Автор Тема: Ръководство и помощ при избор на нов телевизор  (Прочетена 308735 пъти)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Ръководство и помощ при избор на нов телевизор
« Отговор #60 -: Април 10, 2010, 18:45:39 pm »
Може да продължи да си ползва стария приемник, но е по-добре да си вземе хубав приемник с HDMI изход. Тези, които дават безплатно от Булсат са доста зле.

LooneyTooned

• Гост
« Отговор #61 -: Април 10, 2010, 18:58:12 pm »
А иначе със стария няма да има никакви проблеми. Образът много лош ли ще е ? Най-вероятно ще си вземе нов, но все пак отначало сигурно ще е със стария. А защо да са лоши тези на Булсатком? И можете ли да ми предложите някой добър приемник? Мерси предварително.  :)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #62 -: Април 10, 2010, 19:04:18 pm »
Здравейте. Ще взимам LCD телевизор за баща ми, който е с Булсатком на сегашния му 32' кинескопен телевизор. В друг форум ми казаха, че ще е хубаво да е с цифров DVB-C тунер, а пък после, че ако няма DVB-S тунер, ще ми трябва външно устройство. Сега, хубаво, намерих телевизор с DVB-C тунер, но тези с DVB-S са от 1700 нагоре, а това ми е малко скъпичко. За какво външно устройство става на въпрос? В момента той е с най-обикновен сателитен приемник на Булсатком, в който се пъха картата. Той пък мисля че е свързан към телевизора със скарт кабел или нещо подобно. Не може ли да продължи да го ползва него и с новия телевизор, който съм избрал засега - http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09052330 ?

ЕДИТ: Извинявам се ако съм объркал темата или раздела, просто ми е малко трудно да се ориентирам къде да пиша..  ;D
Щом баща ти гледа с приемника на Булсатком -няма никакво значение с какъв тунер е телевизора.Телевизора ще си получава сигнала от външният сателититен приемник.
DVB-C тунера е за цифрова кабелна телевизия/не сателитна/.

Ако искаш наистина добра картина от сателитна телевизия ще трябва да смените приемника на Булсатком с нов който е с HDMI изход- и така да го вържеш към телевизора.По този начин до телевизора ще достига цифров сигнал -докато при приемника на Булсатком  ситуацията е следната.Приемника получава цифров сигнал от антената и го конвертира в аналогов за да го пусне по скарт кабела.Телевизора после конвертира полученият по този начин аналогов сигнал във цифров.При всяко конвертиране на сигнала се губи част от качеството на картината.
За това ти препоръчвам приемник със HDMI изход-при него няма конвертиране.Получава си цифров сигнал и съответно го подава по HDMI кабела до телевизора.

Удобството при Телевизорите с вграден DVB_S2 тунер е ,че ги няма излишните кабели м/у приемника и телевизора.Освен това работиш само с едно дистанционно-това на телевизора. Проблема е ,че за да работи с Булсатком трябва да имаш Ирдето карта ,а такива рядко се намират.

LooneyTooned

• Гост
« Отговор #63 -: Април 10, 2010, 19:13:03 pm »
Ясно. Аз току що се обадих и на Булсатком да ги разпитам и тях, те казаха че нямало проблеми да продължи със стария си приемник, но било хубаво да смени с новия HDR1000. Общо взето същото като вас. Видях също, че съответния HDR1000 приемник поддържа ъпскалиране на SD канали, което ми звучи добре.. А защо да е бил лош, както Rudra каза преди малко?

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #64 -: Април 10, 2010, 19:26:33 pm »
Приемника на Булсатком е творение на българската инженерна мисъл....и за да бъде по евтин са правени компромиси с цената и качеството на съставните компоненти.Този новият HDR1000 не прави изключение.Не че картината му е лоша.
Хубавите HD сателитни приемници струват скъпичко.
http://www.sattvshop.com/index.php?main_page=index&cPath=50&zenid=3e4f76ff2e4aa9fda62cc182fbdda194
Доколкото разбирам баща ти няма да гледа HD програмите а само SD-стандартният пакет така че няма нужда от HD приемник а само от SD със HDMI изход.

Според мен не е нужно да се тревожиш толкова.Както писах и със сегашният приемник може да си гледа.Желателно е поне да смениш оригиналният скарт кабел с нов.Този който идва в комплекта не е много качествен и дава смущения в картината.Доста хора са се оплаквали от кабела и след подмяната картината леко се е подобрявала.

Ivan Pen4ev

• Гост
« Отговор #65 -: Април 11, 2010, 12:30:18 pm »
Здравейте.Искам да си купя лсд 22-23 инча.Не разполагам с място,а и не мисля да давам повече от 500-550 лв.Мога ли да намеря нещо на тази цена,което си залужава.Ще го ползвам предимно за телевизор,но и понякога искам да гледам филмче или някоя игра от PC-то.Бихте ли ми препорачали някоя марка и модел или поне параметри,които да гледам да има ТВ-то.А и монитор с тв-тунер,удачен вариант ли е,при положение,че основното му предназначение ще е ТВ.Мерси предварително и се извинявам за тъпите въпроси,но въобще не съм в час..:) мерси

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #66 -: Април 11, 2010, 12:44:05 pm »
Ако ще го гледаш от поне 2 м. взимай монитор с тунер. Недостатъците му няма да се забелязват от това разстояние.

