Автор Тема: LG LCD / Faq - на първа страница, обсъждане,мнения  (Прочетена 175415 пъти)

schumisv

• Гост
Re:LG LCD / Faq - на първа страница, обсъждане,мнения
« Отговор #75 -: Май 01, 2010, 18:17:32 pm »
Да при 32" модели разликата в цената не е голяма.Но при моя избор 42" разликата е 130 лв,което за днешно време не е малко.А каква е разликата в матрицата според теб ..на офиц.сайт и двата ги дават с CCFL.Бих попитал и hristoslav2 ако има някакво инфо за разликата в матриците по специално при 42"LD 550-650.

prm

• Гост
« Отговор #76 -: Май 01, 2010, 18:27:37 pm »
Говоря за 32 '' :

От пръв поглед разликата е очевадна !!!
CCFL матрица 10Бит панел

На 32LD550 не знам каква е, но не ме и интересува !!! Нишо общо !!!

Но красотата е относително понятие  :D

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #77 -: Май 01, 2010, 18:50:35 pm »
Да при 32" модели разликата в цената не е голяма.Но при моя избор 42" разликата е 130 лв,което за днешно време не е малко.А каква е разликата в матрицата според теб ..на офиц.сайт и двата ги дават с CCFL.Бих попитал и hristoslav2 ако има някакво инфо за разликата в матриците по специално при 42"LD 550-650.
Засега нямам информация но веднага щом науча нещо ще го публикувам тук  :)

schumisv

• Гост
« Отговор #78 -: Май 01, 2010, 19:00:06 pm »
Да нормално е те са съвсем нови модели.И все пак ако някой е виждал на живо 42"LD550 и 650 ако може да сподели да ли има толкова очеавадна разлика в яркоста и цветопредването на двата модела.Аз съм сравянявал само 32"-те модели.ДА 650 има по-ярка картина от 550.

toddy

• Гост
« Отговор #79 -: Май 01, 2010, 22:58:36 pm »
Приятели моля за малко помощ.
В Пловдив на DCC съм иса пуснали опция на някои програми да се гледа с -1;-2;-3 часа и след като пуснах тв да сканира наистина хванах повече програми но сега ми липсват нормалните т.е. с нормален час а имам по три програми съответно с -1;-2;-3 часа.
Интересно е че примерно всички BTVса с едмо име и се съмнявам че може да се е записала върху нормалната. Така е с всички други подобни телевизии. С LG LH 7000 съм и пробвах на всички държави но ефекта е същия ако някой може да помогне ще съм много благодарен.
Питах в офиса и там МЪКААА според тях щом нямам външен модул значи нямам цифрова 

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #80 -: Май 02, 2010, 09:53:01 am »
Приятели моля за малко помощ.
В Пловдив на DCC съм иса пуснали опция на някои програми да се гледа с -1;-2;-3 часа и след като пуснах тв да сканира наистина хванах повече програми но сега ми липсват нормалните т.е. с нормален час а имам по три програми съответно с -1;-2;-3 часа.
Интересно е че примерно всички BTVса с едмо име и се съмнявам че може да се е записала върху нормалната. Така е с всички други подобни телевизии. С LG LH 7000 съм и пробвах на всички държави но ефекта е същия ако някой може да помогне ще съм много благодарен.
Питах в офиса и там МЪКААА според тях щом нямам външен модул значи нямам цифрова 
Привет toddy
Проблема е в кабелният ти оператор DCC Пловдив и по-точно в глупоста им с еднаквите имена на програмите. Телевизора сканира за програми и всяка следваща намерена със същото име се записва на мястото на предходната със същото име.Добре е да отидеш в централният им офис и да говориш с някой от шефовете им да преименуват програмите със закъснение от 1,2 или 3 часа. Примерно да ти преименуват така-BTV-1/BTV-2/BTV-3. По този начин телевизорът ти ще ги различава една от друга и ще ги запамети всичките.

toddy

• Гост
« Отговор #81 -: Май 02, 2010, 19:20:23 pm »

