Автор Тема: Добра идея ли е да поставя колоните си в ниша/мебел?  (Прочетена 4380 пъти)

redskin

• Гост
Здравете, преди години си направих масичка за ТВ. От скоро имам av receiver Yamaha 677. Дойде ред и за ОТ. Замислил съм да ги сложа в самата конструкция на масата.(виж прикачения файл). Вашето мнение какво е? Може ли да има резонанси? Бас рефлектора ако е заден, а не преден? Ако може някой да помогне със съвет ще съм му благодарен.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Добра идея ли е да поставя колоните си в ниша/мебел?
« Отговор #1 -: Декември 11, 2014, 22:05:39 pm »
Здравей,
Чудесно би било, ако новите потребители проявяват усърдие да прочетат няколко теми, преди да зададат многократно задаван въпрос  ;). За прочитането на правилата на форума пък да не говорим...

Накратко - обсурдно е да напъхаш колоните си в мебел и да се надяваш да покажат това, на което са способни.
Обикновено озвучителните тела изискват място около себе си - за да свирят наистина добре.
При едни колони това място е значително - стига до метър и повече, при други изискванията за разполагане са по-поносими. Обикновено колоните със задно разположен бас рефлекс изискват повече разстояние до стената зад тях, за да не се получават неприятни изкривявания. В повечето случаи 40-50см е приличния минимум, като това зависи както от помещението, така и от конкретните озвучителни тела. Това, разбира се, не означава, че ако колоните са с преден порт или затворен обем, е добра идея да са залепени плътно до стена/мебел.