Автор Тема: LG LCD / Faq - на първа страница, обсъждане,мнения  (Прочетена 175275 пъти)

quentin

• Гост
Re:LG LCD / Faq - на първа страница, обсъждане,мнения
« Отговор #150 -: Април 20, 2011, 13:07:38 pm »
Здравейте,

Взех си LG 37LH7000 и сега се мъча да си настроя картината.

Ползвах "Съветник за картината", което го има в менюто на телевизора, но честно казано не съм доволен от крайният резултат.
Във форума четох(и във форум.******бг.ком) относно по - фините настройки - осветеност на червено(синьо, зелено...) и контраст на червено(синьо, зелено...). Има някакеи скрийншотове на които се показва едната настройка на -11, другата на -4, трета на -25 и т.н. Пробвах да ги променям, но не хващам никаква разлика.

1. Има ли смисъл да пипам там, ако има - какво да пипам?
2. Да му имам ли доверие на "съветник за картината", или настройките на контраст, яркост, цветове, острота за коренно различни за различните държави, тв оператоти и т.н. ?
3. На HDMI портовете на ТВ-то - отзад, на първия пише: HDMI(DVI), на другите - само HDMI.
Къде да си свържа булсат приемника и дали ще има разлика в картината ако си купя по качествен HDMI кабел?
4. Защо като си пусна НД канали и като натисна ОК на дистанционното на телевизора ми изписва: 1080р 50Hz? Не би ли трябвало да е 100?
5. Какво препоръчвате за следните настройки:
5.1 динамичен контраст - изкл/ниско/високо
5.2 реално кино - изкл/ниско/високо
5.3 Truemotion(100 HZ) - изкл/ниско/средно/високо
5.4 подобряване на ръбовете - изкл/ниско/високо
5.5 OPC - изкл/вкл

Благодаря Ви предварително.
Поздрави

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #151 -: Април 20, 2011, 13:17:39 pm »
Здравей,
настройката на телевизора не е толкова лесна задача.

1. Не пипай там. Без нужния уред, с който да мериш отклоненията няма да постигнеш резултат.
2. Не съм си играл много с този съветник, но нищо не пречи да се опиташ с него.
3. HDMI/DVI/ е входа, на който е предвидено да се включва компютър.
4. Това ти показва какъв сигнал приема. 100Hz сигнал не съществува като понятие.
5.1. Аз лично съм за изключено, но може да го сържиш на ниско ако не те дразни защото донякъде компенсира лошото черно на матрицата.
5.2. Реално кино пак според мен изключено. Няма нищо реално в него.
5.3. 100Hz да са изключени при гледане на филми и на ниско/средно при телевизия.
5.4. При гледане на телевизия нека е включено. Опитай и ниско и високо, не знам каква е разликата.
5.5. ОРС не знам какво е. Виж как се казва на английски език.

Общо взето моя съвет е да се придържаш към режим Кино и от него с леки корекции на подсветката, яркост и контраст да си нагласиш по-приемливи нива на образа, но без да прекаляваш.

quentin

• Гост
« Отговор #152 -: Април 20, 2011, 15:56:56 pm »
Здравейте,

Хиляди благодарности за съветите!  (rock) Искам първо да ви поздравя, защото рядко в БГ форум се среща такава отзивчивост и професионализъм! РЕСПЕКТ.

3. Ок за компютъра, но в кой вход да включа булсата? Има ли значение?
4. Продължавам да не разбирам кога ползвам тези 100 Hz ? Автоматично ли се включват при подаден адекватен сигнал? Извинете за тъпия въпрос и неправилното използване на понятието за Hz  :( !
5.3 Можеш ли да дадеш малко разяснения по въпроса - защо така? Доколкото разбрах, 100-те мога да ги видя само при гледане на филми с НД качество?

Когато гледам Блурей рипнати филми от лаптопа през HDMI - трябва ли да променям настройките?

Този "Energy Saving" има режими минимална/средна/максимална. Когато го включа ми деактивара Backlight настройката.
- Да ползвам ли Energy Saving изобщо или да го изключа?
- Ако го изключа, каква стойност на Backlight препоръчвате?

Има един друг параметър с опции - 2 точки/ 10 IRE точки.
За какво е и на какво да трябва да бъде(в момента е на 2 точки)?

Параметъра Colour Gammut - когато е на standart  се вижда по - добре, защото цвета на кожата изглежда по - реален. Когато е на wide - ккожата става по - червеникава, но пък виждам повече нюанси на червеното, които при стандарт мне се открояват толкова.
Как да го настроя?
Благодаря Ви
Поздрави

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #153 -: Април 20, 2011, 16:11:32 pm »
Затова е форума да помагаме.

3. Включи го в някой от другите, различен от DVI.
4. Тези 100Hz са маркетингово название. Няма нищо общо с числото 100 или пък с Hz. Идеята е телевизора да вмъква изкуствени кадри между реалните и с това да заглажда движенията и повишава резолюцията на движещите се обекти. Те може да се включат на всякакъв сигнал и вършат общо взето едно и също. Донякъде помагат, но и при високи стойности вкарват дефекти в образа.
5.3. Напротив, точно при филми /HD или не/ не се препоръчва да се пускат защото развалят филмовото усещане. Картината заприличва на теленовела или т.нар. ефект на сапунената опера. Най-полезни са при спортни предавания с бързи движения.

