Автор Тема: Бюджетен стриймър за Tidal  (Прочетена 1769 пъти)

Неактивен Пандов

  • Публикации: 8
Re: Бюджетен стриймър за Tidal
« Отговор #15 -: Май 27, 2023, 08:54:36 am »
Честито, щом си намерил евтино решение, което задоволява нуждите ти за качество на звука и функционалност - всичко е наред!
Здравейте . За да не отварям нова тема . Може ли мнение за
https://www.avstore.bg/denon-dnp-800ae.html
Ще го ползвам със усилвател
https://exproject-bg.com/bg/tekhnika/hi-fi-stereo/denon-pma-520ae.html

Активен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1831
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Бюджетен стриймър за Tidal
« Отговор #16 -: Май 27, 2023, 11:34:27 am »
Вече веднъж стана дума за правилата на форума - Линкове НЕ се пускат така - има специално направена тема, с картинки, как правилно се публикуват линкове.

Конкретно на въпросa ти - DNP-800 е отдавна спрян от производство - няма го наличен и не се предлага отдавна. Вероятно си го намерил чрез линк в стара тема или търсене в гугъл. Скоро се очаква нов, по-добър стриймър от Denon, но на доста по-висока цена.

Усилвателят, който си посочил, също е стар модел, отдавна спрян от производство, очевидно фирмата, която си посочил е намерила залежали бройки в някой склад в Европа и ги разпродава - ако това е важно за теб, този продукт няма как да има официална гаранция към Denon България.

Ако си се спрял на тези продукти, обмисли Denon PMA-900HNE - по-висок клас усилвател с вградена стрийминг система на Denon и DAC с 3 оптични входа + коаксиален вход.

Неактивен Пандов

  • Публикации: 8
Re: Бюджетен стриймър за Tidal
« Отговор #17 -: Май 27, 2023, 14:24:44 pm »
Благодаря . Загледох се и по Denon PMA-900HNE. Харесва ми.Цената ми е малко висока , но бих я дал ако наистина си заслужава парите . В крайна сметка няколко познати ме разобеждаваха ,че не е добра инвестиция ,защото бил две в едно , две отделни устройства щели да са по добре. Както и че няма Лоуднес опция ,а аз слушам предимно на по ниски нива и това щяло да ми е проблем . Ако може вашето мнение за качеството на продукта. Може би това ,че е две в едно е по неудобно в последствие  за надграждане ,но аз не мисля да надграждам в близките години .

Активен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1831
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Бюджетен стриймър за Tidal
« Отговор #18 -: Май 27, 2023, 14:41:37 pm »
Да се избира усилвател, защото има Лауднес е абсурдно.
Обикновено във високия клас усилватели корекции въобще лиспват, защото целта е да се постигне максимано натурално и неутрално звучене. Въпреки това, има потребители, които по една или друга причина предпочитат да слушат пооцветен звук. Ако държиш на корекциите - в Denon PMA-900HNE те са налични.
Слушал съм и двата споменати от теб усилвателя и категорично Denon PMA-900HNE е по-доброто решение - и като звук, и като удобство - и това е съвсем нормално - същия производител, но по-висок клас.

Какво ще избереш ти, зависи от нуждите и възможностите ти, но съветите, които ти дават - никак не намирам за разумни.

Неактивен Пандов

  • Публикации: 8
Re: Бюджетен стриймър за Tidal
« Отговор #19 -: Май 28, 2023, 10:26:39 am »
Благодаря ви за помощта. В крайна сметка ще се спра на  PMA-900HNE намерих го за 770евро с доставка от един германски сайт .
Denon PMA-900HNE
Незнам до колко е разумно да го поръчам от там .?