Автор Тема: Въпрос, относно ОТ Monitor Audio Bronze 2  (Прочетена 3200 пъти)

Неактивен jikatantl

  • Публикации: 2
Въпрос, относно ОТ Monitor Audio Bronze 2
« -: Юли 11, 2017, 10:50:32 am »
Здравейте!Четох няколко дни преди да се регистрирам.В момента правя ремонт на апартамент,като замислям в хола да си направя скромна 5.1 или 7.1 система.Спрял съм се на вариант ОТ на МА Bronze 2 да се ползват за фронт + център от същата серия , като начало.По късно ще се добавят суб и съраунди от същата серия. Проблема е, че аз предпочитам слушането на музика,а съпругата обича да гледа филми...та най вероятно с течение на времето ще трябва да добавя и стерео усилвател, с който ще свирят посочените букшелфи. Въпросът ми е - може ли да очаквам добро представяне на ОТ ако ги разположа да седят от двете страни на тв, поставени на секцията т.е. без стойки(жената не ги ще,загрозявали и обстановката) пък и ще трябва да префасонирам проектираната вече секция?Ще имат отстояние 40-50 см от задната стена и още толкова от страниците на тв и на плоскостите на секцията.На центъра и суба ще им намеря подходящото място. Какви кабели да взема за всичко + пускане на скрити такива до съраундите да ги чакат? И не на последно място,какъв ресивър ще ми трябва за посочените ОТ?Ще звучат ли адекватно в помещението,което е 32 кв. + Гипскокартон с вата и относително малко мебели?

Активен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1830
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Въпрос, относно ОТ Monitor Audio Bronze 2
« Отговор #1 -: Юли 11, 2017, 11:42:21 am »
Здравей,
Според мен Monitor Audio Bronze 2 са сигурно и балансирано решение в началния клас - както за слушане на музика, така и за домашно кино, затова и често ги препоръчвам. Не залитат в нито една крайност и шансът за неприятни изненади с тях по мое мнение е минимален.

По твоите въпроси - чудесно е, че си се постарал да почетеш, преди да пуснеш тема, но е добре да уточним някои неща. Надграждането на система за домашно кино с добър стерео усилвател и съответен източник е чудесна практика, ако човек държи на сериозното слушане на музика, но не бива да се забравя, че това не е никак евтино удоволствие. Кино рисивърите, които имат подходящите изходи за подобен род надграждане, както и стерео усилвателите, които поддържат въпросната функция обикновено не са бюджетно ориентирани решения и чисто финансово, а и от гледна точка на баланс, не виждам особена логика да се съчетае рисивър примерно за 1500лв, с усилвател в бюджет примерно 2000 лв + адекватен за него източник в близък бюджет ... за да захранват колони за около 800 лв.  Не ме разбирай погрешно - цената не винаги е основния определящ фактор - посочвам цифри за да е по-ясна идеята. Monitor Audio Bronze 2 за мен са много добро решение за цената си и отличен избор при изграждане на бюджетна система, просто мисля, че такъв тип надграждане би бил по-оправдан при колони/система от доста по-висок клас.

Накратко казано - ако домашното кино така или иначе трябва да го има и държиш на многоканалния звук, както и на удобствата, които предлага един съвременен рисивър, моя съвет би бил просто да се ориентираш към рисивър от по-висок клас, който вероятно би задоволил всичките ти нужди на този етап, а поле за ъпгрейди винаги има.

Колкото до разположението - щом няма как да се осигури идеалния вариант - стабилни стойки с височина около 60см, запълнени донякъде с подходящ материал - то така или иначе ще трябва да направиш компромис. В зависимост от конкретното помещение и конкретната мебел този компромис може да е много голям или не толкова - това няма как да знаем :). Във всеки случай постарай се да отделиш максимално колоните от стени и големи мебели. Ако не са твърде близо една до друга това също би помогнало за звученето. Добра идея е да ги закрепиш към самата мебел с Блу-Так (Faber Castel tack it).

За кабели бих препоръчал Chord Clearway за фронт и център и Chord Leyline за съраунд каналите.

Неактивен jikatantl

  • Публикации: 2
Re: Въпрос, относно ОТ Monitor Audio Bronze 2
« Отговор #2 -: Юли 11, 2017, 13:10:45 pm »
Благодаря за разяснение то!В такъв случай ми остава да взема ресивър,който да отговаря на класа на посочените колони.Би ли препоръчал конкретни модели?

Активен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1830
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Въпрос, относно ОТ Monitor Audio Bronze 2
« Отговор #3 -: Юли 11, 2017, 14:18:56 pm »
Мисля, че нещо от рода на Denon AVR-2400H или YAMAHA MusicCast RX-A660 би свършило добра работа.