Автор Тема: Шпайкове - или как е добре да контактуват колоните с пода  (Прочетена 21713 пъти)

Неактивен lilscrappy

  • Публикации: 189
Здравейте за много години на всички !
Искам да попитам ако под шиповете на фронталните колони се използват стотинки ( 1 лев или 5ст. ) ще има ли положителен ефект?
Спрямо без шиповете стъпили здраво на земята, но при мен е малко по особено, предните два крака на фронталните са стъпили върху килима който е с дебелина 3мм, защото съм ги отдалечил на 55 см от задната стена, че са със заден бас!
Просто ми е интересно дали някой е пробвал варианта със стотинки ?

Активен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1830
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Много хора ползват монети под шпайковете - най-често докато намерят по-добро решение.
От една страна, ползването на монети или други елементарни пулове има за цел най-вече да предпази пода от нараняване или в случай на твърде мек под - да осигури стабилна основа за озвучителните тела.

От друга страна, има немалко компании, които се задълбочават при производството на протектори (пулове), като има множество отзиви от потребители, гласящи, че в дадени ситуации такъв тип протектори могат да променят осезателно звученето на колоните.

Добрата новина е, че обикновено тези протектори (пулове) са с компактен размер и малко тегло, което прави поръчката им от чужбина по-евтина. Така човек може, в случай, че му се занимава, да експериментира и да прецени до колко усеща разлика и до колко е склонен да инвестира в такива тунинг решения.

Лошата новина е, че докато някои от популярните такива протектори са сравнително достъпни - например Atacama HD-L Floor Spike Shoes, то други, също много популярни решения са неприлично скъпи за нашия стандарт - например Naim Fraimchip Floor Protectors или още по-фрапиращия случай, за който четох множество чудесни отзиви напоследък - Chord Silent Mounts.