Автор Тема: Свързване на ресивър към тв  (Прочетена 373 пъти)

Неактивен Adinikolova

  • Публикации: 1
Свързване на ресивър към тв
« -: Юни 04, 2023, 00:32:39 am »
Здравейте, въпроса ми е как мога да свържа ресивър Pioneer VSX-416 с тв, като при единия нямам out изходи освен optikal, а на другия входовете са ми само HDMI и един optical - като от него излиза кабел за Soundbar система, която не искам да изключвам , а ако може да вържа към ресървъра. Какви са ми възможностите първо да успея да го вържа към тв и после заедно със системата? Не успявам да приложа снимки. Благодаря!

Неактивен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1831
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Свързване на ресивър към тв
« Отговор #1 -: Юни 04, 2023, 11:08:23 am »
Здравей,
Първо хубаво е да се запиташ защо настояваш да пуснеш тема за кино ресивър в раздела за стерео усилватели. И когато темата ти е преместена - да я пуснеш повторно - отново в грешния раздел...

Второ - винаги силно препоръчвам на потребителите да четат упътванията на техниката си - ако ги нямат на хартия - намират се лесно в интернет.

При аудио и видео техниката Вход се нарича нещо в което Влиза сигнал, а изход - нещо от което излиза сигнал.

Да съчетаеш Кино Ресивър със Саундбар е безмислено само по себе си - саундбарът е Заместник на системата от кино ресивър + колони, не част от нея.

При положение, че ресивъвр ти няма HDMI, а единственият оптичен изход на телевизора ти - настояваш да остане свързан към саундбара - ще трябва да избираш дали да ползваш Саундбара или Кино ресивъра.
Ако Саундбарът ти, както и телевизорът ти, имат HDMI ARC - възможно е тях да свържеш по този начин, а оптиката да използваш за връзка с ресивъра - но ще трябва да превключваш от менюто на телевизора - от къде да излиза звука.
Така пак ще ползваш или едното, или другото.