Автор Тема: Въпрос за Dynaudio emit m20  (Прочетена 11363 пъти)

Активен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1830
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Въпрос за Dynaudio emit m20
« Отговор #30 -: Февруари 11, 2018, 15:44:13 pm »
обикновено препоръките за Bi-Amp свързване са да се използват еднакви усилватели, това че Аркам са измислили такъв вариант си е тяхно виждане.

А горното си е твое виждане, което не мисля, че отговаря на действителността.
Не е рядкост да се ползва лампово стъпало за високочестотната секция и мощно транзисторно стъпало за нискочестотната.
В случая питащият има усилвател Arcam, пита за Bi-Amp свързване със стъпало Arcam, и то по начина, по който именно от Arcam са препоръчали. А ти му обасняваш, че това са глупости и Arcam си измислят някакви техни алтернативни идеи.
Варвам, че е добре да се замислиш над идеята, че е възможно производителите на Arcam да са една идея по-наясно с техните продукти от теб, или ако мислиш, че това не е така - да им напишеш едно подробно писмо, в което да им обясниш къде и защо бъркат.

Аз не съм фен нито на Bi-Wire, нито на Bi-Amp свързването, но това не означава, че съм 100% прав, или че всеки трябва да е на това мнение.

Неактивен ivaylo10

  • Публикации: 104
Re: Въпрос за Dynaudio emit m20
« Отговор #31 -: Февруари 11, 2018, 16:29:01 pm »
Rudra, аз изразявам мнение, лично мое, не го налагам. Не виждам защо ме критикуваш? Просто не приемам всичко написано от производителите за чиста монета. Alan Shaw, който уважавам и с голям интерес следя неговите мнения не проумяваше, как може усилватели със сходни схеми да се продават за $500 и за $10 000. Той си го обяснява така,  от една страна заради силната прегръдката на аудио производителите и хай фи списанията, и от друга страна некомпетентността на потребителите! Е, аз гледам да сондирам повече мнения и да търся истината за себе си. Ако го беше написал тука, сигурно щеше да бъде предупреден :). За жалост в България все още не сме се научили да уважаваме и мнението на отсрещния.

Активен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1830
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Въпрос за Dynaudio emit m20
« Отговор #32 -: Февруари 11, 2018, 16:51:27 pm »
В случая изглежда ти си този, който не уважава мнението на отсрещния (в случая Arcam) и обявяваш подхода им за "глупости". Нямам нищо против да изразяваш своето мнение, но вероятно би било добре да го изразяваш без крайни и едностранчиви изказвания, които могат да подведат някой от питащите.



Неактивен PIP

  • Публикации: 44
Re: Въпрос за Dynaudio emit m20
« Отговор #33 -: Февруари 11, 2018, 18:42:55 pm »
Rudra, обикновено препоръките за Bi-Amp свързване са да се използват еднакви усилватели, това че Аркам са измислили такъв вариант си е тяхно виждане. Отделно какъв е смисъла един път да си купиш усилвател с пред усилване и после да дадеш още един път пари за подобен, само че без пред усилване и да ги свържеш заедно? Упътването съм го прочел и лично аз не бих си похарчил парите за глупости. За кабелите, може и да стане ако ползвам Кардас за ниските и Нордост за високите честоти, нищо че дилъра ми е казал НИКОГА да не комбинирам двете марки.

Едакви усилватели се използват при хоризонтален биампинг, т.е. усилвател/моноблок/ на колона, при вертикалния биампинг, за който ти пишеш се изисква усилвателите да са с еднакво ниво на усилване (gain) и желателно да имат подобен характер, за това най-често се препоръчва да са от една марка/серия. И смисъла е примерно, ако усилвателя и колоните вече ги имаш и си доволен и от двете, но искаш да подобриш динамиката, при което най-лесно е да добавиш по-мощно стъпало. За тоя вид биампинг, обаче както Иво (Rudra) писа, колоните трябва да го позволяват, така че за динаудио няма да стане. За тях става само с отделни стъпала.

