Първо, трябва да знаеш, че ресийвъра сам по себе си не е плеър. Някои модели поддържат определени файлови формати, като някои са само музикални, а някои поддържат и mkv, а някои дори и субтитри. Аз лично съм виждал при Denon да пуска филми с БГ субтитри. За Yamaha съм почти сигурен, че не става.
Моя съвет е ако искаш да ползваш сериозно системата за гледане на филми, музика, пълни Blu-ray, 3D... да са насочиш към външен плеър.
Ресийвърите с мрежови функции поддържат музика по мрежата, в упътването обикновено е упоменато какво е нужно за целта и какви файлове се плейват.
Как ще се чува музиката зависи от режима, който си избрал и настройките. Може да е само от фронталните, от фронталните и събуфера, както и от всичките.
За да свържеш отделен стерео усилвател към системата за кино ще трябва да търсиш модел ресийвър с pre-out за фронталните колони. Тези изходи за събуфер не вършат работа.
Имай предвид, че подобно упражнение си заслужава само ако планираш да градиш система от по-висок клас. Коментираните колони до момента не си заслужават инвестицията веднъж за скъп ресийвър и отделно стерео усилвател.