Автор Тема: Ръководство и помощ при избор на нов телевизор  (Прочетена 308947 пъти)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Ръководство и помощ при избор на нов телевизор
« Отговор #450 -: Септември 25, 2010, 20:49:03 pm »
За Bang&Olufsen мисля, че не предлагат нищо интересно, освен дизайн! За парите, които струват, картината им е посредствена. Реално ако човек иска да постигне максимум като картина и разполага с голям бюджет - има доста по-интересни решения ...
Ако човек, обаче иска дизайнерска хрумка, която впечатлява с име и визия, и е склонен да пренебрегне образа за сметка на убийствена цена, екстри със съмнителен смисъл и футористични форми - тогава може би Bang&Olufsen е удачен избор!
Щом се продават, явно се купуват!

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #451 -: Септември 25, 2010, 22:18:43 pm »
В моделите са им вкарани последните технологии за момента, но сектора е толкова динамичен, че закупения за няколко десетки хиляди долара е морално остарял след няколко години.
На изложението в София бяха показали топ модела си, но с такива настройки, че не можах да го издържа повече от 1 мин.

angellobg

• Гост
« Отговор #452 -: Октомври 18, 2010, 00:12:37 am »
Здравейте!
Посъветвайте ме, моля. Бюджет около 1500лв /може и 200лв повече, ако има смисъл/, около 2,7м /хол/, без пряка слънчева светлина. Лежанката на дивана ще дойде малко встрани, затова би било добре и от този ъгъл да се вижда качествено. Спрели сме се на 40 - 42 инча като размер, а след като пообиколихме не се спряхме на нищо, затова се обръщам към вас.

Поздрави!

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #453 -: Октомври 18, 2010, 10:55:11 am »
Ако се гледа на по-тъмно и повечко филми - тази плазма - Panasonic 42G20.
Ако се гледа повече на светло - някое от тези LCD модели:
Sony 40EX500 - http://www.technomarket.bg/products/09070234/sony-kdl-40ex500aep
LG 42LD650 - http://www.technomarket.bg/products/09071506/lg-42ld650
Samsung 40C650 - http://www.technomarket.bg/products/09070934/samsung-le-40c650

angellobg

• Гост
« Отговор #454 -: Октомври 18, 2010, 16:20:03 pm »
Благодаря много за отговора!
 Успях даже да ги видя на живо. Видях, че тук във форума има много положителни отзиви за Самсунг-а, това значи ли че е най-удачния вариянт от изброените? Помещението не е много тъмно, има си вратопрозорец в края на хола, но не осветява директно мястото за ТВ-то. Бях в "Зора", там преди да погледна конкретно тези модели, казах на консултанта какво търся - той посочи 4 варианта от които двата съвпадат с вашата препоръка - Сони и Самсунг. Освен това предложи PHILIPS 42ПФЛ5405Х и Panasonic TX-L42S20E. Не робувам на марка, просто искам да изре най-доброто за тези пари.Ще се гледа основно кабеларка и филми от нет-а.
Благодаря

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #455 -: Октомври 18, 2010, 16:24:35 pm »
Смятам, че трите, които ти дадох са по-добри от Филипса и Панасоника.
Всеки един от трите си има някои предимства и по нещо отстъпва на другите два.
Няма идеален вариант така или иначе.

angellobg

• Гост
« Отговор #456 -: Октомври 19, 2010, 09:39:36 am »
Как да реша кой от трите тогава? Единият е 2 инча  по-голям - това което аз виждам като разлика...

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #457 -: Октомври 19, 2010, 12:06:28 pm »
И трите са добри. Избора ти трябва да се направи според това кое от малките им плюсове и минуса са важни за теб.
Самсунга има най-добър вграден плеър от трите и най-добро черно и от там най-добър контраст.
Той обаче е със сравнително лъскав екран, което е проблем при гледане на светло.

Сони-то и LG са със матов екран и го няма този еветуален проблем.

СОни-то има по-добро черно от LG, но плеъра му хич го няма.

LG е по-голям с 2 инча, пак с матов панел, има що годе добър вграен плеър.

angellobg

• Гост
« Отговор #458 -: Октомври 19, 2010, 14:54:27 pm »
Аз съм малко лаик, затова ще попитам пак - вграден плеър, имате предвид, ако се пускат филми от флаш или външен хард - това ли е?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #459 -: Октомври 19, 2010, 15:02:30 pm »
Да, върши работа за непретенциозно ползване. Хубавото при Самсунг е, че има и нужните аудио декодери за да пусне звук на всички филми. При LG се налага преконвертиране за да тръгнат повечето филми със звук.

angellobg

• Гост
« Отговор #460 -: Октомври 21, 2010, 18:27:00 pm »
Разбирам.
В такъв случай плеъра за нас не е водещ, защото ние сме с домашно кино и така или иначе подаваме сигнал от ДВД-то или лап топ-а. Ако не разглеждаме разликите между трите по отношение на плеъра, на кой бихте препоръчали да се спрем? А размера на екрана на който сме се спряли - 40-42 инча отговаря ли на тези по-малко от 3м от които ще се гледа?
Благодаря

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #461 -: Октомври 21, 2010, 19:01:06 pm »
Аз лично съм фен на Самсунга от трите заради малко по-добрия контраст и работа на SD сигнал.
За разстоянието всичко е точно. Оптимално е 40-42 инча от 2,50-3 м.

angellobg

• Гост
« Отговор #462 -: Октомври 22, 2010, 09:14:19 am »
И ние на там клоним :) Четох по-назад, че за Самсунг трябва да се гледа някакъв стикер който бил някъде отзад (за матрицата, ако не се лъжа)?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #463 -: Октомври 22, 2010, 11:00:58 am »
Да, може да провериш с коя матрица е, но е почти сигурно, че няма да е такава на Самсунг. Това не е голям проблем. Разликата не е толкова голяма.

angellobg

• Гост
« Отговор #464 -: Октомври 23, 2010, 17:44:26 pm »
Аз вече реших - Самсунга ще да е :) Ще се нанасяме след около месец - има ли смисъл да чакаме до тогава, т.е. дали се очакват някакви промоционални цени или за този продаваем модел едва ли?! Жената пък се заяде за това LG, защото било с 2 инча по-голямо (кой дявол ми каза да й покажа какво сте предложили!!!) Казах й, че не само заради плеъра сте предложили Самсунг-а - НЕ та НЕ!!! Посъветвайте ме последно какво да правя, моля :)