Моето мнение, е че истински биампинг е за системи от висок клас, където се изисква много мощност и си заслужава, за системите които ние имаме и обсъждаме е безсмислен.

Неактивен ivaylo10

  • Публикации: 104
Re: Въпрос за Dynaudio emit m20
« Отговор #34 -: Февруари 11, 2018, 19:23:32 pm »
PIP, това се опитвам да обясня и аз, че Bi-Amping в случая може да се окаже ненужна инвестиция. И понеже човека пита си помислих, че се е спрял на други колони, които поддържат такава опция. По този повод ще споделя за един приятел, с който често си пиехме бирата у тях и слушахме музика. Той имаше пред усилване на Ротел и крайно стъпало от същата марка ( не си спомням моделите). После реши да добави още едно крайно стъпало и да свърже ниските и високите честоти поотделно. Казано накратко не си заслужаваше инвестицията. След това смени изцяло усилвателната част с пред и крайно стъпало на Пас Лабс. Нещата се получиха много добре, системата му изгря. Затова писах по горе, че може да е по добре ако свърже само Р38 към ОТ. Бях прочел упътването и затова съм споменал, че Аркам препоръчват първия усилвател да захранва високите, а крайното стъпало ниските честоти. Аз лично бих заложил на един усилвател, но да е стабилен. Иначе за скъпи системи варианти много, може и по два моно блока на канал :).

Неактивен Stanislav

  • Публикации: 11
Re: Въпрос за Dynaudio emit m20
« Отговор #35 -: Май 19, 2018, 14:17:11 pm »
Здравейте, вече притежавам въпросните dynaudio. Смених усилвателя с Atoll in 100sе незнайна марка може би за някои от вас. В момента тонколоните са процес на разсвирване..

Активен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1830
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Въпрос за Dynaudio emit m20
« Отговор #36 -: Май 19, 2018, 14:22:06 pm »
Честито, важното е ти да си доволен от крайния резултат!

Неактивен PIP

  • Публикации: 44
Re: Въпрос за Dynaudio emit m20
« Отговор #37 -: Май 21, 2018, 12:24:38 pm »
Честито и от мен, кажи доволен ли си от промяната или не.

Неактивен Stanislav

  • Публикации: 11
Re: Въпрос за Dynaudio emit m20
« Отговор #38 -: Май 22, 2018, 16:52:00 pm »
Мога да кажа, че съм доволоен.Предполагам,че може би след като се разсвирят ще звучат още по-добре.Усилвателя ги захранва без проблем.

Неактивен Stanislav

  • Публикации: 11
Re: Въпрос за Dynaudio emit m20
« Отговор #39 -: Декември 21, 2018, 09:58:53 am »
Здарвей,@Rudra продължавам да се наслаждавам на системата,която сглобиха,и съм доволен,но има един лек неприятен проблем,който е следният.При високи нива на слушане се получава нещо от сорта на popping/cracking или бобината на говорителя се удря в долната плоча на магнитната система.

Всичко това става без да се губи динамика или да се усеща кривене, в смисъл не става въпрос за clipping на усилвателя .

Неактивен PIP

  • Публикации: 44
Re: Въпрос за Dynaudio emit m20
« Отговор #40 -: Декември 21, 2018, 20:44:41 pm »
Достигнал си максимума на движение на говорителя. Причините са, че искаш колоните да свирят по-силно, отколкото могат и че усилвателя не може да контролира говорителите. Имал съм същия bottoming out случай с dynaudio contour 1.3mk2 и primare A20 – колоните свирят ‘силно’, но говотителите шават като луди, понеже усилвателя не може да ги контролира. След смяната на усилвателя с primare i30 проблема с шаващия говорител се реши (подобри), въпреки че и големото primare не беше достатъчen като мощност (липсваше динамика и бас).