Обикновено телевизорите помня различни настройки за всеки HDMI вход. Нормално е тези настройки да са различни при Булсат и HD филми. Различни са и при гледане нощем на тъмно и на светло.

Energy Saving по-добре да е изключено.

Тези 2/10 точки са метод на настройване на баланса на бялото и може би гамата. Дали да се настройва само за тъмните и светлите зони или с 10 точки /през 10%/. Ти там няма какво да пипаш без уред така или иначе.

Colour Gammut  също е по-добре да е изключен защото изкуствено разширява цветовата гама и показва неща, които не са в оригиналния сигнал /най-общо казано/.

gosho.67

• Гост
« Отговор #154 -: Юни 02, 2011, 15:24:55 pm »
Здравейте,взех си LG750LD кабелния оператор ми подава и цифров сигнал,картината е перфектна,но имам проблем и не знам откъде е,за месец от както го имам до сега съм настройвал цифровия тунер 5-6 пъти,не мога да разбера защо си губи настройките,от кабелния оператор ми казаха,че тв-то не си помни настройките и да го нося за ремонт,за сега 5-6 дена не губил настройки,проблема е само във цифровия тунер,програмите на аналоговия сигнал си ги пази,няколко пъти съм изкючвал тв-то от кабелната и енергото заради бури,моля дайте съвет какъв е проблема

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #155 -: Юни 02, 2011, 18:35:57 pm »
При всички телевизори има някаква опция за автоматично обновяване - изключи я,

gosho.67

• Гост
« Отговор #156 -: Юни 09, 2011, 12:43:03 pm »
При всички телевизори има някаква опция за автоматично обновяване - изключи я,
благодаря,намерих опцията изключих я вече седмица не е губил настройките

july70

• Гост
« Отговор #157 -: Март 04, 2012, 18:53:40 pm »
Здравейте,
с hristoslav2 и JovaniJo се знаем от "оня" форум. Реших малко да пораздвижа любимата темата  :)

Вчера видях, че има нов firmware 3.75 за моделите от 2009г.
Съкратена версия има в сайта на LG, включително и българския.

Пълна версия :
серия LH, LU, SL, LF2510, LG2100, LD320 (без LH70xx и серия SL !!!) :
Версия 3.75

само за LH70xx и серия SL :
Версия 3.75

Днес ще тествам има ли някави "подобрения" спрямо 3.67 и ще пиша.  (y)

july70

• Гост
« Отговор #158 -: Март 04, 2012, 20:38:47 pm »
Още една хитринка, която научих от руския форум  :)

Достъп до TV Link-Loder без сервизно дистанционно. Тествано на 42LH5000.
Вече почти не ползвам сервизното което направих   ;).

1. При включен TV се задържа “MENU”, 5-6 секунди докато не изчезне самото меню.
2. Въвежда се "1105" от стандартното дистанционното и се натиска  „ОК”
3. Появява се менюто TV- Link- Loader

Send to USB - запазва  ".TLL" файл с всички потребителски настройки, включително настроените канали.

Ползвам руската програмa TllEdit 4.2 за редактиране и пренареждане на програмите. Има я и Тук

Receive from USB - зарежда в телевизора избран ".TLL" файл /редактиран или оригинален/

Благодаря на Колегата JLevi, от години ползвам различните версии на програмата.  (y)

icovich

• Гост
« Отговор #159 -: Март 11, 2012, 18:51:09 pm »
Зравейте искам да ви попитам за един проблем.наскоро си купих lcd LG 42ld750 всичко беше нормално до преди един месец когато започна да се рестарира както си работи.Занесох го на сервиз (още е гаранционен) мастера каза телевизора е идеален бачка нормално.Сложих му регултор на напрежение да не би да е от ниско напрежение ,но нищо не се промени.някой ако мпже да помогне много ще съм му благодарен

Неактивен svetlio1

• Публикации: 77
« Отговор #160 -: Март 11, 2012, 19:39:06 pm »
Изваждаш всички кабели и го оставяш изключен от захранване за някой час /най-добре за през нощта/ -проблема идва от кабеларката .Имах същия случай на познат с 42LD650 и го бяхме приготвили за носене в сервиз ,но става в събота и седя до понеделник в кашона  :) .Преди да го натоварим ,викам да го пробваме и... от тогава няма никакви проблеми.
47LM660S ,40XV733G , 40B750 , 37R81 ,37LG5000 ,32LG3000 ,PlayStation3 , XBOX360 , YAMAHA RX-V673

ronnie72

• Гост
« Отговор #161 -: Октомври 06, 2012, 19:50:28 pm »
Здравейте. Днес купих LG 32CS460. Може ли малко помощ за настройките на картината и плеъра. Благодаря предварително.