Автор Тема: LG LCD / Faq - на първа страница, обсъждане,мнения  (Прочетена 175402 пъти)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
Re:LG LCD / Faq - на първа страница, обсъждане,мнения
« Отговор #105 -: Август 01, 2010, 17:45:26 pm »
Мдааа има логика в това което казваш  :) а и снимките са страхотни  ;)

samisam

• Гост
« Отговор #106 -: Август 21, 2010, 16:58:31 pm »
Моля за съвет: В момента има промоция на ЛГ за връщане на стар телевизор. Питах в ТМ СЗ дали може да върна стар монитор и те потвърдиха. Спрял съм се на модел LG M2762D-PZ/C. Моля за съдействие дали избора е подходящ или може да се оптимизира?
Търся принципно монитор, но да е с входове, за да се ползва и за монитор за Булсатком (външен САТ проемник).
Този е 2 в едно, а отстъпката за монитор 17'Делл (неработещ) ще бъде добра.
Стига да не се отметнат в последния момент.
Сам

JovaniJo

• Гост
« Отговор #107 -: Август 24, 2010, 17:40:10 pm »
Последен фирмуер за модели 2009

firmware 3.67
http://www.mediafire.com/?o3lacoury83y7ri

V3.67: Changelog:
Updating Nand Flash of GP EU All model as running change YES
1. Under Russia specific CAM envirnment , when channel change ,TV state goes to NO-SIGNAL
2. Add Slovenia certification LOGO in E-streamer
3. When input change to USB photo , NR did not change with previous NR data
4. Passwd changed from 0000 to 0413 entering to service menu
5. Under USB photo data envirnment , some JPEG pattern did not printed. ? RSVOC
6. Under NVM uninitialized envirnment(only first power on) , during AC power on TV set getting LatchUP and reset. But after reset , it?s OK.

satman

• Гост
« Отговор #108 -: Септември 06, 2010, 11:20:32 am »
Моля за съвет.Един познат има 2 модела LG. По-старият модел плазма приема без проблем цифрова кабелна.Другият LD420 не работи на 2 честоти. Нивото на сигнала непрекъснато се колебае между 0 - 90%. Пробвах на един и същи кабел. Все същото.Плазмата приема без проблем, по-новият модел LCD не работи на 2 честоти.Нивото се колебае и картината сече.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #109 -: Септември 06, 2010, 12:21:52 pm »
Да викне техниците да замерят сигнала. Какво показва индикацията в телевизора не знам дали е показателно. Сигнала може да е слаб или дори много силен и да прави проблеми.

satman

• Гост
« Отговор #110 -: Септември 06, 2010, 13:38:27 pm »
Добър е сигнала,аналоговата се вижда много добре.Индикаторът показва ту отлично качество, ту нула.????

eit69

• Гост
« Отговор #111 -: Септември 13, 2010, 11:06:34 am »
Здравейте, интересува ме дали мога да запаметя настройките(подреждането) на каналите на флаш памет и след пренастройка да ги върна обратно на тв. от флашката. Телевизора е 26L-H2000

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #112 -: Септември 13, 2010, 11:10:30 am »
Знам че става с този файл:
http://dox.bg/files/dw?a=7a029f1899

Как точно работи не знам, но доста хора го ползват и казват, че ставало.

Alex

• Гост
« Отговор #113 -: Септември 13, 2010, 18:01:43 pm »
Привет, имам два въпросa относно 42LD750:

- при тъмни сцени /дори и в светла стая/ жестоко му прозира подсветката, но не равномерно - в ъглите значително повече отколкото в центъра. Това нормално ли е за този модел?

- на новинарските канали с движеща се информационна лента от време на време се появява и изчезва някакво странно "назъбване" на текста. Включването на TruMotion-а на макс значително намалява честотата на появяване, но не го премахва напълно. Въпросът ми е дали може да се оправи някак, например с нов фърмуер? Благодаря предварително.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #114 -: Септември 13, 2010, 18:07:19 pm »
Сложи телевизора на черен екран, но при нормални за гледане настройки и направи снимка. Няма LCD телевизор с напълно равномерна подсветка, но ако е чак толкова видимо може да е дефект.
Назъбването е от невъзжност за засичане на типа сигнал. Когато имаш надписи+някакви графични елементи е възможно да има такова назъбване.

Alex

• Гост
« Отговор #115 -: Септември 13, 2010, 18:16:48 pm »
Сложи телевизора на черен екран, но при нормални за гледане настройки и направи снимка. Няма LCD телевизор с напълно равномерна подсветка, но ако е чак толкова видимо може да е дефект.
Назъбването е от невъзжност за засичане на типа сигнал. Когато имаш надписи+някакви графични елементи е възможно да има такова назъбване.

Първо, благодаря за бързия отговор :). Сега по същество:
Ще направя снимка тези дни. Доста е видимо, дисплеят е почти тъмен в центъра, но в ъглите положението е съвсем различно и контрастът между двете области е огромен. Backlight-а в момента е на 20%, ако се усили, става още по-зле.
Относно назъбването - какво точно имаш предвид под невъзможност за засичане на типа сигнал? Защо "ефектът" не е постоянен, а се появява и изчезва през няколко секунди? Да отбележа, че сигналът, който му подавам е от STB-то на Мегалан - 720p, 50 Hz, 16:9, през HDMI.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #116 -: Септември 13, 2010, 18:37:13 pm »
Щом подаваш 720р значи обработката на сигнала се извършва и във STB устройството. Опитай да подаваш 576i или 1080i и виж дали има промяна.

soon

• Гост
« Отговор #117 -: Септември 21, 2010, 10:35:43 am »
Ops!
Моля за извинение!!
Няма да се повтори!!!
В повечето случай човек иска да е полезен с интересна информация
и в името на всеобщото благо да я сподели със себеподобни.
Въпреки любознателността и мащабите на интернет повече от 50% от
интересните неща остават в сянка. Говоря по принцип.
Още веднъж - Sorry!

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #118 -: Септември 21, 2010, 10:39:58 am »
Чудесно е да искаш да споделиш интересна информация - в такъв случай, направи си труда да я преведеш - форума е български и никой не е длъжен да разбира немски, английски, гръцки, румънски, китайски и т.н.
Успех!

angellobg

• Гост
« Отговор #119 -: Ноември 04, 2010, 17:16:09 pm »
Здравейте, вчера се спях на следния модел в ТП - LG 42LE5300 . Видимо предаваше много добре, но аз моля за компетентно мнение, НАй-вече ми направи впечатление цената...
Благодаря