Ivan Pen4ev

• Гост
« Отговор #67 -: Април 11, 2010, 12:51:03 pm »
а между Финлукс или Самсунг и Филпс,какво да избера,при положение,че Финлукс-а е с доста добри параметри и е по евтин или да предпочета качеството на Самссунг и Филипс.

samisam

• Гост
« Отговор #70 -: Април 11, 2010, 13:35:40 pm »
От изброените от теб избирай измежду тези двата.

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09052165

http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/%28xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEBA586A452362F1A90A002481B479E9&cpgnum=2&citem=DEBA586A452362F1A90A002481B479E951C322DB344A104C8F5FCA30811588CF%29/.do?rf=y

Здравейте,
Има един модел, който е 3Д реди и е на почти същата цена, но е по-скоро монитор отколкото ТВ.
Самсунг 2233РЗ информация тук http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=539154

Ivan Pen4ev

• Гост
« Отговор #71 -: Април 11, 2010, 13:42:43 pm »
Мерси за съвета.. :)

venci79

• Гост
« Отговор #72 -: Април 12, 2010, 11:21:29 am »
                                           Вредно ли е 3D киното за здравето на човека?

Модата на триизмерните филми настъпва със страшна сила, а с нея и все по-честите оплаквания от главоболие и проблеми с очите при гледане на обемните образи.

Очаква се тази година пазарът да бъде засипан от 3D телевизори, ноутбуци и плейъри и гейм-конзоли.

Затова експертите призовават за по-скорошно задълбочено изследване на ефектите върху здравето, породени от гледането на 3D, пише TechNews.bg.

Проблемът с напрежението в очите и главоболието "възникна съвсем наскоро, като парадоксалното е, че хората масово си излизаха с главоболие след "Аватар", казва Майкъл Розенберг, медик, главен асистент в медицинския колеж "Файнберг".

Според него това е първият път, когато триизмерен филм е привлякъл толкова много хора и те са били забавлявани с такава модерна технология. Дали обаче тя е безопасна за здравето им?

3D технологията "лъже" мозъка на човека, като му показва две различни изображения - едно за лявото око и едно за дясното. Мозъкът наслагва двата образа, в резултат на което се получава обемен образ.

При 3D филмите в киното това се случва чрез поляризиращи очила, които филтрират прожектираното и показват две изображения за двете очи.

При телевизорите и другите домашни устройства с тримерна картина в самия дисплей са вградени множество отвори, които се отварят и затварят много пъти в секунда, в синхрон с телевизионното изображение, така че всяко от двете очи вижда различен кадър.

В реалния живот, за да виждаме в три измерения, очите правят две неща. От една страна те се насочват към дадена точка - завъртат се малко по-навътре или по-навън, така че проекцията на изображението да попада винаги точно в средата на двете ретини. В същото време очите се приспособяват - всяка леща променя формата си, така че да фокусира изображението върху ретината.

Без правилното насочване бихме виждали образите двойно. Без приспособяването пък бихме ги виждали размазано.

Изкуствените 3D изображения обаче пораждат конфликт между насочването и приспособяването, казва Мартин Банкс, професор по оптометрия от Калифорнийския университет, който изследва ефектите от 3D върху зрението.

Човешките очи трябва да се фокусират на едно разстояние (там, където светлината се отразява от екрана), но да се насочат към друга равнина - там, където 3D обектът би трябвало да се намира в "пространството", обяснява Банкс.

Разликата в разстоянията може да причини напрежение в очите и главоболие.

При 3D естествената връзка между насочването и приспособяването е нарушена, казва професорът.

Има разминаване: очите трябва да останат фокусирани върху дисплея, но да са насочени по-напред или зад него, обяснява Алън Съливан, старши изследовател в изследователските лаборатории на "Мицубиши Електрик" в Кеймбридж, който също работи върху 3D технологиите.

Много хора могат да гледат 3D без проблеми, но Розенберг вярва, че ако човек има дори минимални проблеми с очите, те ще се усилят от триизмерната картина.

По-страшното е, че конфликтът между насочването и приспособяването на очите става по-силен при по-къси разстояния.

Колкото повече се отдалечавате от екрана, толкова по-малки са последствията от конфликта, казва Банкс.
Затова той не се притеснява чак толкова за ефектите от тримерното кино. Тревожи се обаче за това какво ще се случва със зрителите, които гледат 3D на домашните си телевизори, ноутбуци.

За момента учените от различните институти са насочили усилията си към създаването на технологии, които да предотвратяват конфликта между фокусирането и насочването на очите.
Банкс например води разработването на устройство, при което пред всяко от двете очи се поставя леща, фокусираща изображенията така, че да няма конфликт.

Съливан пък е на мнение, че дори минимални грешки в технологията на заснемане на филмите може да поражда ефекта на главоболието и затова създаването на 3D трябва да е ултра-прецизно. 

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #73 -: Април 12, 2010, 11:38:38 am »
Да вземат да го забранят.

venci79

• Гост
« Отговор #74 -: Април 12, 2010, 12:02:13 pm »

така и не ми остана време да гледам нещо на 3D. дано тази седмица съм по свободен да гледам сблъсака на титаните ли бeше новото на 3D.