Автор Тема: Препоръка за ресивър и 2 тонколони до 2000 лв.  (Прочетена 4857 пъти)

spaspetkov

• Гост
Така значи идеята ми е да започна първо със ресивър и 2 предни колони. Бюджета е 2000 лв. Като за зимата ще зема на заем буфер и център а за задни ще използвам старите ми Creative. Пък на пролет живот издраве ще си купя нови. Общо взето съм си свързал телевизора с pc-то и съм го забутал от страни и си го ползвам с безжична мишка и клавиетура. Тележизора е Philips LED 47' нз дали има значение. Като попринцип винаги когато съм у нас свири музика(най-често хаус, но и рап се кефя заради баса). Също така съм голям фен и на киното. Затова и искам 5.1. Сега ще си взема ето тази саунд карта за pc-to:
Creative Sound Blaster Z

И ми се иска с оптичен кабел да е свързването.
Горе-долу това са ми изискванията. Ако може да споделите вашите предложения за ресивър и 2 предни колони.

Благодаря преварително

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Препоръка за ресивър и 2 тонколони до 2000 лв.
« Отговор #1 -: Декември 02, 2013, 12:11:35 pm »
Убеден ли си, че има смисъл да се взима такава карта, след като става дума за домашно кино и ще подаваш сигнала цифрово до рисивъра?

При положение, че си фен на хаус и рап, то може би Klipsch ще ти допаднат, но за да се даде по-конкретен съвет е добре да се знае какво е помещението и колко далече от стените могат да се разположат озвучителните тела.

Идеята да ползваш компютърни колонки за съраунд канали на рисивър рядко е добра - ако импедансът им е твърде нисък може да се стигне и до повреда на рисивъра!

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:Препоръка за ресивър и 2 тонколони до 2000 лв.
« Отговор #2 -: Декември 02, 2013, 19:42:25 pm »
Не съм сигурен, че подобен смес от колони е добра идея. Ще имаш едни предни, друг център и трети за задни.
Едно, че звука можеда е съвсем различен темброво, но и едва ли като товар /омове/ ще са съчетани, така че да е добре за ресийвъра.