Слуховете се оказаха верни и преди няколко часа Naim Audio обяви изцяло обновена Classic серия. Или поне части от нея.
Засега серията се състои от Крайно стъпало - NAP 250, Предусилвател / стриймър - NSC 222 и захранване - NPX 300
Визията на стъпалото и захранването е симпатична - зеленото лого вече официално е в историята. NSC 222 за мен е.. да кажем леко спорен като дизайн

. Едно от предимствата на Naim - в чисто визуален план, беше изключително изчистеният им дизайн, което правеше усилвателите им неостаряващи. Новата Classic серия визуално е базирана на Uniti серията. Което е модерно и свежо, но според мен губи част от Класическото във визията. От друга страна - и дизайнът на 272 не ми беше по вкуса

. Както и да е - това опира до индивидуални предпочитания.
По-важни промени са въвеждането на стендбай режим при стъпалата. Повишена мощност на NAP250 - 100w/8 Ohm, което, уви е свързано вече и с малко вентилаторче - както при NAP 300. Значитено подобрен модул за усилване в предусилвателя и т.н.
Обявените цени за Англия са по 5700GBP на компонент. За ЕС - тепърва предстои да разберем.