 лв, аз бих се тормозил от съмнения - дали не си е струвало да се мине на по-виския клас озвучителни тела, предлагащи(според мен) значително по-интересно звучене.

При изграждането на такава система е силно препоръчително да обърнеш подобаващо внимание и на източника.
При NAD 356, нещата са значително по-прости - предлага се версия на усилвателя с вграден DAC.
При другите варианти ще трябва да се помисли за външно решение. Може да не е задължително веднага при купуването на усилвятеля и озвучителните тела, но ако се надяваш да получиш наистина добро звучене в даден бюджет, то рано или късно трябва да се помисли за баланса и нивото на всички компоненти в системата.

Успех!

andre6ky

• Гост
Много благодаря, това ми е достатъчно като информация, ще посетя Експото! След което ще реша кое най ми допада.
Като последен въпрос Denon PMA1510AE + Monitor Audio Silver RX6 разумна комбинация ли е от към мощност, аз се надявам да мога да чуя комбинацията...

vessk0

• Гост
Не се притеснявай за това, колоните са достатъчно чувствителни и с доста по-маломощни усилватели съм успявал да ги усиля дотолкова, че едвам да се стои в стаята, при положение, че аз обичам доста високите децибели, даже имаше мегдан за още не малко усилване. :)