hristobote струваш ми се малко изнервен
Докато чакаме Васил да се появи и да ти отговори, ще ти нахвърлям някои идей, върху които да помислиш.
В случая става дума за система за домашно кино. Идеята на една такава система би трябвало да е - да носи максимално удоволствие при гледане на филм, и да се стреми да се доближи до усещането в кино зала ... уви ограничена от пространството на обикновена дневна стая.
Идеята да се вземат такива големи колони(при това евтини големи колони) за такова малко помещение не е особено разумна, многократно е обсъждано защо до определен бюджет е по-добре да се търси по-компактно тяло с по-малко говорители. Но темата в случая е друга.
Да се абстрахираме за момент от това - сбъркал ли е или не е сбъркал човека, закупувайки си такива големи колони.
Целта обаче, която се гони с такива колони, обикновено е постигането на по-голяма мащабност на звука(защото уви доста хора си мислят, че мащаба на звука се измерва с литрите на колоната
)
С други думи ... когато гледаш филм, звуците да са по мащаб максимално близо до рeалността - когато минава камион ... да усещаш че минава камион ... а не картинг количка.
До тук добре, но цялата тази мащабност, ако се постига въобще, е силно нарушена от малкия дисплей.
С други думи ако човека е постигнал задоволителен за него звук .. и когато минава във филма камион ... той го чува като камион ... нещата доста страдат от това, че с този дисплей от това разстояние камиона ще се вижда като скутерче.
Иначе казано създава се несъответствие в мащаба на звука и картината.
И да, аз също мисля, че тези колони са твърде големи за това помещение ... а отдруга страна, дисплея е малък.
Много по-добър резултат за домашно кино би се получил, ако се вземат по-малки(но по-качествени) колони, и доста по-голям дисплей - 50` и нагоре.
Относно това, до колко е добър центъра...ще си замълча, всичко е въпрос на критерии