Автор Тема: Съвет за избор на ресивър подходящ за Infinity Beta  (Прочетена 12134 пъти)

Pecataaaa

• Гост
Здравейте предстои и ми избор на ресивър, колебая се между Onkyo 636 и Denon X2000.Досега съм бил с по стар модел на Onkyo 505E, а тонколоните ми са Infinity Beta.Моля помагайте!!!

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Съвет за избор на ресивър подходящ за Infinity Beta
« Отговор #1 -: Октомври 29, 2014, 10:52:44 am »
Здравей,

Хубаво е, като нов член на форума, да се запознаеш задълбочено с правилата - например това за озаглавяване на теми (този път съм преименувал темата ти).
Хубаво е също, когато задаваш въпрос той да съдържа възможно по-голямо количество информация, за да ти се даде възможно по-смислен отговор. В конкретния случай например нямаме представа какво налага смяната на рисивър, какви екстри, особености и характеристики на рисивъра те вълнуват и всъшност за кои озвучителни тела става дума - Infinity Beta може да значи Beta 20, може да значи и Beta 50...

Иначе - ето няколко реда относно споменатите относно споменатите от теб варианти:

Рисивърите на Onkyo са популярни с това, че предлагат значително количество екстри за конкретния бюджет.
Уви популярни са също и с високите си температури и склонност понякога към прегряване.

От една страна, при положение, че си свикнал с рисивър на Onkyo - както като звук, така и като менюта, управление и т.н., би било логично и удобно да продължиш с рисивър на Onkyo.

Моделът, който си посочил е на добра цена в България, освен това предлага Dolby Atmos (ако те вълнува тази новост) - което е рядкост при рисивърите в толкова нисък бюджет. В същото време в Onkyo TX-NR636 е твърде слабо оценен в ревюто на Whathifi, а това само по себе си е рядкост - като се има предвид, че техните ревюта обикновено са хвалебствени. Това, разбира се, в никакъв случай не би трябвало да е основен фактор при каквато и да е покупка! Ревютата по-скоро би трябвало да са общ ориентир, който да ни даде представа за някои особености и евентуално обща идея за силните и слабите страни на даден продукт. Освен това ревютата са субективен поглед на ревюиращия, а далеч не всеки ревюиращ заслужава пълно доверие, особено пък ако става дума за Whathifi. Въпреки това бих имал едно на ум.

Що се отнася до Denon X2000 - модела отдавна не е актуален, мисля, че е по-добре да се обсъжда новия модел - Denon AVR-X2100W.
Слушал съм Infinity Beta 50 с рисивър Denon и комбинацията беше ок, но ставаше дума за по-висок клас рисивър.

Около този бюджет не е зле да погледнеш и YAMAHA RX-V777 - Цената е атрактивна, а и наличието на предусилвателни изходи (каквито другите споменати модели нямат) е добра възможност за бъдещ ъпгрейд в стерео частта - в случай, че това те вълнува.

Pecataaaa

• Гост
« Отговор #2 -: Октомври 29, 2014, 21:17:01 pm »
Благодаря за корекцията и за съвета.Иначе Тонколоните са Infinity beta 50, център и задни Infinity Primus.Ако може само още нещо да попитам, тъй като по принцип повече клонях към Onkyoто, но ми изскочи оферта за Denon X3000 със цена от 200 лв повече от Onkyo 636.От една страна е по-висок клас, а от друга пък е по стар модел.Ресивъра, ще се ползва, както за музика така и за филми.Ако може да чуя и вашето мнение.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Октомври 29, 2014, 22:35:00 pm »
Според мен Denon X3000 е добър избор за тази система. Освен, че е по-висок клас сам по себе си, има предусилвателни изходи, които позволяват бъдещо надграждане на стерео частта със стерео усилвател. Това по мое мнение е нужно, ако държиш да ползваш рисивъра за наистина сериозно слушане на музика.

По въпроса за възрастта на модела - основните неща, които липсват са Dolby Atmos и безжичната връзка. Сам ще прецениш дали са важни за теб.

Мен би ме притеснявала по-скоро евентуалната липса на гаранция.

Pecataaaa

• Гост
« Отговор #4 -: Октомври 29, 2014, 22:59:55 pm »
Да наистина гаранцията е важна, всъщност той Denona, не е втора ръка, а нов от Англия, въпроса е дали гаранцията важи в България.Ще трябва да го проуча това.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #5 -: Октомври 29, 2014, 23:03:02 pm »
За да ти спестя проучванията - Не, не важи. Ако е закупен от Англия - при евентуален проблем ще трябва да се праща там. Най-добре е, разбира се, да не се стига до такава ситуация, но с техниката всичко е възможно, а извънгаранционната поддръжка не е никак евтина.

Pecataaaa

• Гост
« Отговор #6 -: Октомври 31, 2014, 00:05:56 am »
Ако не беше въпроса с гаранцията бих взел със сигурност Denona, но сега доста се чудя.Ако може да ми помогнете и в още едно отношение, че не съм много наясно - виждам че Onkyo 636 няма Dolby Digital 5.1 и DTS кодеци, a Dolby Digital Plus,Dolby TrueHD и DTS Master Audio, но  не съм сигурен дали при гледане на ДВД филм с DD5.1 (тъй като имам голяма колекция), звукът ще бъде разпознат, като 5.1, както при стария ми ресивър, който беше сързан с оптичен кабел за плейъра и компютъра и автоматично си разпознаваше Dolby Digital.Също така виждам, че има само един дигитален оптичен изход за звука и два коаксиални, а досега плейъра ми и компютъра бяха вързани на два дигитални на стария ресивър, предполагам че това е така, защото звука може да се пусне и по hdmi, а не като стария ресивър, при който hdmi е само pass-trough.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #7 -: Октомври 31, 2014, 00:36:27 am »
Разбира се, че рисивърът поддържа Dolby Digital 5.1 и DTS кодеци! Просто в описанието се набляга на новостите в рисивърите, затова не са споменати изрично - ако прегледаш упътването на рисивъра, ще се успокоиш по този въпрос.

Предполагам правиш разлика между вход и изход - във входа влиза сигнал, през изхода излиза  ;).
От известно време насам дори и най-ниските модели рисивъри поемат звук през HDMI - най-малкото заради поддръжката на Dolby TrueHD и DTS Master Audio. При толкова много HDMI входове, нормално е коаксиалните и оптичните входове да са сведени до минимум.

Pecataaaa

• Гост
« Отговор #8 -: Октомври 31, 2014, 01:03:15 am »
За по-малкото оптични изходи и аз така предположих, но за Dolby Digital, където и да чета не виждам да има такива кодеци даже обратното, например ето едно сравнение между двата ресивъра - Сравнение между Denon AVR-X3000 и OnkyoTX-NR636

Pecataaaa

• Гост
« Отговор #9 -: Октомври 31, 2014, 01:09:25 am »
Оптични входове иначе да пак написах изходи в предният пост.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #10 -: Октомври 31, 2014, 11:48:20 am »
Оптични входове иначе да пак написах изходи в предният пост.

Бъди спокоен, Имаш всички нужни кодеци. 99,9% от форматите, които се ползват са Dolby Digital и DTS и техните варианти.
Всички модели от последните години ги имат.
Сега започва да се слага и Dolby Athmos, което директно ти казвам, че не ти трябва и спокойно може да направиш компромис.