Здравей,
Хубаво е, като нов член на форума, да се запознаеш задълбочено с правилата - например това за озаглавяване на теми (този път съм преименувал темата ти).
Хубаво е също, когато задаваш въпрос той да съдържа възможно по-голямо количество информация, за да ти се даде възможно по-смислен отговор. В конкретния случай например нямаме представа какво налага смяната на рисивър, какви екстри, особености и характеристики на рисивъра те вълнуват и всъшност за кои озвучителни тела става дума - Infinity Beta може да значи Beta 20, може да значи и Beta 50...
Иначе - ето няколко реда относно споменатите относно споменатите от теб варианти:
Рисивърите на Onkyo са популярни с това, че предлагат значително количество екстри за конкретния бюджет.
Уви популярни са също и с високите си температури и склонност понякога към прегряване.
От една страна, при положение, че си свикнал с рисивър на Onkyo - както като звук, така и като менюта, управление и т.н., би било логично и удобно да продължиш с рисивър на Onkyo.
Моделът, който си посочил е на добра цена в България, освен това предлага Dolby Atmos (ако те вълнува тази новост) - което е рядкост при рисивърите в толкова нисък бюджет. В същото време в Onkyo TX-NR636 е твърде слабо оценен в ревюто на Whathifi, а това само по себе си е рядкост - като се има предвид, че техните ревюта обикновено са хвалебствени. Това, разбира се, в никакъв случай не би трябвало да е основен фактор при каквато и да е покупка! Ревютата по-скоро би трябвало да са общ ориентир, който да ни даде представа за някои особености и евентуално обща идея за силните и слабите страни на даден продукт. Освен това ревютата са субективен поглед на ревюиращия, а далеч не всеки ревюиращ заслужава пълно доверие, особено пък ако става дума за Whathifi. Въпреки това бих имал едно на ум.
Що се отнася до Denon X2000 - модела отдавна не е актуален, мисля, че е по-добре да се обсъжда новия модел -
Denon AVR-X2100W.
Слушал съм Infinity Beta 50 с рисивър Denon и комбинацията беше ок, но ставаше дума за по-висок клас рисивър.
Около този бюджет не е зле да погледнеш и
YAMAHA RX-V777 - Цената е атрактивна, а и наличието на предусилвателни изходи (каквито другите споменати модели нямат) е добра възможност за бъдещ ъпгрейд в стерео частта - в случай, че това те вълнува.