Автор Тема: Кой е подходящият усилвател за Epos M12i  (Прочетена 13694 пъти)

Неактивен seeker

  • Публикации: 13
Re: Кой е подходящият усилвател за Epos M12i
« Отговор #30 -: Декември 21, 2021, 23:49:29 pm »
Благодаря за отговорите!
Това, което разбрах е, че посоката ми е правилна при положение, че приема предизвикателството да се справя с капризите на марката - кабели и захранване. Naim si и Epos m12i могат да бъдат парньори, не са разминават характерно, и ще имам подобрение в ниските честоти спрамо Creek Evo2. Ще получа и повече енергия и ритъм. Също и, че Blusound Node 2i е устроиство, което няма да навреди на представянето на останалите компоненти и в голяма степен отговаря на тяхното ниво. Правим уговорката, че отделен DAC от по-висок клас би подобрил представянето на системата. Същото важи и за ъпгрейд на колоните.

Има ли друга марка усилвател, която бихте ми препоръчали да чуя при някой от дилърите в София или искам много от фенове на NAIM  :) ;)

Georg Mihailov, разбира се, че си полезен .... на дали ще намеря по-добрo ревю за NODE 2  :)



Неактивен dpg

  • Публикации: 66
Re: Кой е подходящият усилвател за Epos M12i
« Отговор #31 -: Декември 22, 2021, 01:20:58 am »
Аз също стартирах преди много години с 5si, в неговия ценови диапазон според мен няма много алтернативи, сега съм с по големия му брат SN2. С това, че Naim са капризна марка мога да се съглася, но не изцяло, със сигурност относно интегрираните им усилватели няма кой знае колко капризи, които трябва да бъдат удовлетворени, по-скоро това се отнася за системите с отделни предусилватели и крайни стъпала, там вече има и външни захранвания с които човек е длъжен да се съобразява и да бърка надълбоко, с изключение на ентри нивото 202/200, което от скоро вече не се произвежда, но това е друга тема така или иначе.

Смених моя преди няколко години само защото колоните, които имах тогава изискваха повече (доста повече) ток, а и се появи оферта за нов супернайт2, на която трудно се устоява :). Не мисля, че ще сгрешиш с него, още повече мисля, че има определена синергия между Epos и Naim, първите имаха един легендарен модел, не се сещам кой точно, но е бил на времето популярен партньор на Naim. На 5si му трябва NACA5 кабел и нищо повече, сядаш, потапяш се и това е в общи линии.

Неактивен Georg Mihailov

  • Публикации: 110
Re: Кой е подходящият усилвател за Epos M12i
« Отговор #32 -: Декември 22, 2021, 12:24:42 pm »
На времето с 5si, който беше първият ми допир с Naim, с сблъсках с лекия брум от колоните, който е така характерен и нормално явление за Naim. :)
Този брум разбира се изобщо не се чува, когато е пусната музика. Но мен леко ме дразнеше и аз го елиминирах с подходящ мрежови филтър и с по-висококачествени захранващи кабели и интерконекти. Използването на филтри с Naim си е ерес разбира се.  ;D
След това при обновяването на системата ми с по-висок клас компоненти на Naim продължих да използвам същите мрежови филтри. Дори не съм пробвал дали ще има брум с настоящата ми система с NAC-N272 плюс NAP250DR без мрежови филтър пред тях.
По Наимските форуми съм чел коментари на потребители, които съобщават за брум от трансформаторите (тороидите) на крайните стъпала и от външните захранвания на предусилватели и други компоненти, който се засилвал в определени периоди от денонощието. Този брум се чувал при включена система без музика. Специално си правих експерименти с моите компоненти. Да, чева се леко бръмчене, но само ако си долепя плътно ухото до горния капак на съответния компонент. Но тук вече опираме до "чистотата" на електрическата мрежа, наличието на постояннотокова съставяща и т.н.
И още нещо за 5si. При включване на усилвателя от мрежовия ключ отзад се чува едно силно пукане през колоните, което е характерно и нормално. Според производителя това е нормално и по никакъв начин не вреди на колоните.
Освен това всички устройства на Naim се препоръчва да се държат непрекъснато включени в ел. мрежата. Звученето се подобрява и според производителя усилвателят (или какъвто и да е друг компонент) показва истинските си възможности наю-рано след един месец включен в ел. мрежата.

Неактивен seeker

  • Публикации: 13
Re: Кой е подходящият усилвател за Epos M12i
« Отговор #33 -: Декември 27, 2021, 23:28:09 pm »
Благодаря на всички за мненията и насоките!

Много ми е полезна информацията, която споделяте. Ще работя в тази насока и ще пиша при първи резултати.

 :) :)

Неактивен seeker

  • Публикации: 13
Re: Кой е подходящият усилвател за Epos M12i
« Отговор #34 -: Декември 17, 2022, 23:25:45 pm »
Здравейте,
бързо мина цяла година откакто писах във форума. Като продължение на темата бих искал да ви споделя, че още праз март се сдобих с Naim Nait 5si и Blusound Node 2i. Много съм доволен от избора. Всичко се промени драстично. Naim'a е много ритмичен и динамичен. Ниските също ми харесват ..... много съм доволен от резултата до сега. Колоните, които имам от много години все едно са нещо, което също съм придобил сега. 5si е чудесен усилвател за моите нужди.

Може би не е тук мястото да пиша и за кабелите, защото имам тема и за това в раздел аксесоари (Колонен кабел, интерконекти и захранване за Naim Nait 5si), но за да не ви разхождам из темите ще споделя, че си поръчах кабели Witch Hat Phantom 2 x 3,5m. Тук нямам база за сравнение, но мисля, че и те допринасят за доброто звучене на системата до тук.
В темата за кабелите някои от вас изразиха мнение да не се увличам по кабели, дакове и захранвания, а да помисля за ъпгрейд на колоните. Нещо, за което не съм имал съмнения, но трябваше да започна от някъде при положение, че колоните бяха налични.

Е, времето за избор на нови колони настъпи и ще се радвам на вашите мнения и насоки в нова тема в съответния раздел.  :)