Ясно, да кажа че пробвах да задам за високите фронтални опцията Dolby Enabled която симулира таванните колони, нещата станаха по добри спрямо front high варианта, явно наистина си заслужава човек да сложи поне две таванни над дивана

Вече бая тествах и мога да кажа финални думи, за филми Onkyo-то сякаш на моменти имаше по изразени остри детайли, Yamaha-та има много натурално звучене и чист звук, за музика няма спор че Yamaha-та е с класи над onkyo-то.
Не ме разбирайте погрешно onkyo-то има изразени детайли на моменти, но това не значи че yamaha-та остъпва в кино речим има богат избор за звучене Cinema DSP 3D режима и кино опциите са доста добри, голям + за мен е че субуфера ми няма вече хриптене и баса е много чист дълбок и в пъти по добър от преди, докато при onkyo-то имаше страшно дразнещо хрептене да не казвам в всички филми но в повечето, и така и не успях да го наглася като трябва.
Както каза
makrelov всеки филм при yamaha модела може да се симулира Атмос ефекта, но стигнах до извода, че нещата ще звучат в пъти по добре с едни 2 таванни колони.
Има още неща за тестване но това са общо взето нещата които ми направиха впечатление.