Автор Тема: Нова серия Classic от Naim  (Прочетена 103 пъти)

Неактивен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1801
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Нова серия Classic от Naim
« -: Януари 04, 2023, 19:51:55 pm »
Слуховете се оказаха верни и преди няколко часа Naim Audio обяви изцяло обновена Classic серия. Или поне части от нея.
Засега серията се състои от Крайно стъпало - NAP 250, Предусилвател / стриймър - NSC 222 и захранване - NPX 300

Визията на стъпалото и захранването е симпатична - зеленото лого вече официално е в историята. NSC 222 за мен е.. да кажем леко спорен като дизайн :) . Едно от предимствата на Naim - в чисто визуален план, беше изключително изчистеният им дизайн, което правеше усилвателите им неостаряващи. Новата Classic серия визуално е базирана на Uniti серията. Което е модерно и свежо, но според мен губи част от Класическото във визията.  От друга страна - и дизайнът на 272 не ми беше по вкуса :). Както и да е - това опира до индивидуални предпочитания.

По-важни промени са въвеждането на стендбай режим при стъпалата. Повишена мощност на NAP250 - 100w/8 Ohm, което, уви е свързано вече и с малко вентилаторче - както при NAP 300. Значитено подобрен модул за усилване в предусилвателя и т.н.

Обявените цени за Англия са по 5700GBP на компонент. За ЕС - тепърва предстои да разберем.


Неактивен dpg

  • Публикации: 62
Re: Нова серия Classic от Naim
« Отговор #1 -: Януари 04, 2023, 22:25:47 pm »
Здравей Рудра, днес през целия ден следя новините и гледам снимките и те разбирам, но мисля че визуално са значително по-добре от Uniti серията, много много по-добре. Мисля че на живо ще бъдат внушителни, като дизайн са модерни да, но имат и част от класик серията, което ги прави по-скоро апдейтнати от колкото изцяло нови. Мен лично мн ми харесват.

Няколко неща от характеристиките ги правят вече много желани, новия вид усилване взаимстван от Statement примерно, но на тези цени тук за съжаление ще са средностатистически недостъпни. Ако 200 серията пред/стриймър ще е новото ентри ниво, то вече е доста нагоре в сравнение с всичко останало от миналото като входно ниво. Качеството очевидно е много подобрено, но 20к евро за трите компонента са просто почти недостижими дори и за заклети Нейм фенове :).

Нямам търпение да ги видя и чуя на живо.

Поздрави