Автор Тема: Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения  (Прочетена 395670 пъти)

kristian93

• Гост
Re:Toshiba LCD / Faq - на първа страница, обсъждане , мнения
« Отговор #450 -: Октомври 31, 2011, 15:24:59 pm »
Аз отново се включвам в темата с моят все още съществуващ проблем с линиите. Видях във форума, че има и друг човек с подобен проблем: ето и линк към темата http://www.avguide.bg/forum/index.php?topic=1201.0 На снимката се виждат ясно линиите, само че при мен ги няма тези петна, които ги има при колегата, а само линиите, като при мен продължават от горе до долу (не са равномерно разпраделени, в смисъл такъв, че някои линии са широки 1-2 сантиметра, други повече, а по средата има една 8-9 сантиметра широка, която дразни изключително много. Има и още нещо и то, е че моите линии не са толкова силно изразени. Дали е възможно да е от прах понеже видях, че моят модел е със CCFL подсветка, а тя е от хоризонтални лампи, а линиите са вертикални. Изобщо си нямам и на представа от какво може да бъде???

gua

• Гост
« Отговор #451 -: Ноември 06, 2011, 11:39:16 am »
Имам 2 въпроса относно Toshiba 42SL863G, значи като гледам тв(аналогова) и от време на време минава от "свръх жив" режим на картината в 4:3 и после се връща обратно. Това дали е нормално? И другото, когато дават някакви по-тъмни кадри и самата картина се затъмнява прекалено много, режима на картината е AutoView. Благодаря предварително

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #452 -: Ноември 06, 2011, 12:53:27 pm »
Провери дали не си в режим Магазин. Обикновено тогава се ресетват ръчните настройки до фабрични след някакво време.
Трябва да има опция за преминаване в Домашен режим и след това си избери режим Кино за картината и това със затъмняването може да се оправи.

gua

• Гост
« Отговор #453 -: Ноември 06, 2011, 14:56:33 pm »
На домашен режим съм не съм на магазин, а режима кино много ми разпъва картината, все едно я зуумва и видимото пространство на екрана става по-малък и изяжда от картината.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #454 -: Ноември 06, 2011, 15:14:09 pm »
Нямам предвид режима, с който се променя съотношението на образа, а този на настройка на цветовете.

gua

• Гост
« Отговор #455 -: Ноември 06, 2011, 15:26:34 pm »
За режима, от около 2 часа седи на стандарт и мисля че всичко с цветовете е добре.

gua

• Гост
« Отговор #456 -: Ноември 06, 2011, 19:42:44 pm »
За съжаление имам и още един въпрос, който най-много ме притеснява. Значи сега се загледах, като пускам нещо през флашката и когато превключва от тв на плейъра и следователно като пуска и спира филм от плейъра(на самия телевизор), нали излиза един черен екран, който не е съвсем черен както примерно като превключваш канали. Та на този екран се виждат как 4-те ъгъла седят по светли. Все едно свети нещо лекичко от тях и има и малко като линия близо до долния ляв ъгъл. Тези светли ъгли се виждат доста по слабо когато превключваш каналите, но там екрана е и доста по-тъмен. Това трябва ли да ме притеснява или е нормално?

kenann

• Гост
« Отговор #457 -: Ноември 09, 2011, 19:34:25 pm »
ЗА модел TOSHIBA 32SL733G купих устройството за WIRELESS READY помогнете да го свържа,че сам немога да са справя.Мисляр, че преди време в сайта беше показано дори с снимки  :)

kristian93

• Гост
« Отговор #458 -: Ноември 10, 2011, 21:55:08 pm »
Днес занесох телевизора на сервиз, заради тъмните линии и обслужващия персонал направо ме изкара извън нерви. Значи, занесох телевизора, включиха го, включиха и кабелна телевизия и ми викат покажи линиите, но те понеже не се забелязват много на светла картина, а се виждат главно на тъмно и гледаме гледаме и накрая видях линиите ясно и натиснах пауза на картината и му ги показвам, но този ми вика "аз нищо не виждам, нищо му няма на телевизора, работи перфектно, не мога да го взема за сервизно обслужване", вика, че повредата била от кабела. Добре, купих нов кабел HDMI, но пак ги има тези линии. Сега какво да правя просто не знам?

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #459 -: Ноември 12, 2011, 17:10:10 pm »
Вероятно разместени дифузйори или отражатели на панела. Вариантът е намираш сервизен техник и му плащаш да ти го отвори и оправи геометрията.

pufi

• Гост
« Отговор #460 -: Декември 17, 2011, 00:13:14 am »
За 40SL733G искам да си пусна филм който съм качила на флашка но не тръгва :( показва ми само да отварям снимки и нищо повече.Реших да вкл.към него PC тръгна но нямам субтитри.Но по принцип не искам да вкл.PC  към него.Ще Ви бъда много Благодарна ако ми помогнете да си реша проблема.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #461 -: Декември 17, 2011, 11:48:31 am »
Не съм убеден, че телевизора ти има такава функция да възпроизвежда филми. Поне не и в HD формат.
Опитай с avi файл.
Ако не искаш да свързваш компютър /разбираемо/ помисли за отделен външен HD плеър, с който ще ти тръгват всички филми и е удобен за ползване.

pufi

• Гост
« Отговор #462 -: Декември 17, 2011, 22:34:47 pm »
Добре де ако филма не е HD също ли няма да тръгне или трябва да си инсталирам някакъв плеар на телевизора?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #463 -: Декември 17, 2011, 22:44:04 pm »
Опитай със някой с ниска резолюция в Divx/Xvid формат.
Няма какво да инсталираш допълнително.

pufi

• Гост
« Отговор #464 -: Декември 17, 2011, 22:46:46 pm »
И така опитах но не тръгва:(((((