Автор Тема: Вграден DAC в Marantz PM6005 - много ли е зле?  (Прочетена 19301 пъти)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1870
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Вграден DAC в Marantz PM6005 - много ли е зле?
« Отговор #15 -: Октомври 31, 2014, 16:13:20 pm »
Варианти има, но са в по-висок бюджет.

Monitor Audio свири чудесно с Creek и мисля, че Creek Evolution 50A би бил много добър избор. За него Creek обещават ДАК за вграждане :), но го обещават твърде отдавна и още няма нищо конкретно като дата и цена.

Arcam също е често срещан партньор на Monitor Audio, но нямам преки впечатления от комбинацията.

Иначе - за по-малко пари, може да се вземе чист NAD 356 - и когато се появи новия ДАК за вграждане - да се вгради. Това е свързано с малко транспортни разходи, но надали ще натовари бюджета фатално.

Неактивен koki_84

• Публикации: 4
Re: Вграден DAC в Marantz PM6005 - много ли е зле?
« Отговор #16 -: Ноември 09, 2021, 09:56:29 am »
Здравейте! Молбата и въпроса ми е към колегата rudra, отностно съчетаването на колони с усилвател.
Ще бъда благодарен на отговори от професионалист в сферта.
Набелязал съм Marantz PM-6005 с колони Monitor Audio Bronz 2 какво би ми казал за тях и посъветвал? Благодаря ти предварително 🍻

Ще се ползват за музика в помещение от около 20 кв и ще са пред стена на 10см.

Забравих, също така имам и външна звукова карта Xonar 7, вградения ДАК ще бъде ли проблем съчетан със звуковата карта?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #17 -: Ноември 09, 2021, 10:09:31 am »
Здравей,
Не съм слушал конкретната комбинация, но няма причина да не се получи добре. Bronze 2 са лесни за захранване и некапризни колони. Не бих ги поставил толкова близко до стената.

P.S. - Прочети правилата на форума!

Неактивен koki_84

« Отговор #18 -: Ноември 09, 2021, 19:35:29 pm »
А отностно дака и външната звукова карта? Какво ще кажеш?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #19 -: Ноември 09, 2021, 20:07:34 pm »
Не съм убеден, че разбирам въпроса ти. Към усилвателя можеш да подадеш сигнал по два начина - аналогов - към някой от стандартните входове или цифров - към DACa. Ти си избираш дали да разчиташ на качествата на звуковата ти карта или на тези на вградения в усилвателя DAC.

Неактивен koki_84

« Отговор #20 -: Ноември 10, 2021, 23:55:55 pm »
Въпроса ми е: Тъй като компютъра ми няма оптики, коаксиални изходи и прочия съм сложил вуншна звукова карта. Днес ми дойде Маранца PM6005 и като свързах от звуковата карта към коаксиалния вход на маранца не ми измафа звук и лампичката на моаксиалния канал мигаше. Та въпроса ми беше съвместими ли са и да не би да  ърка  аз някуде при връзките?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #21 -: Ноември 11, 2021, 09:00:28 am »
Вярвам, че ако прочетеш упътванията на звуковата карта и усилвателя - ще се справиш.
А и винаги можеш да се свържеш с магазина, от който си купил конкретните компоненти и да помолиш за съвет и разяснения  - поддръжката е част от цената, която заплащаш, при купуването на продукт.