Автор Тема: Въпрос за свързване на плеър Denon и колони Wharfedale чрез кабели от AVGuide  (Прочетена 4535 пъти)

Любо

  • Гост
Здравейте ) Искам да попитам дали чрез този кабел : Chord Clearway или чрез този : Chord Rumour 2 мога да свържа тонколони Wharrfedale Diamond 220 с плеър Denon RCD M40 ? Благодаря .

P.S.

Сега видях , че кабелите се продават без накрайници ( което е интересно предвид , че на снимката са с накрайници )  Huh? Така че , въпросът ми е дали може да се направи тази връзка чрез кабели , оборудвани с накрайници тип " банан " и най вече дали тези " банани " могат да влязат в плеъра ?

Активен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1830
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Здравей,
И двата кабела биха ти свършили чудесна работа, въпреки че според мен за такава система спокойно можеш да се ориентираш и към една идея по-ниско ниво кабел - примерно Chord Carnival Silver Screen.
Ако пък на всяка цена искаш да вземеш по-висок клас кабел, то всеки от посочените от теб има своите предимства и вероятно би донесъл на системата ти интересно подобрение в звуково отношение.
Chord Clearway е съвсем нов кабел - надграждане над Carnival Silver Screen, с по-голямо сечение, подобрена изолация и екранировка, и според все още малкото ревюта - чудесно балансирано звучене.
От друга страна Chord Rumour 2 е най-достъпният посребрен кабел на Chord. Съвсем тънък - както като сечение на проводника, така и като цялостен диаметър, без екранировка (при посребрените кабели на Chord екранировката стартира чак при Epic Twin) но от друга страна лесно можеш да намериш мнения на много потребители, които са впечатлени от звука на Rumour и силно го предпочитат както пред Carnival Silver Screen, така и пред кабели от по-висок клас.

По въпроса с накрайниците - Често е ставало дума, че когато става дума за нискобюджетни кабели и накрайници, накрайниците се използват най-вече за удобство при честа смяна на компонентите. С други думи - спокойно можеш да си спестиш този разход. Ако държиш на накрайници - лесно можеш да видиш каква е цената на накрайниците на Chord - както тези на винт, така и фабличното терминиране в завода на Chord - със запояване, термошлаух и т.н. Такъв тип терминиране има своя смисъл, но цената на обсъжданите кабели с фабрично терминиране никак не е малка и не съм убеден, че е разумна инвестиция за система от такъв клас.

В упътването на системата ти (нещо, което е силно препоръчително да се прочете) е описано как се свързват кабелите за колони - колко трябва да е заголен кабела и т.н. Банани не са споменати, но повечето системи и рисивъри поддържат стандартни 4мм банани.

Успех!


Любо

  • Гост
Точно така , банани не са упоменати  :) И аз затова питам тук . Благодаря и успех )