Привет toddy
Проблема е в кабелният ти оператор DCC Пловдив и по-точно в глупоста им с еднаквите имена на програмите. Телевизора сканира за програми и всяка следваща намерена със същото име се записва на мястото на предходната със същото име.Добре е да отидеш в централният им офис и да говориш с някой от шефовете им да преименуват програмите със закъснение от 1,2 или 3 часа. Примерно да ти преименуват така-BTV-1/BTV-2/BTV-3. По този начин телевизорът ти ще ги различава една от друга и ще ги запамети всичките.
Благодаря за съвета. Така и аз предположих но ме изненада че намира 3 програми с име BTV и те са съответно -1; -2; -3 часа а само нормалната я няма.
Днес след доста упорство на ръчен режим успях да ги намеря. Сега вече всичко е ок.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #82 -: Май 02, 2010, 19:29:26 pm »
Ако можеш опиши ,какво точно си направил-за да го сложа във FAQ-да е от полза и на всички с този проблем.
благодаря предварително  :)

toddy

• Гост
« Отговор #83 -: Май 08, 2010, 19:17:55 pm »
Ако можеш опиши ,какво точно си направил-за да го сложа във FAQ-да е от полза и на всички с този проблем.
благодаря предварително  :)
Честота: 114000
Скорост: 6875
Модулиране:64QAМ
Ако приемем ,че 114Мхц. е начална /основна честота/ ,добавяйки всеки пакет през 8Мхц.
При мен общо взето програмите са от 642Мхц до 826Мхц.
Така успях да намеря пакета на 658Мхц. Интересно е че в този пакет са (Канал 1, бтв, нова, диема, диема 2, тв7, и евроспорт). След автоматично сканиране имаше 3 пакета с тези програми съответно с -1,-2,-3ч. а първия който е в нормално време го няма, докато в един друг пакет с (бтв синема, бтв комеди, ахн, ахн крайм, ахн скифи, синемакс, синемакс2, НВО, и НВО комеди) след автоматично  сканиране имаше 3 пакета с тези програми съответно с 0,-1,-2ч. и всичко там си беше наред. Всички канали са с еднакви имена и си мисля че до 3 такива канала ги запаметява но четвъртия го слага върху първия ( това си е мое мнение ). Сканирах ръчно един по един пакетите през 8Мхц и намерих това което търсех след това добавих каналите и това е. А сега имам запаметени по 4 канала с едно име.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #84 -: Май 08, 2010, 19:29:58 pm »
Всички канали са с еднакви имена и си мисля че до 3 такива канала ги запаметява но четвъртия го слага върху първия ( това си е мое мнение ). Сканирах ръчно един по един пакетите през 8Мхц и намерих това което търсех след това добавих каналите и това е. А сега имам запаметени по 4 канала с едно име.
Това е интересно да се знае  :) Благодаря  toddy

JovaniJo

• Гост
« Отговор #85 -: Май 19, 2010, 18:28:52 pm »
Ревю на LG LX9500: первия 3D-телевизор на LG
http://hi-tech.mail.ru/review/misc/lg_lx9500-rev.html

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #86 -: Май 19, 2010, 19:34:18 pm »
JovaniJo
Благодаря за инфото - вече е поставeно във FAQ.

nkd

• Гост
« Отговор #87 -: Май 20, 2010, 09:37:30 am »
Прави ми впечетление ,че в новия  200хц 42LD750 е с подсветка CCFL , а неговия предшественик от 2009г. 42LH5000 e c EEFL .Какви могат да бъдат причините за такова "отстъпление" от тази подсветка обявена за по-нова и по- добра ,с по-дълъг живот ? Още повече ,че LG е производител и на двете.
   пп. Извивнения по инерция пуснах поста при плазмите.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #88 -: Май 20, 2010, 10:07:07 am »
Прави ми впечетление ,че в новия  200хц 42LD750 е с подсветка CCFL , а неговия предшественик от 2009г. 42LH5000 e c EEFL .Какви могат да бъдат причините за такова "отстъпление" от тази подсветка обявена за по-нова и по- добра ,с по-дълъг живот ? Още повече ,че LG е производител и на двете.
Не вярвай много на информацията на сайта на големите търговски вериги или официалният български сайт на LG.
Подсветката може да си е EEFL ,но те по инерция си пишат CCFL. За сега не разполагам с официална информация какви са лампите в подсветката на отделните модели.

nkd

• Гост
« Отговор #89 -: Май 20, 2010, 21:27:58 pm »
Голямо ровене падна ,но навсякъде дават CCFL ето и един официален сайт http://www.lg.com/ch_de/tv-audio-video/tv/LG-lcd-tv-42LD750.jsp  криза явно .