Като цяло ми хареса, не можах да чуя всичко, но утре ще го направя.
Започнах от първия етаж, но заради повечето присъствие на хора, не се минах през всички стаи.
Имаше доста неща, които не ме впечатлиха с нищо, дори българската марка Everything But The box (мисля, че така беше). Минах покрай Top Av Design и отминах. На първия етаж половината беше предимно домашно кино.
На втория етаж ме впечатли най-много цифровият преобразувател на Antelope Audio, имаха три вида. Слушах средния модел, който струваше около 2300 Euro другия по-малкия е на половината някъде като цена. Всеки, който има възможност да го чуе, но на слушалки, за тези пари надали ще се намери друг като него. Бих си взел по-малкия модел по-нататък.
Отбих се да чуя системата на Wilson Audio, която по описание на човека, който я представяше там, струвала около половин милион. Определено тази система не може да свири рок музика...
От втория етаж, от по-бюджетните неща ме впечатли Naim Supernait и Focal Electra. И свирят доста добре за парите си.
После в High-End центъра чух големите Focal Utopia. На първо време много впечатляващ звук, страхотен, но след като се качих горе на третия етаж всичко се промени.

Чух MBL при Kirov High-End, бяха по-приветливи от High-End центъра и успях да чуя мои дискове на системите им. Определено голямото изживяване беше горе. Всички системи свиреха, но не всички си струваха парите. MBL си имаше своите недостатъци и за цената, която го предлагаха, не би трябвало да ги има.
И доста други неща чух на третия етаж ,но няма да навлизам в подробности.
Изненадан бях от озвучителните тела на PMC, но нямах време да ги чуя с моя музика, защото затваряха.
Общо взето беше много добро като за първо експо. Нямаше такива, които да откажат да пуснат музика с мои дискове, изключение правеше HIGH END центъра (Скобелев), там слушах техни дискове и плочи.
А и забравих още нещо, слушах Kef Reference, не бяха зле, но очаквах повече от тях. Интересното бе, че когато ги слушах на един лампов усилвател с който бяха свързани се представиха доста по-зле отколкото с Arcam 37.
Имаше и едни страхотни колони от около 30 000 лева, но не успях да намеря марката, бяха в една стая с McIntosh.
Засега толкова.